piatok 8. novembra 2013

Weleda, prírodný liek na hnusné kolegyne




Bohužiaľ platí, že vždy sa nájde niekto v našom okolí, kto nám pije krv a kazí deň. Či sú to hnusné kolegyne, otravné spolužiačky alebo neochotná teta na pošte, vedia nám pokaziť náladu vo veľkom. Najhoršie na tom je ešte aj toto zamračené a upršané obdobie, ktoré často skôr náladu zhorší ako zlepší a preto je dobré nájsť si niečo, na čo sa môžete spoľahnúť, že vám ju aspoň trochu zlepší. Naše babky by o prírodných pomocníkoch vedeli rozprávať, avšak v dnešnej dobe akoby ľudia na prírodu trochu zabúdali alebo jej prestávajú veriť.



Stres naozaj ničomu nepomáha a preto som sa rozhodla podeliť sa s vami o jeden tip, ktorý jednak ukľudní zlú náladu a jednak vyčistí plnú hlavu. Levanduľa sa od nepamäti považuje za zázračnú rastlinu a ak vám jej vôňa neprekáža mali by ste z nej začať ťažiť čo najviac. Jej využitie je viac ako všestranné a používa sa vo veľkom či už vo varení, v kozmetike alebo na upokojujúce účely. Mojím pomocníkom na upokojenie a dobrý spánok je najmä levanduľový kúpeľ. Za nič na svete nedám dopustiť na levanduľové relaxačné kúpeľové mlieko od Weledy. Ak si plánujete urobiť dobrý kúpeľ mali by ste sa pridržiavať viacerých zásad aby ste dosiahli plnú efektivitu:
1, kúpeľ si naplánujte na večer, keď vás už nečakajú žiadne povinnosti a nikam nemusíte ísť
2, ideálny čas je hodina pred spaním
3, voda by mala mať 37% ( ja osobne doma nemám teplomer, ktorým by som to zmerala, čiže si vodu robím príjemne teplú pre seba, ale ak ho máte je to k vašej výhode)





Do samotného kúpeľa si dávam dve polievkové lyžice tohto kúpeľového mlieka. Aj keď sa to môže zdať ako málo, verte mi, vôňa levandule je tak silná, že ešte deň  po kúpeli vám bude voňať kúpeľňa. Ćo sa samotného mlieka týka je nepenivé, takže nečakajte americkú vaňu plnú bublín. Najlepšie je ľahnúť si do vane, bez knihy či časopisu, len ležať, zavrieť si oči a relaxovať. K vani by ste si mali dať fľašu plnú vody a počas kúpeľa doplniť tekutiny stratené teplom z vody. Levanduľa je výborná na reumu, zápaly, plesne a po úrazoch, nakoľko dodáva pokožke pružnosť. Ja osobne najviac oceňujem jej účinky na myseľ, pretože neskutočne ukľudňuje a pomáha prečistiť hlavu. Po 20 minútach máte hlavu prázdnu, v tom zmysle, že vás akoby nič neťaží a môžete ísť spať. Levanduľové kúpele sa odporúčajú aj pre ľudí, čo majú problémy so zaspávaním.
Podstatné je už potom naozaj nič nerobiť, iba si ľahnúť do postele, prikryť sa teplým paplónom a či už spať alebo si nachvíľu zobrať do rúk nejakú dobrú knihu.





Nakoľko nie všetci ľudia majú radi kúpeľ alebo nemajú doma vaňu ideálnym riešením je levanduľový sprchový gél. Ja osobne kombinujem aj jedno aj druhé, lebo nie vždy sa mi dá urobiť si takýto príjemný večer, a teda ocením aj  5 minútovú sprchu s levanduľovým sprchovým gélom. Viem, že v nejakých obchodoch predávajú aj spreje na nastriekanie si vankúša levanduľou pre lepší spánok alebo tyčinky na masírovanie si hlavy pri migréne či strese.




Naozaj vám radím, skúste niekedy využiť čaro prírody a pomôžte si k lepšej nálade či psychickej kondícii aj takýmto spôsobom. Viem, že veľa z nás nevie ani ako levanduľa vyzerá a preto vám nejdem písať, aby ste si ju išli zbierať a sušiť (ale aj pôjdete je to super), v dnešnej dobe nám to obchody zjednodušili a koncentrovanú levanduľu si stačí naliať do vane a relaxovať. Mlieko zoženiete veľmi ľahko v obchodoch ako aj Weleda e-shope.

A čo vy? Ako si ukľudňujete nervy? Stane sa vám, že vás niekto naštve a neviete zaspať? Vonia vám levanduľa?

18 komentárov:

  1. Weleda je dobrá značka. Mala som možnosť vyskúšať pár produktov z jej tovaru :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lebandulu naozaj milujem :) mam nasusenu domacu, aj cajik je dobry aj na kolaciky... skoda len ze nemam vanu len prchovy kut, tak sa kupoat nemozem :( Inak taka horuca vana mi riadne chyba...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ti potom ostáva ten sprcháč :) Inak ale sa máš, že máš domácu :)

      Odstrániť
  3. U toho nadpisu jsem se fakt pobavila :))

    http://blogblondateholky.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Idem po ňom!!! Teda po tom sprchovom géle, lebo doma vaňu nemám... Milujem levandulovú vôňu a ty si mi ju ppripomenula ;) Takže znova ďakujem za tip :)
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre mňa je levanduľa proste zázrak, naozaj upokojí ako nič :)

      Odstrániť
  5. Odpovede
    1. kiež by som to aj ja mala pred maturou :) nevadí, ocením v máji pred štátnicami :)

      Odstrániť
  6. Ja som si kupila ten sprchovy gel o ktorom si pisala davnejsie a ten je vyborny, nedrazdi mi pokozku. Ak je aj tento taky super, hodi sa vediet!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni sú všetky super, podľa mňa ideálne pre citlivú pokožku!

      Odstrániť
  7. Zaujimavy tip. Rada to skusim, levandulu mam velmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) som rada, že som mohla niečo dobré poradiť!

      Odstrániť
  8. Nemám ráda silné a těžké vůně, preferuju všechno, co je svěží, lehoučké a hodně sladké. Levandule mi strašně, ale STRAŠNĚ smrdí. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Miluji koupel a hele weleda má konečně něco co nemá citronovou parfemaci :) rozhodně se po tom u nás kouknu, snad to tu v té prdeli budou mít.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne