pondelok 31. marca 2014

Bioreline peeling a.k.a. peeling ktorý by ste si určite nekúpili kvôli obalu




Pomaly ale iste sa nám blíži leto a pre mňa to znamená najmä jedno- potrebujem nájsť pleťový peeling, ktorý bude jemný nielen na nápise na obale ale aj v skutočnosti. Moja pleť je vždy zo slnka suchá a citlivá, avšak peeling je nevyhnutnou súčasťou mojej starostlivosti, takže bez neho byť nemôžem. Riešenie je jednoduché- stačí si nájsť naozaj kvalitný peeling, ktorý pleť nielen vyčistí ale aj ošetrí. Možno Vám príde hľadať ho teraz ako celkom skoro, ale verte mi, že radšej predčasne a dovtedy poriadne otestovať, ako neskoro a potom trpieť.
V zásade platí, že nájsť taký v drogérii je celkom problém a ak máte citlivú pokožku vždy je dobré loviť v prírodných vodách. Ono slovo peeling a citlivá a suchá pleť k sebe príliš nejdú, ale poznáte to, kto hľadá, ten nájde. A toto je presne môj prípad, a platí to aj pre tento luxusný peeling, po ktorom bude suchá a citlivá pleť krochkať.


 
Málokedy sa stane, že výrobok ma zaujme podľa ceny, ale tento krát tomu tak bolo. Na stránku www.bionatural.sk som už veľmi zvyknutá a aj na ich ceny, ktoré patria v prírodnej kozmetike na Slovensku podľa mňa medzi najlepšie. A ako som si pozerala peelingy a novinky idem pohľadom po stránke a vidím klasické ceny okolo 10,12,14 eúr a zrazu bum 26 eúr za peeling, ktorý má 50ml. V skutku malý peeling za vskutku vysokú cenu. Peeling je od značky BIORELINE, ktorú som poznala len z nejakých vzorkov a od francúzskych blogeriek  avšak nemala som to potešenie mať plný výrobok. Ich výrobky sú známe tým, že používajú veľké časti bio zložiek, dokonca viac ako je požiadavkami na bio kvalitu nutné. Keď pripravujú výrobky ich cieľom je zachovávať ich pôvodné vlastnosti rastlín, aby sa k pokožke naozaj dostala tá ,,pravá“ liečivá príroda. Keď som si prečítala postupoch tejto značky a fungovaní už som bola celkom nalomená a to som si ešte nepozerala zloženie. Zloženie poteší každého fajnšmekra pretože v ňom nájdete jojobový vosk (hlavná súčasť), kvetinovú vodu, ginko biloba, uhorka, avokádo, šalvia, mrkva...Tak som už vlastne bola rozhodnutá, že idem do toho. 


Peeling mi došiel a ja som bola pochopiteľne plná očakávania. Čo ma prekvapilo hneď na začiatok bol neskutočne obyčajný obal..Ono za tú cenu mohol byť aspoň trochu farebný alebo niečo, ale potom som si prečítala, že ten ich nepekný obal je taký vlastne naschvál. Viete prečo? Pretože v Bioreline používajú špeciálne obaly, ktoré zabraňujú kontaminácii a oxidácii krémov. Síce sa mi nepáči stále, ale chápem. A tak či onak, podstatný je peeling a nie obal, všakže :) 
Poďme k samotnej jemnej peelingovej starostlivosti- má naozaj zvláštnu vôňu. Podľa popisu by to mala byť mandarinka, ale podľa môjho nosa určite nie. Je to naozaj veľmi zvláštna vôňa, taký mix šalvie s niečím jemne kyslastým. Môjmu nosu určite lahodí viac Akamuti peeling, ale kto vie, možno pre Vás to bude nový Chanel. Keď si peeling vylejete z tuby máte pocit, že ste si na ruku vyliali gél a nie peeling. Na pohľad je tam tých voskových guličiek naozaj málo, avšak keď ho začnete používať zistíte, že ich je naozaj akurát. Peeling nanášate na tvár krúživými pohybmi a jemne ho masírujete. Z tváre tak dávate jednak prečo nečistoty, jednak napomáhate cirkulácii, ktorá dopomáha tomu, že pleť bude potom pekne žiariť. Peeling je neskutočne jemný a príjemný. Ten gél, o ktorom som hovorila je akoby olejovitý a cítite, že pri tom, ako si pleť čistíte ju zároveň hydratujete. Toto je pre suchú a citlivú pleť tá najdokonalejšia kombináciu akú si viete predstaviť. Po takých dvoch minútach môžete urobiť dve veci:
1, zotrieť peelingové čiastočky vreckovou a pleť nechať tak- pleť nepotrebuje krém, je dostatočne vyživená a nepotrebuje ani gél zmývať, stačí napovrchu zotrieť
2, Môžete tvár jemne opláchnuť vodou a následne poťapkať pleť uterákom. To som urobila ja, vždy mám radšej pleť aspoň opláchnutú. Aj po jemnom opláchnutí je pleť ako nakrémovaná, neskutočne hydratovaná a krásne vláčna. Nepla ma dokonca ani druhý deň ráno po umytí, čo sa stáva naozaj málokedy. 


S kľudom na srdci Vám môžem napísať, že ak máte citlivú a suchú pleť je tento peeling ideálnym víťazom na leto. Po tom, ako sa moja pleť po ňom cítila mu odpúšťam síce kvalitný ale škaredý obal a divnú vôňu. Aj tak je proste dokonalý! 
A čo Vy? Zvláda Vaše pleť v lete peeling? Investovali by ste do peelingu? Poznáte Bioreline? 

 

9 komentárov:

  1. Fuuu ha no tolko by som za peeling asi nedala :/ ale viem ze ty si velky peelingovy nadsenec ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já mám naopak problém s tím, že se mi loupe kůže v obličeji (a to mám mastnou pleť) a tak potřebuji ten nejdrastičtější peeling na hroší kůži. A stejně ho musím používat minimálně obden.

    Ale u tohohle mě překvapilo složení, je to spíš jak recept na koktejl než ingredience na peeling :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíha a nie je to príliš často používať peeling obdeň? Lebo niekde tom čítala, že to sa ti potom nemusí vytvoriť taká ochranná vrstva, ktorá je pre pokožku potrebná :(

      Odstrániť
  3. Já hlavně v létě nechávám peeling na police a spíš kladu důraz na čistící mléka/vody/gely. Tento peeling ale vypadá skvěle! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som nevedela byť bez peelingu preto si práve obzvlášť na leto hľadám čo najjemnejšie. Ale super, že si si našla takýto spôsob čo ti vyhovuje a pekne sa o pleť staráš!

      Odstrániť
  4. Akurat sa mi minula pletova voda a krem tam budem robit objednavku aspon viem co pridam dalsie. Ono sa to zda, ze je to vela penazi ale nakolko pouzivam uz len prirodnu kozmetiku je tam dost vidiet, ze vyrobkov staci o dost menej takze ten peeling vydrzi velmi dlho. Jaja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím :) tak som rada, že som ťa nalákala na nejaký výrobok a verím, že ti bude vyhovovať :)

      Odstrániť
  5. Hej, aj mne príde, že za tú cenu by sa trošku mohli pohrať s obalom, predsalen keď už cena je luxusná, nech aj produkt vyzerá luxusne na poličke :D
    Mala som od nich telový krém - s ním som bola veľmi spokojná, pekne hydratoval, ale zároveň sa vždy aj krásne vsiakol a pokožka po ňom vôbec nebola mastná. Teraz používam pleťové sérum, zatiaľ sa zdá byť celkom fajn, ale ešte naň nemám finálny verdikt :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne