piatok 13. decembra 2013

Trocha predvianočného luxusu Nodé S



Povedala by som, že málokedy sa stáva, že by ste sa nejaký produkt báli vyskúšať. Skôr Vás neláka, príde Vám drahý alebo niečo obdobné ale strach, podľa mňa nie je typickým pocitom ak ide o takúto vec. Čo sa týka Bioderma Nodé produktov na vlasy moje pocíty sa vyvíjali celkom zvláštne. Spočiatku som ich neskutočne chcela vyskúšať, pretože podľa popisu to bolo presne to, čo potrebujem! Potom som si ich zaobstarala a zrazu som akoby z každej strany čítala rozporuplné recenzie. Niekto ich zbožňoval, niekto neznášal, niekomu vlasy ozdraveli a niekomu ešte viac zoschli. Je to pochopiteľné, nikomu nemusia sedieť výrobky rovnako, to čo sedí mne nemusí Vám a naopak. A tak som ich vlastne mala doma ale ani nezačala používať, pretože som sa proste bála. Jednak to nie sú lacné výrobky a jednak som do nich vkladala toľko nádeje, že by ma strašne mrzelo keby to nevyšlo. Nodé S sada sa skladá z šampónu a kondicionéru, ktoré sú určené pre suché, oslabené a poškodené vlasy. Dôvod prečo som ich začala používať a prekonávať svoj strach bol celkom jednoduchý - začala som si pravidelne, každý druhý deň žehliť vlasy a vlasy sú po žehlení pomerne dosť suché. To, že im žehlenie nerobí dobre, asi nemusím nijako extrémne vysvetľovať a preto som siahla po tejto dvojke a vyskúšala som, či je naozaj taká zázračná.


Šampón na vlasy má 200ml a pekné zaujímavo vyzerajúce balenie. Balenie je celkom pevné, takže aj keď Vám spadne nič sa mi nestane (nie, že by to bolo nejako veľmi podstatné). Na moje prekvapenie má šampón celkom nepríjemnú vôňu, ktorá mne osobne pripomína buď bublifuk alebo farbu na vlasy. Šampón má dosť riedku konzistenciu, ktorá sa však veľmi dobre nanáša na vlasy. Celkom ma prekvapilo, že niekedy mi stačí umyť si vlasy na jedenkrát a cítim, že vlasy sú dostatočne umyté a proces netreba zopakovať. Po tom, ako si vlasy umyjem sú už vo vani na pocit hebkejšie -je to cítiť najmä pri končekoch. Predpokladám, že to bude dané tým, že šampón obsahuje mandľový olej, ktorý vlasy krásne hydratuje a dodáva im výživu, ktorá bojuje proti tomu, aby boli suché. Šampón pomáha vlasy chrániť pred vonkajšími faktormi - UV, slnečné žiarenie a taktiež pred vysúšaním spôsobeným farbením alebo fénovaním či inými tepelnými úpravami. To je celkom výhodné, pretože tým môžete eliminovať počet výrobkov, ktoré si dávate na hlavu a nepotrebujete používať po umytí vlasov ešte ochranný sprej.




Zloženie:



Vo všeobecnosti sa vždy vo všetkom snažím dodržiavať odporúčania výrobcu, pretože viem, že tak sa zaručujú najlepšie výsledky. Na šampóne sa píše, že optimálne výsledky budú dosiahnuté v kombinácii s maskou Nodé S, takže vždy po umytí šampónom použijem masku.  Maska má konzistenciu ako kondicionér, takže je akoby trochu hustejší šampón. Určite nie je nejako extrémne hutná, nič také. Na vlasy ju nanesiete raz dva, a ja osobne odporúčam naniesť ju poriadne od korienkov. Maska vlasy nezamasťuje, ani nezaťažuje, takže sa nemusíte báť, že sa Vám pri takomto použití vlasy zmastia. Avšak nakoľko obsahuje výživné látky je dobré dopriať ju aj končekom. Po nanesení na vlasy nechajte pôsobiť 2-3 minútky a následne zmyte. Opäť platí, to čo aj pri šampóne, že maska pôsobí proti faktorom, ktoré spôsobujú vysušovanie vlasov, čiže ja si potom pred fénovaním nepotrebujem dávať ochranný sprej. Inak, čo sa týka vône maska podľa mňa vonia ako hyacint, čo je určite lepšie ako vôňa šampóna. Vôňa však neostane vo vlasoch dlho, dokonca by som povedala, že po vyfúkaní vlasov je preč.



zloženie - ak by bolo zle čitateľné, nájdete ho na www.bioderma.com

V kombinácii Nodé S som postrehla dve veci. Účinky masky a šampóna sa nedosiahnu pri prvom použití, výrobky treba používať pravidelne a najlepšie dopoužívať bez prestávky, ale rovno. Počas umývania si možno všimnete, že Vám stačí umyť si vlasy raz a že sú vlasy už po zmytí šampóna jemnejšie. Samozrejme, že keď si vlasy vyfúkate budú jemnejšie a hebké - ale povedzme si pravdu, to robí väčšina masiek. Ono to dobré, príde asi až po dvoch týždňoch pravidelného používania. Vlasy začnú byť hebké a jemné nielen deň po umytí, ale sú také stále, sú lesklejšie a končeky omnoho krajšie. Aj keď si vlasy žehlíte alebo kulmujete, reagujú na zvýšené teplo omnoho lepšie a nie sú suché ako drátenka. Viem, že by som potrebovala opäť naniesť na vlasy farbu, ale ak Vám mám pravdu povedať, teraz sú tie vlasy veľmi pekné a nie je to ani treba. Sú pekné, lesklé a najmä keď sú vyžehlené alebo vyfúkané s kulmofénom vyzerajú ako po keratínovej kúre. Hebké, lesklé a zdravé. Dokonca som tento týždeň čítala rozhovor s nejakou veľkou Dánskou modelkou (ale váážne si nepamätám jej meno :(( a tá povedala, že vždy keď skončia Fashion weeky dáva si vlasy dokopy touto Nodé S sadou - som sa nachvíľu zacítila tak nadnesene :)) viete, že nemusím ani chodiť na Fashion weeky a mám takú sadu :) .
Mne osobne Nodé S sadla vynikajúco a lepší výsledok si hádam ani neviem predstaviť. Aj napriek tomu, že šampón nemá veľké balenie vydržal mi skoro mesiac a teraz mám druhé balenie. Masku používam ešte stále jednu a tú istú, aj keď tam mám už len trochu. Myslím si, že možno nezaberie tým ľuďom, ktorí majú pocit, že majú suché vlasy, pretože to počujú z každej reklamy, každej strany, ale k tomu sú ich vlasy úplne normálne. Vážne, ak nemáte vlasy ako drôtenky, neviem, či je toto vec, ktorá Vám na poličke chýba, ale ak máte, určite by som ho vyskúšala. Nehovorím, že táto sada je lacná - dokopy oba výrobky vyjdú okolo 20 eúr, ale nie je to zas ani tak drahé. Ak by ste sa rozhodli Nodé S vyskúšať, moja rada je -kúpte si oba výrobky a používajte ich naraz.

A čo Vy? Aké máte vlasy? Vadilo by Vám, ak by šampón smrdel? Ak sa odporúča používať výrobky v sade robíte to?

21 komentárov:

  1. Prave ma pri tomto clanku napadlo ze som si dnes po umyti vlasov zabudla dat olej na konceky...oooooh :/
    Inak k teme, nemam rada sampony co mi nevonaju...resp. maju vonu po vselijakych silikonoch a umelotinach.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak šup šup končeky si olejom môžeš natrieť hocikedy! a v tomto mrazivom počasí čím častejšie tým lepšie :)

      Odstrániť
  2. Mně tahle řada neuvěřitelně pomohla a byla jsem s ní ohromně spokojená. Cena je ale fakt vysoká, tak se snažím zatím hledat levnější alternativu, ale určitě se k ní někdy vrátím:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hovoríš mi úplne z duše! Výsledky sú úplne skvostné, ale nie každý si môže dovoliť šampon používať celoročne :(

      Odstrániť
  3. No keď už som si od Ježiška žehličku na vlasy zaželala, padlo by mi takéto duo vhod (navyše som na tú vôňu/zápach bublifuku zvedavá :)). Väčšinou používam výrobky zo sady, nech je účinok ako má byť (aspoň dúfať treba :)) A dať za dva výrobky 20 eur, nie je až tak veľa, ak príjemne prekvapia a naozaj urobia to, o čo by som sa inými produktami stále nanovo pokúšala a minula v podstate rovnako.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Žehlička je super pomocník :) aj keď má dve strany - na jednu stranu naozaj robí s vlasmi zázraky, ale na tú druhu aj im to dá pocítiť :) takéto duo je pri žehlení (alebo hocijakom namáhaní) super vec :)

      Odstrániť
  4. Bioderma! Stále po týchto produktoch pozerám, ale ako si napísala bojím sa ich vyskúšať. Skvelá recenzia, presne pre moje vlasy (mám ich suché aj bez žehlenia). Pekný príspevok!
    xo Jajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veľmi pekne ďakujem :) som rada, že sa recenzia páči :) aj ja ich mám prirodzene suché, ale keď si ich žehlím, je to ešte horšie, vyslovene ako drátenky :) - hovorím si ale, že stále lepšie ako mastné vlasy :))

      Odstrániť
  5. Ja pouzivam stale masku, sampon som este nemala. Skusim aj ten ked hovoris ze je dobry.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som prekvapená, že masku používaš a šampon si ešte neskúšala :)) určite skús budeš mať dobré kombo :)

      Odstrániť
  6. ako poznas slovensky alebo cesky blog? no podla bioderma recenzie.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja na tú sadu pozerám v lekárni deň čo deň a stále uvažujem, či áno alebo nie. cena je tam teraz bombová, lebo je k tomu maska ako darček, takže len v cene šampóna! ale fakt neviem. moje vlasy sa pri korienkoch mastia, ale inak sú strašne suché, štiepia sa, lámu a vyzerajú ako slama. po nafarbení sú asi týždeň krásne a potom zas dokolečka dokola. čo poradíš?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak to je mega kombo, priznám sa, že som teraz videla veľa výhodných zimných balíčkov ale vlasový nie :) to potom ani nie je nad čím rozmýšľať! Mne sa ich od rapídneho ostrihania darí držať vo veľmi dobrej kondícii a som za to na seba hrdá. Určite odporúčam naozaj každé tri/štyri mesiace podstrihávať - to je alfa a omega, aby si sa zbavila zlomených koncov a aby sa hlavne neštiepili ďalej. Potom farbenie, veľa ľudí na to nadáva ale ja osobne na farbenie nedám dopustiť, farbím si vlasy každé tri mesiace a sú potom krásne lesklé ale hlavne tá farba je sýta. Keď si vlasy nafarbím potom asi dva mesiace používam výlučne výrobky na farbené vlasy - šampón, kondicionér, masku, lak a dokonca aj prípravky pred fúkaním a olej na vlasy. Tým predlžím dobu trvania farby a aj lesk :) Každý deň používam večer pred spaním olej na vlasy a vymenila som kompletne všetky hrebene, doma mám len tangle teezer a kefy z diviačich štetín. Tak asi toľko mojej rutiny :)

      Odstrániť
    2. ďakujem za takú odpoveď, si zlatá :)
      tangle teezer používam aj ja, máločo si vlasy fúkam, žehlím, farbím. som z toho fakt zúfalá, lebo zdravé nie sú ani náhodou. aj vitamíny a minerály si dodávam, chodím sa strihať. vyskúšam olejček pred spaním a už by v tom bol čert, aby to nezabralo :)

      Odstrániť
  8. Ja mám suché vlasy a už dlhšiu dobu hľadám niečo čo im pomôže...Od biodermy používam výrobky na pleť a som spokojná. Nejako mi nenapadlo použiť túto kozmetiku na vlasy, stojí to za oskúšanie, tak že vďaka za tip! ;)

    vladiesblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám pocit, že dokonca veľa ľudí ani nevie, že Bioderma má vlasovú kozmetiku :) Kým na tú pleťovú sa robí pomerne veľa proma a reklám vlasová je akoby v úzadí.

      Odstrániť
  9. Docela jsi mě na tyhle výrobky nalákala :-). Bioderma je má jednička a mile ráda svou sbírku zase o něco nového doplním, takže díky za tip O:-).
    Glamour and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som potom veľmi rada :) a toto je zaručene super dvojka do zbierky!

      Odstrániť
  10. O Biodermě uvažuji už dlouho. Už jsem viděla vždy hodně dobrých výrobků a na ně i dobré recenze, ale vždy mě tak nějak odradí cena. V budoucnu se snad ale už k něčemu dokopu a možná to bude zrovna tahle sada, kterou si koupím jako první. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Po umytí mám vlasy (skoro) úžasne, ale na druhý deň a tretí deň sú už mastné. Pri korienkoch a úplne dole pri končekoch mi prídu také suché, ale inak sú fujky mastné. Bioderma ma ako kozmetika neláka, aj keď ich micerálku by som chcela vyskúšať. Ale možno je to tým, že sa na mňa vrhajú recenzie o Bioderme z každej strany a už mi toho príde veľa, ale zase z okolia na nich nemám dobré ohlasy. Ale máš pravdu nejak som ani netušila, že majú aj prípravky na vlasy. Väčšinou tvár, ale o vlasoch som ešte nikde nečítala. Pekný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne