streda 15. januára 2014

Ktoré sú najlepšie oleje na vlasy?


Téma olejov na vlasy je akoby nekončiaca a mám pocit, že ja som do nej ešte nijako výrazne neprispela. Často síce píšem, že oleje na vlasy používam denne, ale v podstate som tuším ešte nikdy nenapísala, že ktoré vlastne používam. Dnes som sa teda rozhodla pre trochu rozsiahlejší článok v ktorom Vám opíšem všetky oleje, ktoré používam a ktoré stoja za to. Kým začnem, chcela by som ešte napísať, že všetky tieto oleje sú úžasné, používam ich viac ako 3/4 roka (niektoré aj viac). Každý olej používam na iné príležitosti a preto mi prišlo ako dobrý nápad pekne to tu spísať.Ja osobne od oleja očakávam:

- zjemní vlasy
- nezlepuje a nemastní vlasy
- urýchľuje schnutie
- hydratuje vlasy
- dodáva vlasom lesk

Toto všetko a ešte omnoho viac týchto 5 olejov splňa! 


Priznám sa, že aj keď som si kokosový olej zháňala primárne na vlasy v súčasnosti ho omnoho viac používam na odličovanie či natieranie pokožky. Kokosový olej mi príliš nevyhovuje na končeky, pretože mi príde jeho vôňa príliš výrazná na každodenné použitie a niekedy sa stane, že mi je potom nepríjemne, keď mám kokos zo seba ňuchať celý deň. Kokosový olej preto používam ako masku, ktorá je neskutočne účinná a výsledky vidíte hneď.  Postup je veľmi jednoduchý - na vlhké vlasy nanesiete kokosový olej - poriadne od korienkov a obzvlášť na končeky. Vlasy zatočíte do slimáčika a zabalíte do uteráka. Necháte pôsobiť asi 10 minút a poriadne umyjete. Odporúčam 2x šamponom.
Vlasy sú na pohľad lesklé, pevné a krásne. Je treba dať si pozor odkial kokosový olej objednávate, aby ste si nekúpili len nejaký patok čo iba vonia ako kokos. Tento môj je z auroville a stojí okolo 7 eúr.



Loreal hodvábny olej bol môj prvý olej aký som kedy mala. Kúpila mi ho mamina minulý rok na Vianoce a odvtedy mi ubudla cca polovica. Tento olej patrí k mojím najobľúbenejším z viacerých dôvodov. Jednak má veľmi široké využitie - môžete ho použiť ako masku (ako som spomínala pri tom kokosovom), alebo ako ochranu pred fúkaním, alebo ako každodennú hydratáciu. Ja ho používam (ak nezabudnem) každý deň v obdobiach kedy mám farbené vlasy. To znamená, že po farbení asi dva mesiace. Olej neskutočne krásne vonia, tak ako drahé vlasové kozmetické prípravky, podľa mňa je to taká ovocná vôňa. Nanášam si ho buď ráno alebo večer pred spaním do končekov vlasov a potrebujem dve pumpičky. Zvyšok oleja čo mi ostane na rukách si vždy votriem poriadne do rúk - tak sú krásne hladké a neskutočne voňavé. Zoženiete ho v každej drogérii za cenu okolo 7,5 eura.


Balea oleje som dostala od snúbenca a obidva sú úplne super ale pozor oba sú rozdielne! Prvý Oil Repair sa používa na mokré vlasy ako ochrana pred fúkaním. Nechám vlasy 10 minúť odsať v uteráku a následne po rozčesaní do končekov nanesiem tento olej. Olej krásne vonia, ako vaniková čokoláda a je to vážne radosť nanášať si ho do vlasov. Vlasy neskutočne rýchlo vyfúkate a po vyfúkaní pôsobia zocelene a zdravo. Zoženiete v DM drogérii za cenu tuším okolo 2,8 eura.


Druhý olej som dostala s maskou a teraz keď na tým rozmýšľam je to vlastne sérum a nie olej. Nevadí, už keď ho tu mám, už ho spomeniem aj keď tu vlastne úplne nepatrí. Sérum vonia ako vanilkovo-kokosová čokoláda, čiže niečo veľmi podobné ako olej vyššie len s kokosom. Používa sa na suché a zničené vlasy. postup je veľmi jednoduchý - pumpnete si výrobok do dlaní a nanesiete do vlasov. Toto sérum je moja alternatíva horného Lorealu v období keď vlasy nemám nafarbené. Má pomerne zvláštnu akoby silikonovú konzistenciu, ktorá mne vyhovuje viac ako olej, pretože sa nerozteká po rukách. Mám ho už skoro rok a na to aké je malé sa stále nemíňa. Mala som ho zo sebou na dovolenke, kde som si ho hojne dávala každý večer, teraz ho používam veľmi často a stále nemám pocit, že by sa míňalo. Mám pocit, že stojí cez 2,5 e, ale nie som si istá, dostala som ho.


Posledným olejom v mojej zbierke je zázračná Makadamia. Tá patrí z mojej zbierky medzi najdrahešie oleje, pretože 10ml stojí okolo 5 eúr. Čo sa Makadamie týka určite sa oplatí sledovať ich FB kedy majú na čo akcie (a majú ich často) a vystihnúť nejakú dobrú cenu. Budem k Vám úprimná tento olej si strašne šetrím, pretože mám o ňom pomerne vysokú mienku a používam ho keď je buď obrovské teplo alebo obrovská zima a týždeň po farbení. Beriem ho tak, že je to ten najvýživnejší olej a preto ho dopriavam vlasom vtedy, keď potrebujú najväčšiu starostlivosť. Keď raz budem veľká :) možno budem Makadamiu používať stále (dúfam) ale teraz je to pre mňa akoby záchrana počas období kedy na vlasy treba dávať veľký pozor! 

Ak by som to mala zhrnúť viac ako rok po ostrihaní sú moje vlasy nezaštiepené, farba sa mi vymýva pomaly, sú lesklé a hrubé. Ako skončila jeseň prestali mi padať, čiže chápem to tak, že to, čo som si zaviedla pre mňa funguje. Niekomu to môže pripadať ako veľa, ale verte mi, že po tom, čo som došla o takmer 20cm vlasov urobím hocičo, aby sa to nemuselo zopakovať. Každý z týchto olejov je podľa mňa výborný a určite ho odporúčam!

A čo Vy? Používate oleje na vlasy? Aké?

74 komentárov:

  1. Používám akorát kokosák, ale zaujal mě ten Lóreál, dneska mrknu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Loreal je naozaj výborný a bývajú na neho celkom často aj akcie :)

      Odstrániť
  2. Používám kokosový a nějaký z Avonu. Chystám se vyzkoušet něco lepšího jako např. Mythic oil... Elseve mi moc nesedí celkově ta značka.

    Laková Give zde!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten z Avonu som mala a je veľmi dobrý! Akurát som ho už minula a kým som nejaký hľadala nebol v akcii tak som si ho zase nedokúpila :) Na Mythic Oil je dosť veľa zlých recenzií, tak by som ti poradila mrknúť sa skôr po niečom inom :)

      Odstrániť
  3. Ja pouzivam kokosovy olej na zabaly a mala som aj ten od L' oreal. Inak mam velmi rada celu radu od Schwarzkopf Oil miracle, uz niekolke balenie a najnovsie ma nadchol aj Elixir ultime od Kerastase, ten je vazne skvely a multifunkcny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala od Oil miracle masku a bola výborná! Súhlasím, že je to veľmi dobrý rad! Inak neviem, či vôbec existuje niečo od Kerastase, čo nie je dobré :) to je taká značka o ktorej si hovorím, že keď raz budem veľká budem mať všetky produkty Kerastase :)

      Odstrániť
    2. Presne moja rec. Zatial som vzdy mala len obcas nieco kerastasove, ale samotny olej Elixir ultime ma natolko nadchol, ze som si povedala, co teda musi dokazat spolu so samponom a maskou? Tak som si dala vlastny darcek pod stromcek ;-) a nelutujem.

      Odstrániť
    3. jaaj tak ty už si sa takto pekne vybavila? ooo zavidím! ale je to dobrá investícia, vlasy sú ako koruna, o ne sa treba starať!

      Odstrániť
    4. Nooo, predstav si, takuto velku radost som si ja urobila, z tej ceny sa mi trochu hlava zakrutila, ale raz za cas treba aj nieco drahsie :-)

      Odstrániť
    5. Ja stále naivne dúfam, že objavím niečo čo je super lacné a urobí s vlasmi zázraky :D no u parfémov som to konečne po rokoch pochopila, že to tak nefunguje a prestala som experimentovať s voňavkami za 10 eúr, ale u šamponov a masiek to asi ešte chvíľu potrvá :(

      Odstrániť
    6. A presne tak to je, na niecom sa proste neda usetrit, ak to ma byt kvalitne. Ja som tiez presla pokusmi a omylmi a ked to ma byt potom neucinne, radsej sa drzim overeného, nez vyhadzovat do kosa. Ja mam velmi citlivu pokozku hlavy a suche vlasy, takze bezne drogeriove, mozno okrem Gliss kur uz mi s tym nedokazu urobit nic. Este tak prinajlepsom schytam lupiny.

      Odstrániť
    7. elixir ultime od kerastase je najlepsi, aspon pokial ide o moje vlasy. ine vyrobky od K ma ale neoslovili a Macadamiu mam na policke stále :)

      Odstrániť
  4. Všude teď čtu, jak dobrý je kokosový olej. Asi se budu muset vydat do drogérky a nějaký si pořídit :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pravidelně už asi přes dva roky používám do konečků vlasů Biosilk a nemůžu si ho vynachválit. Přes léto jsem používala kokosový olej, buď jako zábal ale klidně i jen do konečků. Někdy jsem ho střídala s arganovým olejem. Teď momentálně žádný olej nemám, ale budu to muset napravit, neboť mým vlasům hodně svědčí.

    R. UltimateChic

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Biosilku som počula, neviem sa rozhodnúť, či si ďalší kúpim ten alebo Chi :)

      Odstrániť
  6. ja tiež kokosový stále používam, hlavne na noc...teraz mám nový od JOICO a je super, taký hustý, perfektne vyživí, stokrát lepší ako napr. Mythic oil...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No podľa mňa tiež Mythic Oil žiadna sláva :( o Joicu som nepočula, idem googliť:)

      Odstrániť
  7. S tím kokosovým mám stejný ,,problém,, :-) Ve vlasech mi zůstává ta vůně dlouho a už to nechci čuchat :-D Já mám teď olej od Biosilku, který se sice super, zatím nejlepší, co jsem měla, ale přece jen si myslím, že existuje i lepší :-) Vyzkouším některý co tu ukazuješ :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz som úprimne tak rada, že si mi napísala, že aj tebe tá vôňa vadí, lebo ja už som ľutovala, že som to tam napísala, či teraz nie som divná alebo čo :( Ďakujem!

      Odstrániť
  8. Kokosák jedině:) Ale o makadamiovém jsem taky uvažovala, ale narazila jsem jen na velmi drahé.... zkusím mrknout na nějaké ty slevy. Jinak ty z dmka vypadají fajn, mrknu na to:) díky za tip.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kokosák tu vedi :) ten má asi každý :) najmä keď si vezmem naozaj, že koľko má možností využitia je to domáci must-have!

      Odstrániť
  9. já mám strašně ráda orofluido a z.one inhibition olejíček (teď doufám, že jsem to napsala dobře, jsem líná to kontrolovat :D). jinak, když už používám kokosák na vlasy, tak musím přes noc do zábalu - ráno smýt. ta vůně je na mě taky moc
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z orofluida som mala raz jednu vzorku a bola výborná! Chcela by som si kúpiť plné balenie, ale najprv musím niečo domíňať :)) A ty z kokosákom aj spíš? Nepadne ti v noci uterák?

      Odstrániť
  10. tak ten posledný ma fakt zaujal :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Používám ten kokosový, tak každých 14 dní jako masku na vlasy na pár hodin. A teď bych chtěla vyzkoušet novinku, kterou jsem se dočetla. Nanést kokosák před barvením vlasů a obarvit s ním, že prý to uchrání vlasy před poškozením :)
    http://maillot-rosa.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som o tom farbení čítala, ale popravde, by som sa toho bála, že mi to zmení farbu alebo niečo :( a budeš si farbiť vlasy s prírodou farbou či drogériovou?

      Odstrániť
  12. Hezky jsi to shrnula :) Já z těchto 5 měla jen ten kokosový a jsem s ním moc spokojená je víceúčelový a to s emi na něm líbí nejvíce ;) Měj se hezky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tá jeho veľa účelovosť je super!Do varenia, na odličovanie, bielenie zubov, ako maska - vážne hocičo :)

      Odstrániť
  13. Ja proti olivovému oleju nič nemám a súhlasím, je to výborný pomocník! Ak doma človek naozaj nemá žiadne iné a má suché vlasy kľudne postačí olivový!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ja mám z Avonu ten žltý a priesvitný plus teraz mám najnovšie aj TONY&GUY pre lesk vlasov...
    Keď že som odfarbená blondína oleje sú pre mňa nutnosť...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten nový s marockým olejom? lebo o tom som počula tiež veľa dobrého, tak rozmýšľam či si ho mám objednať alebo nie :) A z Tony&Guy sa ti nemastia vlasy? lebo od nich som mala vzorku na lesk vlasov a za jedno poobedie boli také mastné, že až :(

      Odstrániť
    2. áno ten :) neviem zatiaľ ho mám len pár týždňov a nemastia sa a dúfam že sa ani nebudú :)

      Odstrániť
    3. tak držím palce, ak nezabudneš daj vedieť, som zvedavá, predsa len ich výrobky nestoja 2 eurá :)

      Odstrániť
  15. akurat vcera som rozmyslala nad rovnakym postom :) ja som za bhave :)

    blog she.is.the.one

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Článek mě absolutně nadchl a vzpomněla jsem si, že bych si také mohla jít koupit další olej! :D
    Jinak já používám arganový olej z Avonu, který si nemůžu vynachválit a určitě bych ti ho doporučila. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tam bol aj argánový? Ja viem o tom zelenom (klasickom)a teraz tom ,,novom" marockom. Argánový išiel akosi mimo mňa :( musím doplniť medzery, ešte že ma doma čaká katalog!

      Odstrániť
  17. Kerastase Elixir Ultime je podla mna najlepsi :D Okrem neho som vyskusala asi vsetky Glisskury a este Biosilk, ale nic nan nema :D A najlepsie je ze ho uz mam rok a 2 mesiace a stale mam este 3 cm od spodku :D Urcite sa oplati :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Druhé ospevovanie Kerastase! Och nerobte mi to, lebo si ho budem naozaj musieť kúpiť!

      Odstrániť
  18. Mám od Loreal ale dávám ho jen do konečků, jako masku mě to nenapadlo:) Ten kokosový je na odličování vážně super:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite ho vyskúšaj aj ako masku :) keď ho už máš doma, treba využiť čo najlepšie :)

      Odstrániť
  19. Mam doma jeden, darek k vanocum a docela fajn, ale pak zkusim naky novy :P super recenze

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) určite treba skúšať, kým nenájdeš taký, z ktorého budeš odpadávať od radosti :)

      Odstrániť
  20. ja nepouzivam oleje lebo mne mastneju vlasy. ale používala som od Gliss Kur.

    thewonderlandinahat.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne našťastie nie, olej sa mi hneď vpije a o pár minút ani neviem, že som si ho dala len vlásky vyzerajú krásne lesklo a zdravo! Potom sú asi pre teba lepšie masky!

      Odstrániť
  21. Oleje na vlasy používám pravidelně už několik let. Dříve jsem používala Advance Techniques, poté jsem si koupila na vyzkoušení Gliss Kur a teď mám koupený ten od Lorealu, který se objevuje i v tvé recenzi. Jen co ho vyzkouším, určitě o něm také napíši nějaký článek. :).. Jinak kokosový olej jsem si koupila teď k Vánocům a jsem nesmírně spokojená. Nepoužívám ho tedy na vlasy, ale na pokožku, každopádně musím říct, že vidím výsledky. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite urob také porovnanie, rada si prečítam aké máš skúsenosti ty!

      Odstrániť
  22. Díky moc za skvělé tipy :-), já v současnosti používám klasiku od Avonu a nemohu si stěžovat :-).
    Glamour and beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Avon je veľmi obľúbený, krásne sa po ňom vlasy lesknú, krásne vonia aj hydratuje!

      Odstrániť
  23. o tom oleji od l'oreal už dlouho uvažuji a asi ho konečně vyzkouším

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite skús a vyhliadni si akciu, vtedy sa najviac oplatí :)

      Odstrániť
  24. ten elseve je super a strasne pomaly sa mina, ten svoj mam uz viac ako rok :)
    Beauté Caresse

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím! Ja ho používam takmer každý deň a paráda! CCa polka :)

      Odstrániť
  25. Odpovede
    1. ten sa veľmi oplatí, najmä kvôli tomu aký je multifunkčný!

      Odstrániť
  26. ja zbožňujem z Avonu taký zelený - sérum na suché končeky a kúpila by som si aj litrové balenie :D
    /Lia/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten je vynikajúci, z toho som mala dve balenia a kľudne by som si objednala aj ďalšie :)

      Odstrániť
  27. Môj naj olej na vlasy je určite Avon, ten s marockým argánovým olejom. Ešte mám ten od Balei Oil Repair, ktorého vôňa je jednoducho super, nanášam ho zvyčajne skôr na suché vlasy a tá vôňa sa v nich udrží aj dva dni, proste až do ďalšieho umytia, len sa mi zdá, že vlasy trochu vysušuje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento som z Avonu ešte neskúšala ale láka ma veľmi :) Inak súhlasím, že Balea má úžasné vône až sa ťahajú za človekom, čo je neskutočne príjemné! Ja našťastie nemám pocit, že by vysušoval tak snáď ani nezačnem :)

      Odstrániť
  28. Přiznávám, že já ten svůj nej olej stále hledám, takže jsi mě rozhodně nalákala na Baleu (obě) a Macadamiu :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/famous-beauties-eliska-buckova.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. všetky sú naozaj výborné, takže hociktorý si vyberieš budeš spokojná :)

      Odstrániť
  29. ahoj :)také mám ráda tyto oleje njčastěji používám kokosák ale na vánoce jsem dostala olejíček z Avonu s marockým oleje a řeknu ti - nádherně voní ... ale fakt moc pěkně... ale zatím jsem ho použila jen párkrát takže ještě nemůžu moc posoudit i přesto mám pocit že konečky zaceluje a vlasy mám hezčí.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  30. U mně vítězí kokosový a mandlový : )

    OdpovedaťOdstrániť
  31. pekný príspevok :)

    http://foreveryoung5515.blogspot.sk/2014/01/1-england.html

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Používám ten olejíček od Lorealu - elseve a jsem s ní naprosto spokojená , hlavně ta vůně je úžasná! :-)
    http://beautyane.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  33. Super je aj tento, na Notine vychádza cenovo dobre. https://www.notino.sk/matrix/biolage-exquisite-olej-pre-vsetky-typy-vlasov/

    OdpovedaťOdstrániť
  34. ja používam maďarskú značku kallos lab a nedám naň dopustiť - cenovo je bezkonkurenčný proste necelé štyri éčka na notine ...

    OdpovedaťOdstrániť
  35. Kupujem tento https://www.notino.sk/davines/oi-roucou-oil-skraslujuci-olej-na-vlasy/

    OdpovedaťOdstrániť
  36. Ozaj exkluzívni olej Macadamia Oil Extract Exclusive. Kupujem na Notino.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  37. https://ostatne.bazos.sk/inzerat/78829198/Profesionalny-olejcek-na-vlasy.php
    Vyskúšany, najlepší, aky som doteraz mala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  38. Top, top, top a za super peniaze! https://www.notino.sk/kallos/lab-35-vyzivny-olej-na-vlasy/

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne