pondelok 2. decembra 2013

Drogériový víťaz pre suchú pleť

Pomerne často sa na internete vedú diskusie týkajúce sa výrobkov z drogérie. Mnoho z vás hľadá lacnejšie alternatívy dobrých voňaviek, peelingov, špirál a najmä krémov. Uznávam, že nie vždy sa dá lacnejšia alternatíva ponúknuť, avšak čo sa týka krémov ponúkajú drogérie celkom slušný výber.V drogérii si krémiky na tvár kupujem pravidelne a za tie roky som sa naučila pár postupov, ktoré vždy pri nákupe dodržujem:
1, Vždy si kupujte krém podľa svojho typu. To, že má kamarátka taký či onaký neznamená, že bude sedieť vám. Vždy si pred kúpou premyslite aká je vaša pleť a podľa toho nakupujte. Ja osobne vždy preferujem krémiky pre citlivú pleť.
2, Meňte si krém počas roka. Nemôžete jeden a ten istý krém používať aj v zime aj v lete. V lete potrebuje pokožka viac hydratácie a v zime viac výživy. 
3, Odlišujte deň a noc. Ak nemáte peňazí nazvyš nájdite si univerzálny krém a ak nie tak si určite kúpte nočný a denný krém zvlášť. Každý je určený na niečo iné a je zbytočné aby vám denný v noci upchával pory. 
4, Doprajte si trochu luxusu. Kúpte si aspoň raz za rok nejakú kapsulovú kúru, alebo krém nahraďte sérom. Ani jedno ani druhé nemusí byť vôbec drahé, ale pleť sa vám poďakuje.



Na základe mojich potrieb je mojím terajším spoločníkom Nivea Aqua Effect, čo je výživný krém úplne ideálny na zimu. Je určený pre citlivú a suchú pleť - čo je presne to, čo potrebujem. Bohužiaľ som musela vystriedať svoju argánovú sadu, nakoľko som v poslednej dobe aj po nanesení séra cítila pnutie a potrebovala som niečo výživnejšie. Nevadí, na jar sa k nej určite vrátim. 
Krém má veľmi pekné, jemné balenie a tak ako takmer vždy všetky krémiky pre citlivú pleť je ladený do ružova. Niveácky balenia sú vždy celkom jednoduché, výstižné a funkčné. Krém je v sklenej doze, ktorá je dosť pevná a má 50ml.
Krémy pre suchú pleť zvyknú obsahovať mandľový olej a aj tento krém nie je výnimkou. Aj vďaka tomuto oleju poskytuje dostatočnú hydratáciu na celý deň. Celkom ma prekvapila konzistencia krému, nakoľko tie z vás, ktoré si kupujú krémy na suchú pleť vedia, že väčšinou sú tie krémy veľmi hutné. Tento krém je pomerne dosť odľahčený a má akoby gélovú konzistenciu. V tégliku pôsobí trochu ako huspenina, čiže sa naberá tak, že po ňom zľahka prejdete prstom a to, čo vám na prste ostane si nanesiete na tvár. Aby ste to chápali, on proste nie je tekutý ako bežné krémy, kľudne ho môžete otočiť aj dole hlavou a nič vám nevypadne. Nakoľko nie je hutný veľmi ľahko sa nanáša a aj s málom natriete celú tvár. Prekvapivé je, že na tváry je premasťujúci a veľmi výživný. Mne sa vpije do pokožky hneď a dokonca ešte aj krásne vyplní pory. Pleť je akoby zocelená a pripravená na make-up. 
Pri nanášaní si nezabudnite zbytok krému natrieť na krk!


Zloženie:
Vedeli ste, že Nivea má svoju filozofiu? Ja nie :)

Za cenu +- 5 eúr sa bude vaša citlivá a suchá pleť neskutočne tešiť. Ja sa teším z ,,nemastného" pocitu a super hydratácie a rozmýšľam nad tým, či sú hutné krémy prežitkom keď premastiť suchú pleť očividne vie aj krémová huspenina. No ono to ale vždy platilo, že nezáleží na tom, ako vec vyzerá ale aké má látky a tu ten mandľový olej robí svoju robotu. Nivea je pre mňa značka, ktorá nikdy nesklame a keď už človek v drogérii nevie po čom siahnuť, pri Nivea ide na istotu.

A čo vy? Aké značky si kupujete v drogérii? Máte v zime suchú pleť? Koľko ste ochotné zaplatiť za krém?

19 komentárov:

  1. i like nivea krem! following you now, please follow me back..:) kisses:*)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Děkuji za typ :) na podzim a v zimě mám vždy sušší pleť :) Nejčastěji tedy používám Biodermu a nebo Excipial Ulipolio. Ráda vyzkouším něco nového :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Excipial je aj na pleť? Ja som mala doma telový (ale už sa mi minul a nechce sa mi ísť pre predpis) a ten je super :)

      Odstrániť
  3. Používám od Nivei čistící pěnu a pleťovou vodu stejné řady na citlivou pleť a nemůžu si to vynachválit. :) Naopak krémy fakt nemůžu - jsou na mě hodně hutné a s pletí mi to dělalo dost neplechu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala vodu aj penu už strááášne dávno ešte tuším na ZŠ :) To mi pripomenulo, že by som ich niekedy mala opäť skúsiť :)

      Odstrániť
  4. Nivea je mi sympatická, musím se podívat po tomhle krému i po peelingu, co jsi o něm psala. Krém bude dobrý na teď a peeling hlavně častěji na léto. Já mám opravdu ráda tuhle kosmetickou klasiku za pár korun a nemyslím, že je nutné za kosmetiku měsíčně vydávat tisíce. Mandlový olej je co do hydratace taky super, oblíbila jsem si balzám na rty s bambuckým máslem a právě mandlovým olejem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten peeling je naozaj výborný :) ale podľa mňa ho kľudne môžeš používať celoročne, je veľmi šetrný a pleť vôbec nedráždi. A presne ako píšeš existujú výrobky, ktoré úplne konkurujú niektorým super drahým a úplne ich vedia nahradiť :) ako tento krém :)

      Odstrániť
  5. ja teraz tiez pouzivam krem znacky nivea na normalu az zmiesanu plet a som celkom spokojna a myslim, ze aj moja plet :-)

    Keida

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Nivei je super, že má toľko druhov krémov, že si naozaj každý vyberie!

      Odstrániť
  6. Před rokem jsem měla ještě hodně suchou pleť a dostala jsem tenhle krém na Vánoce a velmi sem s ním byla spokojená. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Máš veľmi pekný blog.Pozývam Ťa na ten môj.je nový.Dúfam že sa bude páčiť
    http://beautybypetruska.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj, máš tu zajímavé články a tvůj blog mě zaujal :) . Ráda bych tě pozvala na svůj blog, kde se zabývám především problematikou poruch příjmu potravy, veganstvím, kosmetikou, recenzemi, vlastními recepty atp. Určitě si tam najdeš to "svoje".Krásný zbytek dne ♥

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andie ďakujem :) tvoj blog veľmi dobre poznám, a máš ho veľmi pekný!

      Odstrániť
  9. maš pravdu že ceu zimu samusi použivať iny krem ako cez leto, cez zimupouživam taky mastnejší a cez leto niekedy ani netreba:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa v zime je mastnejší úplná nevyhnutnosť! A Roumí určite krém treba aj v lete :) len ľahší!

      Odstrániť
  10. Mám krém této edice pouze pro normální pleť a musím říct, že tedy nevyhovuje vůbec :(
    Zároveň tě tímto zvu na můj blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? to je škoda :( tak ho miň aspoň na dekolt, na ten veľa z nás zabúda a pritom je veľmi dôležitý!

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne