sobota 18. januára 2014

Bianca má novú zubárku

Neskutočne dlho som rozmýšlala, či tento článok napísať, alebo nie, ale v podstate zuby tiež patria do ,,beauty" sveta a škaredý chrup dokáže pokaziť dojem z hocijako peknej tváre. Vec sa má tak, že zubárov z duše neznášam, bojím sa ich a keď mám ísť k zubárke tak týždeň nespím. Obzvlášť preto, že sa ich takto bojím zubné kefky zďaleka neboli jediným arzenálom, ktorý som doma mala a o zuby sa poriadne starám. Domov kupujeme kvalitné zubné pasty, mám doma kvalitné zväčša len lekárenské zubné kefky, používam ústnu vodu a keď mi rástli osmičky kúpila som si špeciálne kefky na osmičky, aby bolo všetko v poriadku. Aj keď sa zubárky strašne bojím, na kontroly chodím každý rok a vždy s úsmevom na perách, pretože vždy odchádzam bez kazu..
ALE!!!
Posledné roky mi celkom niečo nesedelo, pretože ma miestami boleli zuby, ale brala som to tak, že ich mám citlivé (asi si ich moc drhnem) a keď mi zubárka povie, že sú ok, tak sú ok. Aby som Vám ešte trochu priblížila moju zubárku, bola to nesympatická, cigaretami smrdiaca stará babka, ktorá v ordinácii ani nedržala injekcie proti bolesti, pretože to je výmysel modernej doby..Čo však čert nechcel, stará ježibaba išla do dôchodku a bola som nútená nájsť si novú zubárku. Rozhodila som siete a našla jednu, ktorá mala byť veľmi milá, bezbolestivá a neskutočne zlatá. Išla som tam s malou dušičkou, že čo to zase bude ( pretože bezbolestivá a zubárka v jednej vete dokopy neexistujú) prišla tam a čo ma prvé prekvapilo bola neskutočne milá sestrička, ktorá mi dala vyplniť dotazník o mojich chorobách, preferenciách pri zákrokoch a celkovo mojom zdravotnom stave.
Po chvíli som došla dnu a čakala ma krásna, čistá ordinácia, milá, mladá usmiata zubárka, ktorá mi urobila novú preventívku a všetko mi vysvetľovala s kľudom, úsmevom ako malému dieťaťu. NEVIEM!!!ako mi tá stará ježibaba kontrolovala doteraz zuby ale po preventívke som odchádzala s tým, že za tie roky sa mi urobila 8!!!!!! kazov a z toho, polovica na zuboch, ktoré mi robila predošlá zubárka! Jeden zub, ktorý sa mi zlomil a bolo mi treba polku dorábať som mala zle vyčistený a zapálený kanálik spôsobený neschopnosťou predošlej zubárky. Odchádzala som s plačom, že ako prežijem 8 vrtaní a nápravu zle urobeného zubu..
Po dentálnej hygiene, rontgene zubov (kontrola osmičiek) som išla o dva dni na prvé vrtanie. Zubárka z môjho dotazníku vedela, že sa bojím vrtania, tam mi pichla takú špeciálnu injekciu (pre deti a ustráchaných ľudí - hahah, niečo pre Biancu) - pričom kým som čakala kedy mi ju pichne ona mi už začala vrtať.. Injekciu som absolútne necítila, vrtanie tiež a počas celej procedúry mi stále hovorila, čo robí aby som sa nebála.  

Teraz pár mesiacov po mojej prvej návšteve, už nemám (vďakabohu) žiaden kaz, zuby ma zázračne prestali bolieť (prečo asi) a k zubárke idem radšej ako na kozmetiku. U zubárky sa dočkám príjemného prístupu, nebolestivej polhodinky, po ktorej som na seba hrdá, že som sa do toho dala, a že sa o seba poriadne starám. Zistila som, že moja doetrajšia výbava bola nie celkom úplná a pridala som zopár vecí:






Zubné kefky používam stále kvalitné, najradšej Curaprox, ktoré zamieňam s inými značkami, ktoré sa špecializujú len na výrobky na zuby. 




Veľkým problémom sú medzizubné kazy, ktoré inak ako medzizubnou kefkou preč nedáte. Nechajte si u zubárky poradiť tú správnu veľkosť nech si zbytočne nedriapete ďasná!



Na medzery v predných zuboch používam dentálnu niť, ktorá odstráni nečistoty, o ktorých ani neviete, že tam sú!

Ponaučením pre mňa je, že ak sa Vám Váš lekár nepáči a z okolia počujete, že veci naozaj idú aj inak zmeňte ho a netrápte sa zbytočne ako ja! Keby sme boli v Amerike mohla by som tú starú ježibabu zažalovať za zlú starostlivosť, ale tu nad tým môžem akurát tak mávnuť rukou a dúfať, že sa mi to už u iného lekára nestane. Ak nepoužívate medzizubné kefky určite začnite, aby ste pri najbližšej preventívke nemali také prekvapenie ako som mala ja.

A čo Vy? Akú máte zubárku? Dávate si injekcie? Používate všetky veci na čistenie zubov?

23 komentárov:

  1. ja som rada, ze si tento clanok napisala. mam zle zuby, velmi kazive, napriek tomu, ze mam arzenal riadny, kefky curaprox, medzizubne kefky, jednozvazkova kefka, dentalna nit, ustna voda a vselijake specialne pasty a dentalne kremy su u mna samozrejmostou. a tiez som kedysi mala staru jezibabu, ktora ked som ziadala anestezu sa pohorsovala nad tym, ze aka som citlivka, odmietala mi cistit zubny kamen (zevraj ked si budem poriadne umyvat zuby tak ho mat nebudem) a tak podobne. potom som presla k sucasnej, dobrej a prijemnej. nesmrdi to u nej ako u socialistickeho lekara, nema v cakarni bordel tvoreny dva roky starymi roztrhanymi casopismi a necakam tam 5 hodin ako u tej predchadzajucej. na pacienta ma vyhradeny dostatocny cas a nestane sa mi, zeby mi po tyzdni blobma vypadla. sice mi vsetko nevysvetluje tak ako tebe, ale skratka je to ovela lepsie ako predtym. a ano, davam si dat inekciu zakazdym. inak...ako sa ta tvoja zubarka vola? ak neches zverejnovat, napis mi na mail beautybybellatrix@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš teda mega arzenál, lepší ako ja :D Jooj inak ta moja znie podľa opisu ako tvoja! Preboha keď si vezmem, že mne tiež odmietala čistiť kameň (na to som úplne zabudla) mne preto, že to sa robí starým ľuďom a ja to nepotrebujem :D a mojej mamine ho čistila vždy s takým náradím manuálne pričom potom jej ešte dva dni krvácali ďasná. Táto moja nová hneď prvé, čo povedala, treba dať kameň dole (a že ho mám dosť :( lebo sa mi budú zapalovať ďasná! A žiadne manuálne, pekne prístrojmi bez krvácania!
      A ktorá myslíš ako sa volá? stará či nová? Stará bola štátna zubárka na gymnáziu Ivana Horvátha, či novú myslíš?

      Odstrániť
  2. No presne taku jezibabu mam aj ja..najviac sa prejavila ked mi dala injekciu no aj tak to bolelo a ja som jej to hovorila a trhalo so mnou ked mi vrtala a ona len povedala "no to nemoze predsa boliet" a pokracovala dalej.....(a poznam viac ludi co ju maju a je takato ku kazdemu..) :/ a pritom mam asi 2 kazy o ktorych viem (jeden na mieste ktore ona uz "opravovala") ale bojim sa (ku nej uz nepojdem teda, no mam strach ze zase natrafim na niekoho takeho) takze si umyvam zuby xkrat denne ako strelena a spotrebu nite mam ako keby som nou sila oblecenie :D mas stastie teda ze si si nasla taku dobru :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeejda to je hrozné! Mňa sa vždy pýta či niečo cítim, či nepotrebujem dopichať aby ma nič nebolelo, ale to je hrozné, že ti neverila..to potom škoda peňazí za injekciu :( ale mala by si si nájsť niekoho dobrého aby si sa takto netrápila! Ja som to síce neskúšala, ale jedna známa si kúpila kupon na nejakej zlavovej stránke do nejakej super štýlovej zubnej kliniky a že tam boli strašne milý, lebo si chcú nahnať nových ľudí a nie je to tam ani také drahé. Na stránkach máš aj recenzie, možno keď nemáš od nikoho dobrý ohlas skús to takto, je to síce netradičný postup, ale môže stáť za to :)

      Odstrániť
  3. Tak to ti docela závidím, já mám tedy dost milou a příjemnou zubařku, ale pokaždé je to pro mě něco hrozného... Mám prostě strach, i když mi nejdou nic dělat... Měla jsem několik let rovnátka a to mi pak každá měsíční návštěva přinášela bolest, trhali mi nové zuby atd atd... A od té doby nemám zubařku ráda a vždycky trpím :-D Já osobně používám jen Curaprox kartáčky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som už teraz naozaj v pohode :) Vždy dôjdem, len si lahnem počkám na injekciu, tá je v pohode a potom si len zavrem oči a počúvam hudbu :) to je paráda!

      Odstrániť
  4. Používám, měkký kartáček a mezizubní nitě. Na všechny zuby, protože je tak jako tak mám hodně natěsno a nitě mi vyhovují.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj môj ocino nemôže medzizubné kefky tiež používa nite :) každému, ako to sedí!

      Odstrániť
  5. Kludne píš aj takéto články :) Ja používam len zub. kefku, niť a ústnu vodu :) ale všetko poctivo kvalitné :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že viac už nebudem mať takých tém :DD ale ďakujem budem písať rada, inak ani by si neverila, ale ako som napísala tento článok a čítam tie komentáre normálne sa mi uľavilo :)

      Odstrániť
  6. presne viem ako si sa cítila keď si zmenila zubárku...ja som tak tiež urobila, a teraz mám zubára, ktorý je nad mieru dobrý! pokupovala som si tiež medzizubné kefky, nite atď, a starostlivosť o zuby ma začala oveľa viac baviť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja to tak mám :) teraz keď mám super zubárku a konečne aj zdravé zuby starám sa ešte viac :)

      Odstrániť
  7. Ja sa zubárov tiež velmi bojím, radšej chodím na gynekológiu ako k zubárovi :D Zubárku sa chystám zmeniť, ale kedy k tomu dôjde to netuším. Najprv musím nabrať odvahu... Ledva ma tam niekto dostane, musí mi horať za pätami. Môj chlap k jednej takej dobrej chodí a velmi si ju chváli takže chcem prestúpiť k nej, bo tá moja je schopná mi dať facku keď v tom kresle nesedím podla je gusta... Mrcha jedna hnusná!! Curaprox tiež rada používam, ale k tým medzizubným kefkám som sa ešte nedostala, mala by som asi začať zháňať...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa tá moja stará by mi tiež dala kľudne facku :D len ja som sa jej tak bála, že som pomaly zabúdala dýchať. To si vezmi, že raz keď mi vrtala ma to tak bolelo, že ako som si žmolila kožu urobila som si podliatiny :D to je môj najlepší zážitok :)

      Odstrániť
  8. Ludia preboha, ak vam vas zubar/zubarka nevyhovuje, okamzite chodte inde! V dnesnej dobe sa da vymenit uz vsetko a o zubaroch ani nehovoriac.. ! Ja som mala stastie v tom ze mam jedneho dobreho zubara ktory sa o moje zuby stara uz od narodenia a o zuby mojich rodicov tiez. Vobec sa teda k zubarovi ist nebojim. S dobrym zubarom su zakroky takmer bezbolestne. Ja inak na zuby velmi stastie nemam, vzdy sa mi na nich najde nejaky kaz aj napriek tomu, ze si ich pravidelne cistim, pouzivam zubnu nit a ustnu vodu.. Ale stalo sa aj mne ze som raz bola nespokojna so zubarkou, bola to moja strojcekova zubarka a tej ked som povedala ze pozrite ten zub je krivy alebo take nieco tak vzdy mi povedala ze aj tak nemozem mat dokonale zuby (tak naco som sa teda trapila s tym strojcekom?!). Skoncilo to tak ze som nosila rok strojcek, predtym nez som sla do zahranicia mi zubarka povedala, ze uz mi ho mozu dat dole a ze ked budem nosit ten nocny tak sa to ani nepohne a jasne ze sa mi zuby vratili do povodneho stavu pred strojcekom a dokonca mi jedna ina zubarka povedala, ze mi najprv mali vytrhnut nejake sedmicky ci co inak je zbytocne nosit strojcek. Takze stovky eur vyhodene do vzduchu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to je úplná pravda, a nič iné ti na to nemôžem napísať ako súhlasím. Najhoršie na tom je, že vždy keď som, niekomu hovorila, že k akej zubárke chodím všetci na mňa pozerali, že či som šialená prečo nejdem inde a dostala som toľko odporúčaní že až..Ale ja som si hovorila - načo vlastne pôjdem inde keď mám zdravé zuby?? Na tú preventívku môžem ísť aj k ježibabe :D no chyba, čo ti poviem..A s tym strojčekom to mala pravdu, ja som sice nosila len nočný ale trhali mi kvôli nemu dva zuby :(

      Odstrániť
  9. Ja som mala podobný problém. Od mala som chodila k zubárke, ktorá namiesto mojich zubov riešila všetko od mojej pleti cez vlasy až po postavu. Nikdy mi nepichla injekciu, len som si vypočula, že ma to určite nemôže bolieť a mám to vydržať (akože výchovný prvok, aby som si viac čistila zuby... jasné, hlavne keď vlastne neviem, ako na to). Rozhodla som sa ísť k inému zubárovi s tým, že on to vyrieši. Lenže ona nádhera odmietla odovzdať moju kartu. Jedine tak, že tam prídem sama a osobne sa OSPRAVEDLNÍM a vysvetlím, prečo odchádzam. Našťastie, nejak sa to utriaslo, nemusela som tam ísť a teraz mám skvelého (síce kúsok drahšieho) zubára. Ale aspoň sa už nebojím a nič ma nebolí. Mimochodom, po 5 rokoch chodenia od nej preč s tým, že mám skvelé zuby mi môj nový zubár objavil 10 kazov. Všetky pod plombami.... Nechodili sme k tej istej? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Preboha, že ti odmietla dať kartu? To už čo je :D Vidíš, ale to by možno urobila aj tá moja keby nešla do dôchodku :D najlepšie bolo, že keď som odchádzala dala mi zoznam zubárok (jej kamošiek), ku ktorým som mohla prejsť - ešte že som to neurobila, to by som do 40 asi nemala žiadne zuby :D a Zuzi 10 kazov, úprimne som si nemyslela, že sa dá tromfnúť ma :D ale ako vidím svet je plný ,,dobrých" zubárok :)

      Odstrániť
  10. Zubarku mám celkem v pohodě ale i tak se vždy trochu třepu když čekám v čekárně.

    Hááá... máme podobné kartáčky.. takové jsou nejlepší ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím Curaprox sú výborné :) vždy sa teším keď si kupujem novú na to, akú farbu si vyberiem :)

      Odstrániť
  11. Ja patrim k tej mensej skupinke ludi, ktori sa zubara vôbec neboja. Doslova si to tam vychutnavam :-D Pokial ide o starostlivost, na zuby pouzivam vsetko, co uvadzas s výnimkou ustnej vody. Tu som predtým pouzivala, ale uz viackrát som pocula, ze nie je az tak zdrava, pretoze môze nicit zubnu sklovinu. A cura prox je aj moja znacka :-) K mojej zubarke sa radsej nevyjadrujem... to by bolo na dlhsie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A nebojíš sa preto, že si mala vždy dobré skúsenosti a proste ti to nepríde bolestivé alebo preto, že si dávaš injekciu a tá ťa nebolí? Ja si neviem predstaviť vydržať vrtanie bez injekcie :(

      Odstrániť
  12. Curaprox jsou nejlepší ! Používám ultra soft už několik let a mimo to samozřejmě i zubní nit a ústní vodu paradontax =)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne