pondelok 20. januára 2014

Ženšen nie je len na pitie!



Pred pár rokmi som bola na jednom obede a ako prípitok sa tam podával nejaký alkohol zo ženšena. Prípitok bol síce neskutočne hnusný, ale bolo mi povedané, že ženšen sa už stáročia v Číne pije ako aj používa na omladenie tela aj duše. Odvtedy som mala v hlave zafixované dve veci - Bianca nikdy už nepi ženšen v alkoholovej podobe a popozeraj sa po ňom v kozmetickom priemysle.
A tak som si na toto moje predsavzatie spomenula minulý rok a  na moju poličku pribudol regeneračný telový krém od Bielendy práve s ženšenom. Krém má ako vždy krásne balenie, ktoré je v akoby dvojitom obale. Prvý je priesvitný, ktorý v sebe ukrýva druhú žltú nádobku, ktorá krásne kontrastuje s fialovým vrchnákom.


O Bielende platia dve veci - majú najlepšie telové peelingy a telové mlieka. Je v podstate jedno, ktorú vôňu, či ktorý druh si vyberiete na 99,9% budete neskutočne spokojný a budete chcieť skúšať ďalšie vône. U mňa je to tak, že v lete preferujem čo najbesnejšie, najsilnejšie vône, ktoré počas letných večerov nahrádzajú aj voňavky. V zime je to práve naopak - mám rada jemné, čisté vône pri ktorých len zaleziem do postele a po večeroch čítam dobré knihy.
Telový krém s ženšenom vonia teda pre mňa zimne, krásne, jemne a čisto. Mne osobne pripomína jeho vôňa vôňu socialistického krému Marína, ale keďže nepredpokladám, že veľa z Vás vie, ako Marína voňala budem sa snažiť opísať ho trochu lepšie. Je to mierne púdrová vôňa, vonia ako naše babičky. Neviem, ja vždy keď ovoniam babku vonia krásne, jemne a čisto. Asi to bude tým, že starší ľudia siahajú po menej parfumovaných, skôr čistých veciach. Každopádne, toto berte ako veľmi pozitívnu a krásnu vôňu - je to vážne vôňa čistoty a ľahkosti.



Čo sa týka konzistencie, krém má veľmi príjemnú stredne hustú konzistenciu, ktorá je použiteľná počas celého roka. Veľmi rýchlo sa vsiaka a pokožku nelepí. Je podľa mňa vhodný pre všetkých ľudí, pretože dostatočne zhydratuje aj suchú pleť ale zbytočne nepremastí normálnu pleť. Inak ako som už spomínala vyššie ženšen má výborné regeneračné účinky, krásne vyhladí tvrdé kolená či lakte.


Krém má 180ml a na www.bielenda.sk ho zoženiete za 5eúr, čo je neskutočne dobrá cena za tak dobrý krém. Bielenda robí často akcie na poštovné, tak treba sledovať ich stránku, kde sú vždy všetky novinky hneď na hlavnej stránke jasne viditeľné. A keď už tam budete tak sa nezabudnite pozrieť na peelingy :))

Za mňa je to vynikajúci krém, ktorý mi spríjemňuje dlhodobo moje večery a cítim sa vďaka nemu tak hýčkane!

A čo Vy? Používate rôzne vône krémov počas roka? Skúšali ste niekedy niečo zo ženšena? Páči sa Vám balenie?

20 komentárov:

  1. Balenie je super :) Krémik nepoznám a celkovo zo ženšena asi ani nič nemám...Bianca kde si sa nám stratila? Už tretí článok čo komentujem a teba nikde :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, už som všetko napravila! Na komentáre odpovedaná a ja som zase v mojom režime :)) ale vieš ako ma potešilo, keď som ráno na zastávke videla tvoj komentár! Normálne mi srdce zaplesalo, a to úplne vážne! A že prečo som tu nebola :D moji susedia presekli pri prerábke nejaké káble a nejde nám doma net..taká som bola rada, že som mala aspoň predpripravné príspevky inak by som si hlavu plieskala :(

      Odstrániť
  2. Tak ten se mi líbí, musí být vážně skvělý. I to balení mají vychytané. Já jsem s těmi vůněmi tak půl na půl. Třeba mám to kakaové máslo od Baley ale když jsem se s ním jednou namazala na mě je ta vůně kakaa nebo čokolády hrozně silná a pak jí cítím i v posteli což mi není až tak příjemné..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to mám tiež tak, že niektoré vône sú na večer super a iné nie. Mne napríklad večer vadí kokosový olej, ten mi je strašne silný!

      Odstrániť
  3. Fajn, ze si odfotila aj to zlozenie, vacsiu zbierku kozmetickych humusov takto pokope som uz dlho nevidela.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužel souhlasím, klasická ropná kosmetika. Ale díky za inspiraci s ženšenem, podívám po přírodní variantě s tímto obsahem

      Odstrániť
    2. Ja to stále píšem, že čo sa týka zloženia, naozaj sa v tom príliš nevyznám, preto sa snažím fotiť zloženie alebo ak náhodou zabudnem a niekto mi napíše hocikedy ho dodatočne pošlem :) samozrejme ak výrobok ešte mám doma :) Mrzí ma, že nie je nič moc, ale na druhú stranu som aspoň rada, že foto zloženia prišlo vhod :)

      Odstrániť
    3. a čo ťa mrzí? že neriešiš zloženie výrobkov a používaš to čo ti vyhovuje? že im nevyhovuje je ich problém, nie tvoj a za zloženie nemôžeš :) parabény sa odjakživa vyskytovali v kozmetike len dnes je IN brať všetko zdravo a bio :D

      Odstrániť
  4. Ženšen ani mne moc nechutí, ale jeden čas som mala kopec ženšenových cukríkov a kúpila som si aj ženšenový šampón a masku. Neboli zlé, ale ani žiadny zázrak a na vôňu som si musela dlho zvykať, takže ja radšej už žiadnu ženšenovú kozmetiku a Bielendu síce poznám ako značku, ale odskúšané nemám nič. Pamätám si ako si bola unesená z BB krému od Bielendy:)
    U mňa práve prebieha súťaž o prírodný bio BB krém SO´BIO étic a ďalšie prírodné balíčky.
    http://lifeparade-by-bashi.blogspot.sk/2014/01/novorocna-sutaz-vyhraj-zrecenzuj.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. och ženšenový cukrík? to si ani neviem predstaviť ako musí chutiť :( snáď nie ako ten alkohol :) áno na BB krém si pamätám stále ho mám a toto leto dopotrebujem :) stále si myslím, že je výborný a na dovolenke nemôže chýbať :) ale ešte radšej mám ich peelingy :)

      Odstrániť
  5. Akurat tento tyzden si planujeme s kamoskou urobit prvu Bielenda objednavku tak mi prisla tato recenzia uplne vhod. Povodne som si chcela zobrat ovocne telove maslo a teraz neviem, mam rada ciste vone tak mi mozno lepsie sadne zensen. Co by si poradila? Inak skusala si tu ich novu make-upovu novinku? Videla som ju na stranke a cakam kedy ju uvidim u teba nech zas nekupim nejaku hlupost. Kate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to je ťažká otázka či ovocné alebo tento :) ale podľa mňa teraz tento a v lete ovocný :)) a myslíš ten ich nový CC krém? ten som bohužiaľ neskúšala, ale láka ma :)

      Odstrániť
  6. Vďaka za ďalší tip na e-shop :) Viem ako voňala Marína, je to podla mňa velmi pekná vôňa. Velmi sa mi páči že krémik vyhladí kolená a lakte, to by mi bolo treba, hlavne teraz v zime je to katastrofa... A priznám sa, ženšen som ešte nekoštovala, ani ako pitivo ani ako krém. Asi by som to mala dohnať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hlavne skôr ako ten krém ako to pitivo :) aj keď zase aby som uviedla veci na pravú mieru - mne to nechutilo ale väčšinovému osadenstvu to veľmi prišlo po chuti :) tak čo ja viem, možno som ja tá divná :))) A som rada, že niekto pozná Marínu :)

      Odstrániť
  7. síce som ženšen ešte nepila ale za to som o ňom dosť počula, vyzerá to zaujímavo. a Marynu používam každý deň hah
    veľmi nie som na takéto vyživujúce produkty, nepotrpím si na to :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. :D Bianca múdru vetu si si to povedala :D Ak je alkohol taký fujky ako čaj, tak to muselo byť naozaj "chutné". Ako sáčkový zázvorový čaj dokážem ako tak vypiť, ale origoš zo zázvoru :P
    Ale že je aj ženšen kozmetika som netušila. Takže zaujímavý tip :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne