pondelok 3. februára 2014

Na čo všetko je dobrá Chlorella


Mám taký pocit, že Chlorella zažila svoj boom asi pred troma rokmi, pričom ja si pamätám ako o nej hovorila tuším bývalá moderátorka Andy Timková ešte pred 8-10 rokmi. Už vtedy ma zaujalo keď hovorila o sebe alebo o nejakých svojích známych ( vážne neviem presne bolo to strašne dávno) ako im pomohla Chlorella, pretože chráni a detoxikuje telo od všetkých škodlivín, ktoré sa do tela dostávajú. Vtedy som si povedala, wow to musí byť super a ešte je to aj prírodné, raz keď budem staršia si niečo také kúpim. A potom ubehlo veeeľa rokov a zrazu bola Chlorella u nás doma. Na Andy som medzi časom zabudla a domov ju doniesol môj ocino. Všetci sme na neho pozerali, že čo za sprostosť to berie  a ešte v akom množstve ( 15 tabliet denne), ale no ak mu to vyhovovalo nech si berie, čo sa mu páči. 
A potom zrazu pár rokov dozadu bola Chlorella všade - v telke, časopisoch a vyzeralo to ako liečivo na všetko. Vtedy som si zase spomenula na ten rozhovor s Andy a na to, že toto vlastne máme doma a začala som sa pozerať na Chlorellu bližšie. V prvom rade som sa opýtala ocina (hanba mi, že som si z neho najprv robila srandu a potom som si došla pre rady), že na čo to vlastne berie a on mi povedal, že mu to pomáha veľmi dobre s trávením (ocino má odjakživa problémy s bruchom), nie je mu zle z jedla, a má dobré krvné výsledky. V tom čase mala nejaké zdravotné problémy aj mamina a o mojom cholesterole a problémom s pleťou viete a tak sme sa rozhodli skúsiť chlorellu aj my dve. 

Najprv aby som to zhrnula, na čo Chlorella slúži:

-posilňuje imunitný systém
-zvyšuje prospešnú miklofloru v tráviacom trakte - podporuje liečbu vredov a predchádza kolikám
-udržuje hladinu cukru
-vyživuje vlasy a spomaľuje ich šedivenie
-znižuje cholesterol
-pomáha cievam a predchádzaniu srdcovo-cievnych problémov
-detoxikuje organizmus
-pomáha organizmu aby bojoval proti veciam, ktoré spôsobujú rakovinu
-obsahuje veľa horčíku
-a veľa veľa veľa ďalšieho :) 




Kde som to teda skončila? Aha, že sme sa s maminou rozhodli kúpiť si Chlorellu. Išla som do lekárne, ale ono Vám to nie je lacná záležitosť a keď som videla že balenie o 400tabletách ( pričom beriete 15 denne) stojí okolo 26 eúr otočila som sa von a odišla som. Tak som bola trochu sklamaná, ale zase nepotrebujete Iq Einsteina na to, aby Vám napadlo, že na nete je všetko lacnejšie a fakt vážne, tá istá Chlorella napr. tá čo mám tu na fotkách stála v lekárni okolo 30eúr!!!! a na nete 12. Tam už nebolo o čom, našla som najlacnejšiu lekáreň a kúpila. Dorazila nám veľká pixla plná malých zelených tabletiek.

Podstatné je!!! aby ste s dávkovaním začali veľmi rozumne! Denne sa má brať síce 15 tabliet ale je potrebné začať veľmi pomaly. Prvé dva dni dve tabletky, potom štyri..a postupne sa časom dostať na 15. Čítala som veľa recenzií, že ľudia ich začali brať hneď 15 a skončili v nemocnici s žalúdočnými problémami. Nakoľko ide o detoxikáciu tela prvé dva týždne sa Vám môže zle spať, môžete mať zápchu alebo hnačky, môžete mať viac vyrážok alebo Vás môže boleť hlava. Ja osobne som nezažila nič z toho, ale nakoľko som si toho o Chlorella prečítala naozaj veľmi veľa radšej Vám to napíšem, aby ste sa nezlakli. Ono sa to však potom ukľudní a už Vám bude len super.



Chlorellu berieme doma už asi dva roky s prestávkami. Kupujem ju zásadne vždy na internete a podľa toho, aká je v akcii alebo kde nájdem lepšiu cenu. Teraz mám doma úplne novú v kombinácii so Spirulinou, pričom táto moja terajšia obsahuje silnejšie dávky v jednej tabletke čiže denne stačí brať len 4 (juch). A aké sme mali výsledky alebo pocity?

-dokázané lepšie krvné výsledky ja aj mamina, pričom mamina úplne neuveriteľne
-úplne vážne mamine omnoho menej šedivejú vlasy
- pravidelné chodenie na záchod a dobré trávenie
- máte viac energie, je to naozaj cítiť

Viem, že veľa ľudí je za a veľa ľudí proti, ale ja osobne som vyskúšala účinky Chlorelly a nedám na ne dopustiť. Na internete nájdete množstvo recenzií ako ľuďom pomáha a podľa mňa v dnešnej dobe do seba dávame toľko škodlivých vecí, že telo si zaslúži pomoc aby sa ich vedelo dobre zbaviť.

A čo Vy? Skúšali ste Chlorellu? Počuli ste o nej? Ste za alebo proti?


32 komentárov:

  1. V zivote som o nicom takom nepocula...znie to dobre...no ja som na tabletky taky zabudlivec ze C-cko a Viaderm si namiesto raz za den davam raz za tyzden....a to by si mala vidiet ked som chora, na lieky si musim davat pripomienky do tel :) takze naozaj neviem ako by som nezabudla na tych 15 denne...jedine ze by mi ich niekto daval do kolacov alebo do sladkosti :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ejha to potom musí dobre zaberať C-čko aj Viaderm :)) To naozaj treba brať s tým, že to budeš brať podľa dávkovania inak si myslím, že by to malo nulový efekt :( Ja na tabletky našťastie nezabúdam, ale moja mamina má napr. pripomienku, pretože naposledy jej ocino kúpil Hlivu ustrivovú a 40 tabletiek brala rok a pol :D

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Užívame s maminou chlorelu už pár rokov a musím povedať, že som tomu tiež neverila, ale aj mamine pomáha a aj mne na tráviace problémy. Možno je to celé o psychike, že beriem niečo a aj mi to pomáha, ale aj tak sme s ňou veľmi veľmi spokojné a určite ju odporúčam! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako hovoríš, možno je to tak a možno tak, ale aj ja som rada, že pekne pomáha :)

      Odstrániť
  4. ja mám spirulinu, ale v prášku. asi som urobila zle, že som si nekúpila rovno tablety, nemá to totiž príjemnú chuť. ale po štátniciach to budem jesť / piť aj keby neviem čo. cítim, že potrebujem takú ozdravnú kúru. najviac dúfam, že mi to pomôže so žalúdočnou kyselinou, ktorú mám zvýšenú a musím na ňu užívať lieky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to používam aj teraz pred štátnicami, myslím, že aj na ten stres, ktorý mám je dobrá :) navyše napomáha dobrému spánku a tá moja nová čo mám so Spirellou obsahuje aj veľa vitamínu B, ktorý napomáha duševnej rovnováhe, takže to sa hodí :) Inak obdivujem ťa, mamina mala v prášku zelený jačmeň s chlorellou a to bol des :D chutilo to, ako Lenka napísala nižšie ako voda z akvárka :)

      Odstrániť
  5. Presne túto chlorellu mám doma, už tretie balenie (mimochodom kúpila som ju v lekárni za 11,70€) a som veľmi spokojná. Síce ma nikto netestoval na nič, ale to, že fungujem dlhodobo bez antibiotík je niečoho zásluha a myslím, že chlorella k tomu dopomohla. Jednoznačne som za tablety, smrdí to ako pokazené akvárium a predstava, že by som to pila v prášku jááááj, to nie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V lekárni za 11,70?? aaa v ktorej? to mi prosím napíš, ja zase nemám vášeň v nakupovaní cez internet :D Inak tá vôňa nie je nič moc, ale už som si zvykla :) podozrivejšie by bolo, ak by to voňalo dobre :)

      Odstrániť
    2. V Banskej Bystrici - Lekáreň pri Barbakane, takmer priamo na námestí. Inde po ňu nechodím, zatiaľ bola na iných miestach len drahšia :)

      Odstrániť
  6. Uz asi dva tyzdne ju pravidelne uzivam, moje balenie vsak odporuca davkovanie 2 tabletky 3xdenne, takze to nie je take strasne. Zatial som postrehla iba tolko, ze mi to dost pomohlo na to travenie a ostatne ucinky budem mozno vediet zhodntit neskor ;) Kolegynka zas berie Spirellu takze aj na to som dost zvedava, ale ucinky mali velmi podobne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zrovna dnes začala užívať nové balenie a to má tiež lepšie dávkovanie stačia 4 tablety denne. Ide o Chlorellu so Spirellou, tá by mala mať ešte lepší účinok :) Tak uvidíme :)

      Odstrániť
  7. O Chlorelle slyším poprvé a určitě by nebylo na škodu ji vyzkoušet. Sama jsem stejného názoru, že každý den do sebe cpeme tolik chemikálií, že detoxikační "tabletky" by nám nic udělat neměly. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? To som potom rada, že som napísala niečo nové :) Ja som s Chlorellou naozaj veľmi spokojná a presne ako píšeš toľko toho do seba a na seba dávame :), že je dobré mať niečo čo pomáha zbavovať odpadu :)

      Odstrániť
  8. Musím souhlasit, mořské řasy spirulina nebo chlorella jsou výborné, tuto firmu jsem také zkoušela, jen ty ostatní mi přijdou maličko lepší, ted testuji novou, tak uvidíme.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ak potom o tej novej napíšeš príspevok budem rada :) aj tak stále skúšam nové :)

      Odstrániť
  9. Já už jsem o tom slyšela. Asi to může pomoct jako podpůrný prostředek někomu, kdo má opravdu obtíže s trávením. Na nějakou nárazovou detoxikaci v tomhle směru moc nevěřím, jakože se mi pak zázračně vyčistí pleť a tak. To mám na sobě odzkoušené, nefunguje to. Jím momentálně zdravě jak nikdy a pleť mám příšernou, protože hormonální výkyvy. (A oproti podobně dobře míněným radám miluju kyselé, mléčné výrobky, bez pečiva bych pošla hlady a konzumuju obří dávky chilli. Zkoušela jsem se vzdát čokolády, omezit kyselé i pálivé a nefungovalo to, takže se stravuju zkrátka dle své chuti a jsem smířená s faktem, že s hormony budu bojovat asi tak do přechodu.)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám pleť tiež ako keby som mala 14, ale už som sa zmierila s tým, že s tým nič nenarobím mám to dané geneticky..Niekedy mám lepšie obdobia, niekedy horšie a aj keď by som sa veľmi snažila nájsť medzi nimi nejakú spojitosť nie vždy to ide :( Dôvod prečo ju beriem ja, je najmä ten cholesterol, pretože viem, že mi takéto prírodné preparáty krásne pomáhajú, ak by som ich nebrala chodím na krv asi každý mesiac a to vážne radšej investujem tých 10 eúr do Chlorelly :))

      Odstrániť
    2. Ono taky, když se stravuješ rozumně, není se z čeho detoxikovat. Při těhle detoxikačních plánech samozřejmě bývá řízek nebo menu z Mekáče zapovězené. No a pít pár dní zeleninové šťávy, vodu a chroupat mrkev ještě nikoho nezabilo a je jasné, že tomu, kdo normálně zelenině moc nedá, to celkem prospěje. :-) Takže bych to rozhodně nebrala jako zázračný všelék na cokoli, ale pokud máte potíže s trávením a podobnými věcmi, tak jako podpůrný přírodní prostředek určitě ano. Sama beru na dokola se opakující záněty močáku brusinky a nedám na ně dopustit, přestože mě občas neminou taky antibiotika.

      Odstrániť
    3. Inak ale brusnice to je podla mna uplny zazrak! Ja sice s mocovym mechurom nemam problemy (klop klop klop na drevo) ale moja mamina ma a neustale zasnem nad tym ako brusnice a brusnicovy dzus uzasne zaberaju! Priroda je proste najlepsi liecitel :)

      Odstrániť
  10. O Chlorelle som (myslím si) už počula, ale tiež to bolo dávno. Až teraz mám vďaka tebe o nej nejaké informácie. Momentálne som namotaná na Spirulinu s prírodne viazaným železom, keďže moja chudokrvnosť sa rada hlási o slovo hlavne v takomto zamračenom počasí a je to docela "o hubu" keď sa mi často vrtí hlava a rapídne znižuje tlak... :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja teraz dva dni používam Chlorellu so Spirulinou, čo má byť nejaká super kombinácia ako píšeš obohatená o železo ale aj veľa vitamínu B :) A v akej forme ju máš?

      Odstrániť
    2. V tabletkovej. A podľa návodu by sa mali brať štyri tabletky počas jedla tri krát denne...čiže dvanásť tabliet za deň. Zvykla som si ju dávať len ráno po štyroch tabletkách, ak raz budem bohatá kúpim si zásobu a vyskúšam ju dlhodobo užívať tak ako sa má :D

      Odstrániť
  11. tiež ju beriem...tak raz, dvakrát do roka. aj keď na sebe som nepocítila nijaké väčšie zmeny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. možno na sebe nie, ale keby ti urobili krvný rozbor možno by sa to tam tiež ukázalo :)

      Odstrániť
  12. A sakra, to si budu muset pořídit, myslím si, že pečovat o tělo i tohle formou je hrozně důležité, takže díky, za tip po čem sáhnout :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/spotrebovano-leden-2014.html

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Moje maminka si jí nemůže vynachválit :) Taky bych to asi měla zkusit :) Co mě ale vyděsilo, když mi mamka řekla, že se bere 15 denně, to je fakt síla :) Zpozorovala jsi nějaké změny i třeba na pleti a vlasech? Když detoxikuje, tak by to mohlo mít dobrý vliv :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No táto čo je na fotkách napr. tej treba 15 denne, ale teraz mám jednu novú a tej stačia 4 denne takže naozaj záleží od výrobcu :) Povedala by som, že čo sa týka pleti, to mi je ťažko povedať, pretože raz je krásna, potom zase hrozná, nerada by som ani jedno pripisovala Chlorelle. Skôr som spokojná s tým, že dobre chodím na wc :) lepšie spím, mám dobrý krvný obraz atď :)

      Odstrániť
  14. Take jsem ji brala a hrozne jsem si ji chvalila !!!! :) Brala jsem ji minuly rok tusim v lednu, od prosince 2013 jsem zacala brat Wobenzym, ktery sem brala uz pred 2 rokama....Wobenzym je spis na tu imunitu, zatimco chlorella cisti :), ale oba dva leky mam moc rada, ja mam snizenou imunitnu a od te doby co beru tyhle ''leky'' tak sem mela anginu jen jednou (musim to zaklepat :D), jinak jsem ji mela treba 3× do roka :) Za me urcite super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kvoli angíne som vlastne aj ja začala pravidelne užívať vitamíny..svojho času som ju mávala tiež veľmi často ale našťastie ako beriem poriadne vitamíny tak je (klop klop klop na drevo) už preč..je to hnusná choroba a treba si pri nej naozaj dobre strážiť imunitu. O Wobenzyme som počula veľa dobrého, len tam je cena už o doooosť vyššia :)

      Odstrániť
  15. to by mohlo pomoct mému šílenému bříšku..mm..díky za tip))

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne