nedeľa 16. marca 2014

Bahenný zábal vs. Kawar bahenná maska



Čaro bahenných masiek poznám už cez 10 rokov a ak Vás trápi akné či mastná pleť nemali by u Vás doma určite chýbať. Ak mám zlé obdobie a potrebujem si dať pleť dokopy používam Neem, ílové a bahenné masky. Prednedávnom som čítala jeden zaujímavý článok a jarných detoxikačných kúrach. Vedci odporúčajú si vždy na jar urobiť kúru, v ktorej zbavíme naše telo nečistôt. Čo sa týka vnútornej očisty je to ideálne robiť či už pôstom, hladovkou (blee) alebo nejakou prečisťovacou kúrou. Ja osobne sa zvnútra detoxikujem chlorellou, onedlho idem zase na krv, tak Vám potom poviem ako som dopadla. No a tá novinka, o ktorej som čítala je, že by sme sa mali detoxikovať aj z vonka. Ideálne nejakými prípravkami, ktoré vyťahujú nečistoty a sú prírodného charakteru. Autor tam písal o tom, ako v nejakom wellnes centre robia bahenné zábaly celého tela a hovoril, čo všetko ten zábal vytiahne. Napísal tam aj cenu takej kúry (to by sa mi panenky zatočili)a povedala som si, že čo som ja nejaké B-čko, zábal si viem predsa spraviť aj sama doma. No, teda neviem, ale mám doma bahenné masky? Mám! Tak si urobím aspoň takú bahennú očistu.



Ideálne sa taká očista robí s bahennou maskou, napríklad Kawar, ktorú som dostala od stránky http://www.maxcare.sk/ pretože je to jedna z mála masiek, ktorá má naozaj obrovské balenie. No uznajte sami – maska má 150ml/ 6 eúr, čo je naozaj dosť netradičné. Maska pleť čistí, hydratuje, sťahuje rozšírené póry pričom nakoľko obsahuje Aloe vera pomáha urýchľovať hojivé procesy na pokožke. So 150ml sa dá veľmi pekne vyhrať a tak som sa rozhodla, že sa idem poriadne prečistiť. Masku som naniesla jednak na tvár, ale aj na dekolt, chrbát a ramená. To sú oblasti, kde sa mi z času na čas urobí nejaká vyrážka a určite tam potrebujem prečistiť. Maska má veľmi riedku konzistenciu, keď dokonca potrasete tubou máte pocit, akoby to bola až voda. Tubou treba pár krát potriasť (Asi aby sa premiešali účinné zložky a nemali ste vodu) a následne stačí naniesť. Masku som nechala pôsobiť asi 7 minút, kým poriadne zaschla. Následne som ju zmyla najprv teplou a potom studenou vodou- tento postup pomáha s cirkuláciou pleti a umožní aby sa póry uzavreli. Masku teraz používam 2x za týždeň pričom práve dnes končím mesačnú ,,kúru". Nehovorím, že môj výsledok bude rovnaký ako keby som išla na nejaký detixikačný zábal do nejakého wellnesu, ale podľa mňa je to dobrý nápad ako pleť pekne prečistiť a dodať jej zložky, ktoré potrebuje. Maska sa míňa inak slimačím tempom a predpokladám, že aj keby sme takúto kúru robili celá rodina stále by sa z nej neminula ani polovica.


A čo Vy? Robíte si nejaké detoxikačné kúry? Išli by ste na bahenný zábal celého tela?

14 komentárov:

  1. kawar maju i v kauflande.mydlá a tuším aj nejaky šampon.s mydlom som bola velmi spokojná.a za tú cenu...jedna báseň

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bahenní masku od Kawaru jsem také měla a byla jsem hrozně spokojená, po vypotřebování jsem si koupila 600 g bahna od jiné firmy, což předpokládám budu používat do konce života :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na půst se chystám už cca půl roku, pořád jsem ale ještě nedostala odvahu. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa je to dobrá vec, neviem, či by som sama zvládla taký úplne, že bez jedla,ale napr. urobiť si len ovocný víkend, to sa dá :)

      Odstrániť
  4. Ahoj, tiež používam Kawar masku. Dostala som sa k nej tak, že som najprv používala baleácku bahennú masku s bahnom z Mŕtveho mora, ale potom bola veľmi dlho nedostupná. Tak som k nej hľadala alternatívu. Kawar si kupujem v Kauflande a som s ňou veľmi spokojná, pomáha mi proti akné. Čo ma na nej prekvapuje, mám pocit, že je naozaj dosť silná a v porovnaní s inými maskami naozaj aj vidím, že zanecháva výsledky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím! Podľa mňa je krásne vidieť (aspoň u mňa) výsledky hneď na nose. Čiernych bodiek je podstatne menej a pleť je krásne prečistenejšia!

      Odstrániť
  5. Tiež som sa dala na bahenné masky. Moja probematická pleť si o to proste už žiadala. Kúpila som v 101ke niečo podobné od Himalaji a zatial som to použila len raz, uvidíme čo to spraví treba o mesiac :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty vieš, že Himalaya je moja srdcovka, čiže super kúpa :) Hlavne je treba používať ich pravidelne a vôbec sa neobávam, že by sa výsledky nedostavili!

      Odstrániť
  6. Vyzerá veľmi zaujímavo :) Tiež som asi pred rokom mala bahennú masku a myslím, že by som ju mala znovu skúsiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak ťa trápi mastná alebo zmiešaná pleť tak určite :)

      Odstrániť
  7. Já bych do zábalu asi nešla, na to nemám prozatím nějak odvahu. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne