streda 4. decembra 2013

Prírodný deodorant

Som naozaj vďačná za každý e-mail, ktorý mi od Vás chodí a vždy Vám na ne neskutočne rada odpoviem. Ak by som mala urobiť štatistiku Vašich otázok, ktoré mi chodia, najčastejšie sú to tri - Lumea, tip na dobrý prírodný deodorant a moje názory na vlasovú hennu. O Lumei som toho napísala už myslím, že dosť, hennu som doposiaľ nikdy neskúšala a stále som ešte len vo fáze odhodlávania sa, a recenziu na prírodný deodorant Vám môžem konečne dnes napísať. Po veľmi dlhom čase som konečne našla stránku, ktorá ma jednak super výber a jednak super ceny.
Prírodné deodoranty sú podľa mňa asi najobľúbenejší tovar z prírodnej kozmetiky a preferujú ich aj ľudia, ktorí si inak na prírodnú kozmetiku nepotrpia. V poslednej dobe sa na internete objavilo veľa správ o škodlivosti klasických sprejov či guličiek a preto práve prírodné deodoranty slúžia ako zdravá alternatíva proti poteniu. Zo zdravotnej stránky ich hlavná výhoda spočíva najmä v tom, že nenarúšajú prirodzené fungovanie potných žliaz a neobsahujú alkohol. Sú teda vhodné aj pre citlivú pleť, či pokožku po holení.


Prírodný deodorant, ktorý momentálne používam ja je zo stránky www.bior.sk a je to Kryštálový deodorant nemeckej značky Sante. Sante patrí medzi veľmi veľké značky, ktoré sa zaoberajú prírodnou kozmetikou a má veľmi široký sortiment. Značka má sama o sebe kopec bio certifikátov a hádam ešte viac fanúšikov, ktorých recenzie sú aspoň pre mňa dobrými radami k nákupu. Zrovna tento Kryštálový deodorant patrí medzi ich najpredávanejšie produkty a preto som  sa veľmi tešila na to, čo mi dojde.
Deodorant má veľkosť 50ml a má pekné sklenené balenie - bielo/priesvitné, ktoré na mňa osobne pôsobí tak jemne, čisto. Je vidno, že samotná tekutina je číra, čo je super, nebolo potrebné pridávať zbytočné farbivá. Čo sa samotnej vône deodorantu týka, je trochu divná. Nenapíšem Vám, že necítim absolútne nič, pretože keď deodorant ovoniam je tam cítiť akoby nejaký slaný podton. Tá slaná vôňa je však veľmi slabá a pod pazuchami nie je cítiť, pravdepodobne vyprchá alebo sa nejako skamaráti s pokožkou. Deodorant inak funguje ako všetky ostatné, proste si ho nanesiete ráno a nebudete smrdieť. Ja sa síce neholím, ale skúšala som ho po použití Lumei (kedy je pokožka citlivá) a neštípe, nič sa nedeje.


Nakoľko sa medzi Vami nachádzajú určite väčší odborníci na zloženie výrobkov, ako som ja, odfotila som Vám jeho zložky:



Inak cena deodorantu je okolo 6 eúr, čo je podľa mňa naozaj fajn cena, nakoľko viac stojí drogériová Rexona. Dúfam, že som aspoň nejakej časti z Vás urobila radosť a možno našla nejaký dobrý výrobok na každodenné používanie.

A čo Vy? Bojíte sa účinkov drogériových deodorantov? Mali ste niekedy nejaký prírodný? Láka Vás?

18 komentárov:

  1. Naozaj dobry clanok, deodorant ma zaujal a ako si napisala cena je fajn. Idem kuk stranku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já na tu přírodu v tomhle směru nejsem, potím se s nima jako prase :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. juj tak to je blbé :( hlavné je nájsť si nejaký, ktorý splní všetky funkcie :)

      Odstrániť
  3. Ako pises o Sante som citala na zahranicnych blogoch, nevedela som, ze je aj u nas.. Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jééé tak tehle si pořídím po svým laveráckým deodorantu, děkuji za přírodní tip!

    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já jsem skoro u všech výrobků skeptická, co v tom asi je a jestli mi to nic neudělá. :D Ještě se mi ale nikdy nic nestalo a když je to navíc přírodní kosmetika, jsem tím víc klidnější. O této značce jsem ještě neslyšela, ale určitě se po ní podívám, protože z tvého hodnocení vypadá fajn. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa našťastie tiež ešte nikdy nič nestalo (alebo to aspoň nebolo také hrozné, že by to vo mne zanechalo nejaké zlé spomienky), a tak skúšam v podstate bezhlavo :) Ale ako píšeš pri prírodnej kozmetike podľa mňa obzvlášť nič nehrozí a o to viac ak má toľko certifikátov :)

      Odstrániť
  6. Ja som teraz najnovšie kúpila deodorant na sashe.sk, ale stále pokračujem v hľadaní toho pravého prírodného deodorantu. Možno tento konečne bude ten pravý? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Sashe majú aj deodoranty? To potom ten predajca vyrába doma?

      Odstrániť
  7. Na to, že kuličkové používám mám minumálně a raději mám spreje, mě tento úúúplně zaujal ♥! Úžasně napsaný!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. a nesmrdí vám ten deodorant Sante? Ja som si ho kúpila, ale vyslovene mi smrdí :/

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne