utorok 29. apríla 2014

Ak chcete byť krásne musíte byť najprv škaredé



Keď som bola ešte dávno v nemocnici kvôli akné jedna sestrička mi povedala, že nemusím byť smutná lebo mám síce akné ale o pár rokov budem rada, lebo mastná pleť má neskoro vrásky a kým teraz mám problémy v dospelosti mi budú ženy závidieť. Hm..O týchto slovách silno pochybujem a ak vrásky mať nebudem bude to čisto mojou zásluhou nakoľko sa o pleť starám ako o svoj svätý grál. Vec sa má totiž tak, že moja pleť má síce občasné nepekné vyrážky ale nie je mastná ale suchá. A ešte ako. A komu sa robia vrásky ako prvému? No jasné, že ľuďom so suchou pleťou. Neviem, čo som týmto chcela vlastne povedať, ale podstata tohto článku je, že aj napriek tomu, že mám suchú pleť mám stále vyrážky proti ktorým musím bojovať. Kým ľuďom s mastnou pleťou v podstate stačia bežné produkty na tento boj, zlupovacie masky a ja neviem čo všetko ja mám s týmto celkom problém pretože väčšina výrobkov proti vyrážkam a na prečistenie je pre mňa strašne agresívna a neznesiem ich na pleti požadovaný čas. Preto si vyberám prírodné alternatívy alebo ako ste si mohli všimnúť bahenné, ílovové či neem masky, ktoré mi pleť prečistia a hlavne nepodráždia. Príkladom takejto masky, ktorá perfektne prečistí a pleť vôbec nedráždi je aj Bahenná hydratačná maska s Aloe Vera od značky Guy De On. Maska v sebe obsahuje bahno z mŕtveho mora, ktoré prečisťuje, regeneruje, sťahuje póry, aloe, ktoré pleť omladzuje, hydratuje a okrem iného aj zinok, ktorý podporuje liečenie pleti a preto je maska vhodná aj pri akné či jeho liečení.
 




Problém s bahennými maskami je, že veľa značiek má síce v nápise, že sa jedná o bahennú masku, ale podiel bahna z mŕtveho mora je tam asi taký veľký ako podiel nejakej inej nepodstatnej zložky. Kvalitné bahenné masky nikdy nie sú lacné  a ideálne je kupovať ich buď pri mŕtvom mori :))) alebo od firiem, ktoré sa špecifikujú na takéto výrobky. Tých našťastie vôbec nie je málo, nakoľko bahno z mŕtveho mora blahodárne pomáha na množstvo ekzémov a iných kožných problémov na trhu je naozaj veľa firiem. Ja osobne som vyskúšala hádam všetko čo sa dá z mŕtveho mora- soli, peelingy na telo, tvár, nohy, krémy, masky, zábaly.. K týmto výrobkom sa vraciam pravidelne a s radosťou a dnes Vám predstavím jednu masku, ktorá tromfla asi všetky masky, ktoré mám doma.



Maska od Guy De On obsahuje okrem bahna aj pomerne veľa olejov ( levanduľový,kamilkový...), ktoré zaručia, že maska je použiteľná aj pre suchú pleť. Maska sa používa podľa toho, aký máte typ pokožky. Citlivá pleť si necháva masku na pleti minútu, suchá 3 minúty, normálna 5, mastná a problematická 7 a ak ju chcete použiť ako komplexné očistenie pleti s peelingom tak ju nechajte 10 minút. Nakoľko mám s takýmito maskami skúsenosti prvýkrát som ju použila na 5 minút a vôbec nič sa nestalo tak teraz si ju nechávam tých 7. Maska má skvostnú konzistenciu, ktorá sa nanáša tak úžasne, že sa tešíte na každý krát ako si ju dáte. Maska je neskutočne koncentrovaná, čo cítite ako si ju nanášate. Nie je príliš hutná na dotyk, ale keď si ju nanášate cítite aká je bohatá. Po pleti sa vyslovene kĺže čiže sa nemusíte báť, že by robila nejaké šmuhy alebo vynechávala nejaké miesta. Nakoľko jednou zo zložiek je levanduľa maska ešte aj krásne levanduľovo vonia.


Ja si teda nechávam masku pôsobiť 7 minút a po tomto čase môžete vidieť ako maska z pleti vytiahla nečistoty a vyčistila póry. Následne masku zmyjem vlažnou vodou pričom už aj po 7 minútach má maska mierne peelingovitú konzistenciu, takže pleť poriadne očistíte aj samotným umývaním masky.




A teraz, že čo je na maske také úžasné, že som napísala, že tromfuje všetky masky, ktoré mám doma. Okrem toho, že maska neskutočne pleť prečisťuje, póry sú viditeľnejšie čistejšie, vyrážky, ktoré chceli ,,vyjsť" na povrch nevyšli to všetko platí a je to skvelé. Ale čo sa mi ešte hádam nikdy nestalo v takom rozmere je to, ako maska rozjasňuje. Keď som si umyla tvár po peelingu a pozrela som sa do zrkadla povedala som si, wow Bianca to hádam ani nie si ty. Keď bol ten boom ohľadom Glam Glow osobne som si nevedela predstaviť, asi ako môže pleť žiariť ale fakt, že môže! Pleť má proste akoby zjednotenejšiu, krajšiu farbu a pôsobí neskutočne sviežo a zdravo. 

Aj keď má maska 100gr balenie asi si ju budem šetriť na nejaké špeciálne príležitosti, kedy chcem vyzerať super krásne a potrebujem veľmi prečistiť. Teraz som pochopila ten ošiaľ prečisťujúcich a rozžiarujúcich masiek a veru fakt platí, že je to neskutočná vec! Masku zoženiete tu http://www.guydeon.cz/ za cenu okolo 24 eúr / 630 českých korun. 

A čo Vy? Máte doma nejaký výrobok z mŕtveho mora? Boli ste tam niekedy? Rozjasňuje Vás nejaká maska?



17 komentárov:

  1. masky z mrtveho mora zboznujem <3 rovnako mam suchu plet s vyrazkami a v poslednej dobe sa mi najlepsie osvecilo vecer na ocistenu plet pouzit bio arganovy olej, po ktorom vyrazky zazracne miznu a plet je krasne hydratovana ;) zazracne tekute zlato :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to myslíš vážne? a neupcháva ti to póry? Lebo ja arganový olej aj mám doma, ale bála by som sa naopak, že sa mi pleť zhorší :(

      Odstrániť
  2. Suchá pleť stárne dřív, to je pravda. Moje mamka ji má mastnější a nemá skoro žádné viditelné vrásky. Já mám taky mastnějsí pleť a dost mě to štve, protože s sebou musím nosit podr, jinak se lesknu. A pupínky se mi tvoří podle toho, jak moc si do nich rýpu. Ale občas si nemůžu prostě pomoct. :-D
    Tahle maska vypadá skvěle, ale ta cena... :-X
    Máme stejnou zeleno-hnědou barvu očí. :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja mamina presne to isté, tiež síce bojuje s mastnou pleťou ale má 47 a vrásky takmer žiadne..Ale keď si vezmem koľko sa trápi kvôli tej mastnej pokožke ani neviem čo je lepšie..či trochu vrások alebo neustále pudrovanie :(
      A čo sa týka očí :) to ti ich potom musím pochváliť :) máš ich veľmi pekné a ľahko sa ti k nim ladia tiene :)

      Odstrániť
  3. Taky jsem majitelka suché pleti (navíc citlivé) a stále se sklony k pupínkům. Je to pravda, maminka má sušší pleť, vrásky teda má na svůj věk málo, holt máme v rodině na tohle dobré geny, ale babička má dodnes sem tam pupínek díky mastnější pleti, ale vrásky prakticky žádné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si ma teraz moc nepotešila keď píšeš že babička má sem tam vyrážky :( to znamená, že sa ich nikdy nezbavím :((

      Odstrániť
    2. Už jsem vzdala naději v to, že je to věkem/hormony atd. Daleko nejvíc je to prostě genetikou... Rezignovala jsem, dlabu HA, nic jiného mi použitelnou pleť vykouzlit nedokáže, stojí mi to za to.

      Odstrániť
  4. tiež mam taky pocit že sa mi vyražky robia na suchej pleti a to hlavne cez zimu ...cez leto sa dosť zmastni ale neriešim to radšej lebo aj tak nikdy nič nepomohlo...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja neviem špecifikovať kedy, najviac asi vždy po dovolenke a po lietaní. To sa môžem akokoľvek snažiť ale pleť mám dva týždne potom takú hroznú že až..:(

      Odstrániť
  5. Tú chcem!! Teraz hneď!! Ale tá cena!! Nevadí našetríme :D Tá maska vyzerá byť úplne skvelá. Ja som si teraz zvykla tvár aspoň raz - dvakrát do týždňa vôbec nekrémovať, keďže vyliezlo slniečko a pleť sa mi mastí troška viac ako inokedy, ale s vyrážkami teraz momentálne nejaký extra problém nemám (klop klop klop). No táto maska sa raz určite musí povaľovať v mojom bordeli na stole! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cena nie je síce najnižšia ale niektoré veci sa naozaj oplatia. Tá prvá čo som mala pravú bahennú tá bola dokonca ešte drahšia svojho času som za ňu dala takmer celomesačnú brigádnickú výplatu, ale doteraz neľutujem, bola super :) a peknú pleť závidím :) nech ti taká vydrží čo najdlhšie!

      Odstrániť
  6. Název článku mě pobavil. :D Maska ale vypadá super!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ta maska vypadá super ! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je fakt perfektná! teraz jednoznačne moja najobľúbenejšia:)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne