pondelok 10. februára 2014

Horúca novinka: Sébium maska


Keď nám z Biodermy dali vedieť, že na trhu je nová masku bola som celá natešená a zvedavá, že čo za zázrak to bude! Ako som písala v pár predchádzajúcich článkoch moja pleť teraz nie je nič moc a cítim sa trochu ako v druhej puberte. V tomto momente je teda pre mňa každý nový pomocník žiadúci a veľmi ho vítam.
Nová maska, ktorá teraz plní poličky v lekárňach sa volá Sébium čistiaca a zmatňujúca maska a jej cena sa pohybuje okolo 11 eúr. Balenie je klasické bielo, zelené - ľahko identifikovateľné, že ide o výrobky pre mastnú a zmiešanú pleť. Aby ste si však nemysleli - nejde o klasickú masku, ale Bioderma sa začlenila medzi značky, ktoré odhalili čaro gumovacej metódy a pridali ju do použitia ich výrobkoch. Ja osobne som fanúšikom tejto metódy, asi pred pol rokom som o nej sama písala na blogu a som rada, že existuje ďalšia značka, ktorá ponúka odstraňovanie nečistôt týmto spôsobom. O čo ide?


Maska je balená v klasickej vytláčacej tube, ktorá má 40ml. Veľmi sa mi páči vôňa masky, ktorá mne osobne pripomína zelený melón, ale v podstate je to jemná nasladlá vôňa. Samotná vôňa pomerne rýchlo vyprchá - nie je ju cítiť, ani kým maska pôsobí na pokožke. 
Maska má stredne hustú konzistenciu sa naozaj veľmi ľahko sa nanáša.


Dodržovať návody je podstatné vždy a všade,ale verte mi, že obzvlášť pri tejto maske, pretože ak ich nedodržíte nebudete vedieť masku ,,zgumovať" dole. Maska sa nanáša rovnomerne v hrubej vrstve. Naozaj maskou nešetrite, v tomto prípade to je len na smolu a nie na úžitok. Následne nechajte masku pôsobiť 5 minút ( tento čas si ustrážte pretože ak to bude viac ako 5 minút, maska príliš zaschne a nepôjde dať dole, budete ju musieť umyť a tým pádom je úžitok prečo, ak to bude kratšie maska bude mokvavá a síce ju dáte dole, ale bez dostatočného gumovacieho efektu - verte mi, mám to odskúšané za Vás:) 


Po 5 minútach choďte do kúpeľne nad umývadlo a začnite masku šúchať dole z tváre. Ako budete masku šúchať budú Vám padať šupinky s nečistotami, ktoré maska stiahla do seba. Efekt vidíte rovno, pory sú čistejšie a pleť je prejasnenejšia. Táto metóda sa odporúča pre ľudí, ktorí majú veľmi citlivú pleť a nezvládajú používanie peelingu. Z pleti naozaj odstránite nečistoty a regulujete mastnú pokožku. Maska obsahuje kaolin a antibakteriálne látky, ktoré čistia aknoznu pokožku.



Zloženie nájdete tu a viac info na www.bioderma.com
Som veľmi rada, že Bioderma prišla s touto maskou, pretože okrem dvoch výnimiek som doteraz nezaregistrovala, že ich niekto vyrába. Gumovacie masky pleť naozaj krásne prečistia a vytiahnu z pleti mastnotu. Tým, že je potrebné použiť hrubšiu vrstvu masky osobne predpokladám, že maska vydrží +- 10 použití, čo keď si to rozrátate je to, akoby ste dali za jednorázovú masku 1 euro.

Do pozornosti by som dala ešte jednu vec, ktorú som využila ja túto sobotu - aktuálne platí akcia na zelené vody 1+1 zdarma. Ja som dve kúpila za 16,5 e, čo je asi najnižšia cena, akú som kedy mala. Vody sa míňajú veľmi rýchlo, tak, ak ich používate určite si pre ne zbehnite.

A čo Vy? Skúšali ste niekedy gumovaciu masku? Láka Vás? Sledujete novinky Vašich obľúbených firiem?

30 komentárov:

  1. Tak to je super! Jen přesně nechápu, jak se to má sundávat, asi funguje jazyková bariéra, protože jsem to moc nepochopila....můžeš to prosím pro blbce nějak ještě opsat? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasné :) masku nanesieš na tvár necháš 5 minúť pôsobiť a potom začneš prstom súchať po tváry ako keby si tam mala nejakú špinku a snažila si sa ju dať dole :) a ako si budeš tým prstom šúchať tá maska začne opadávať spolu s nečistotami :) Lepšie ?

      Odstrániť
    2. Pochopila jsem, že se to prostě zaschlé oloupe. Neumyje, nestáhne jako slupovací maska v kuse, ale oloupe. Čímž zároveň tím "loupacím" pohybem stáhnete i odumřelou kůži s nečistotami. Něco jako peeling, jenže v peelingu jsou tvrdá zrníčka, tohle nejspíš po uschnutí připomíná kousky školní gumy a tím mechanickým pohybem to má stejný smysl jako peeling, akorát ty částečky jsou měkčí tudíž je to šetrnější. (Při sloupnutí nebo umytí masky musí člověk čekat na to, jaký efekt má ta maska sama, tady bude hrát roli to mechanické "odírání" pleti.)
      Mně se to docela líbí, ne jako maska, ale spíš jako varianta peelingu. Moje pleť taky teď prošla záchvatem druhé puberty. Dostávala jsem ji z toho aplikací zinku zvnějšku (Sudocrem) i zevnitř (zinek v tabletách). Celkem to přešlo. Akorát mi zůstaly tmavé fleky, tak se snažím mazat a podporovat hojení a ačkoli moje pleť drsné peelingování úplně nemusí, tak o klasickém peelingu přemýšlím. Nejsem trpělivá a nemám náladu čekat, až se kůže obnoví a pigmentace sama zmizí.

      Odstrániť
    3. Super dovysvetlenie a ešte aj v češtine :) paráda! Ďakujem :) Ja som asi jediný človek, na ktorého Sudocrem nepôsobí a fľaky odstraňujem Skinorenom..ten je mojím pomocníkom už 12 rokov a ešte ani raz ma našťastie nesklamal :) A čo sa týka tej trpezlivosti :( ja už som si zvykla, niekedy viem, že kým sa miesto pekne zahojí bude to trvať aj dva mesiace a potom si len pred zrkadlom vždy smutne povzdychnem :( veď čo iné mi ostáva?

      Odstrániť
    4. Mně přišlo, že je to docela pochopitelné, jak jsi to napsala, možná za to fakt může jen ta jazyková bariéra, kterou někteří mírně cítí, tak jsem se vyjádřila, jak tomu rozumím já. :-)
      Já sice vím, že po peelingu mě bude kůže pnout a svědit a budu červená a navíc nebudu moci v tomhle chladnějším počasí ani nikam jít, ale přece jen doufám, že to trošku urychlím. :-) Sudocrem mi na pupínky zabral krásně, jenže bohužel, pleť se patrně "zbláznila", šlo to do hloubky (normálně trpím spíš na ucpané či zanícené póry, ne na klasické beďary s bílou "hlavičkou") a tak mi zůstaly flíčky. Snažím se na to patlat Infadolan, googlila jsem a možnosti, jak působit na flíčky jsou stále víceménně stejný, vitamíny pro podporu regenerace kůže, ovocný kyseliny... No a kopec trpělivosti, kterou nemám a pohled do zrcadla ve mně taky nevyvolává za téhle situace zrovna veselí, to máš pravdu. :-)

      Odstrániť
  2. Úžasné ! :) o týchto gumovacích maskách počujem prvýkrát ale veľmi by sa mi hodila keďže mám pleť mastnú z akné ;) vynikajúci tip ^^

    theresahoran.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úžasné ! :) o týchto gumovacích maskách počujem prvýkrát ale veľmi by sa mi hodila keďže mám pleť mastnú z akné ;) vynikajúci tip ^^

    theresahoran.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som potom veľmi rada, že som napísala o niečom novom :) a je to naozaj super pomocník!

      Odstrániť
  4. to s "gumovaním" zaujalo aj mňa! A po tom, čo si to z celej tváre "olúpeš", už ju len opláchneš vodou a hotovo? A prosím ťa, píšeš, že si sa stretla ešte s niekoľkými podobnými maskami... Môžeš napísať, ktoré to boli? Celkom som zvedavý a premýšľam, či aj tá moja nie je gumovacia (s vodou ide fakt ťažko dole).

    Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak dodržíš postup ide tak ľahko dole, že už v podstate ani nemáš čo umývať, ale inak áno, umyješ vlažnou vodou zbytky a je to :) Ak by bola gumovacia určite by to tam podľa mňa bolo napísané :) ale tie, ktoré poznám ja a skúšala som je Nobili Tilia gumovacia maska, Payot a Carita.

      Odstrániť
  5. Maska vypadá super. :) Mě vždy u Biodermy odradí cena, i když se platí za kvalitu, takže doufám, že si brzy něco pořídím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. neviem, či aj u Vás platí tá akcia, ale teraz sa veľmi oplatia Sébium vody, pretože sú v akcii 1+1 zdarma :)

      Odstrániť
  6. Tak toto ma zaujalo a o gumovacích maskách počúvam prvý raz :)
    Vďaka za tip ;)
    Z tejto rady inak používam Pore Refiner a som s ním celkom spokojná.
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gumovacie masky sú super, len ešte nie sú moc rozšírené :) ale podľa mňa ako s nimi prišla teraz Bioderma veľa firiem si vezme príklad a zachvíľu ich bude veľa :) A Pore Refiner je aj podľa mňa veľmi dobrý, pekne vonia :)

      Odstrániť
    2. No tak si píš, že začnú kopírovať. Hlavne, ak niečo začne mať veľký úspech :D Mne moc Pore Refiner nevonia, pripomina mi bublifuk :D

      Odstrániť
  7. Gumovacia maska... Bože, vždy keď prídem na tento blog, tak mi pred nos vykuknú najzaujímavjšie veci na svete!! Keby som o chvílu nešla do práce tak si ju vygúglim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ooo :)) vždy keď prídeš na tento blog tak mi zlepšíš náladu :)

      Odstrániť
  8. No neviem si predstavit to suchanie z tvare...ale po maske sa urcite popozeram pretoze zelena Bioderma to je moje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja si pamatam ako si pisala o Nobilis maske, odvtedy uz viem co je gumovacia maska :) Tato Bioderma ma laka pretoze mam strasne mastnu plet. Mohli by ju dat medzi tie 4 eurove vyrobky! Pata

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maska je určená na reguláciu mastnej pleti, takže si myslím, že by mohla super pomôcť :) Myslím, si, že medzi tie 4 eurové pôjdu skôr staršie, obľúbené veci, novinku by tam podľa mňa nedali :( ale ktovie, nechajme sa prekvapiť :)

      Odstrániť
  10. Super! Navnadila si ma na novú masku :-)

    katy-webside.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Skvelá recenzia už sa teším ako masku vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tak tohle mě vážně zaujalo, gumovací maska, to zní až geniálně :D

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ahoj, kde si si kupila tie sebia 1+1? stalo ta to dokopy 16,50€ áno? :) napíš mi prosím ťa na moje email: janka981@gmail.com

    ďakujem pekne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odpísané :) a ak by mal záujem aj niekto iný :)) tak v Ružinovskej poliklinike :)

      Odstrániť
  14. Též jsem ji teď recenzovala a nadšení teda nesdílím. "Gumovací" princip se mi příčí už proto, že tím pokožku dráždím, což je u někoho, kdo má problematickou pokožku, naprostá blbost.=)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne