streda 16. apríla 2014

Padajú Vám vlasy? Skúste Nanogen




K Nanogenu som sa dostala vlastne úplnou náhodou. Na jeseň mi začali neskutočne padať vlasy a vedela som, že nechcem začať jesť nejaké tabletky. Väčšina firiem ponúka aj šampóny aj tabletky, akurát šampóny proti padaniu vlasov sú väčšinou tá drahšia voľba nakoľko sa míňajú omnoho rýchlejšie. S padaním vlasov som mala naposledy problém ešte na základnej školy, kde som sa dala pomerne radikálne ostrihať, čomu som teraz chcela predísť. Myslím si, že ak sa Vám objaví takýto problém šampóny z drogérie nie sú veľký pomocníci a treba ísť či už k lekárovi, ktorý Vám niečo predpíše, alebo sa popozerať po odborných firmách, ktoré sa vyslovene špecializujú na tento problém. Takto mňa zaujal Nanogen, pretože už len keď si pozriete ich stránku http://www.nanogen.sk/ zistíte, že sa ničomu inému okrem vypadávania vlasov nevenujú. Prekvapilo ma, že aj keď padanie vlasov podľa mňa trápi veľa ľudí na trhu je možno dokopy 8 firiem, ktoré pôsobia seriózne a venujú sa tomuto problému. Najviac ma teda zaujal Nanogen, aj keď ich výrobky mi prišli na vážne padanie vlasov (lysiny a podobné) a tam som ja zase našťastie nebola. Náhoda mi však dodala rozum a ušetrila veeeľa peňazí keď som sa od kaderníčky na jesennom stretnutí blogeriek dozvedela, že na jeseň extrémne padajú ľuďom vlasy a je to úplne bežné, žiaduce a normálne. Ak si vezmem, že v tom období som navyše prechádzala pohrebom, v mojom živote došlo k viacerým zmenám bolo pochopiteľné, že tie vlasy možno padali o čosi viac ako som zvyknutá na jeseň bežne. Tak či onak som si aspoň rozšírila prehľad o výrobkoch aj v tejto oblasti. 


Okrem toho, že Nanogen ponúka naozaj komplexnú starostlivosť proti padaniu vlasov pre ženy a mužov špecializuje sa aj na oblasť riedkych vlasov. V ponuke má šampón a kondicionér, ktoré slúžia na jemné vlasy, ktorým prináša objem bez podráždenia pokožky či ich zaťaženia. Od spoločnosti Nanogen som dostala na testovanie šampón proti vypadávaniu vlasov a kondicionér pre jemné vlasy. Výhoda týchto výrobkov spočíva v tom, že sa dajú používať oddelene a či už používate každý zvlášť alebo spolu vždy je ich výsledok iný.
 

 


Šampón ako aj kondicionér majú pekné ružové balenia, ktoré veľmi jasno napovedajú, že sú určené pre ženy. Šampón funguje na podporu rastu vlasov, je účinný proti lupinám a dodáva vlasom objem. Výhodou Nanogen výrobkov je to, že aj napriek tomu, že obsahujú veľa liečivých častí ( peptidy na rast vlasov, kyselinu salicylovú..) môžu sa používať denne. Šampón má pomerne riedku konzistenciu a má príjemnú, jemnú čistú vôňu. Osobne som sa najprv trochu bála tej vône, pretože pri liečivých výrobkoch idú zvyčajne takéto ,,estetické“ záležitosti bokom, ale tu sa na vôňu nezabudlo a aj keď to nie je žiadny Chanel je to príjemná čistá vôňa. Nakoľko sa na ich stránke píše skúšala som výrobky používať spolu ako aj oddelene s inými výrobkami.
Treba povedať, že vlasy som mala krásne čisté po jednom umytí, lak, tužidlo, oleje naozaj všetko sa zmylo krásne rýchlo. Následne som si naniesla môj klasický kondicionér a vyfúkala fénom. Vlasy boli krásne hebké a zocelené. Liečivé účinky sú viditeľné po jednom mesiaci, ale tie Vám napísať neviem, nakoľko ma padanie vlasov netrápi (trikrát klop na drevo). Čo ma však prekvapilo je to, že vlasy sa omnoho menej mastili. Kým bežne si umývam vlasy každý tretí deň pri používaní tohto šampónu mi stačilo umývať si ich každých 5 dní.










Kondicionér som opäť používala aj samostatne aj s Nanogen šampónom. Opäť výhodou je, že ak máte vo vlasov malý alebo nijaký objem nepotrebujete šampón proti padaniu vlasov, stačí Vám len kondicionér. Ten som ja naniesla po umytí bežným šampónom a nechala pôsobiť tri minúty. Kondicionér má super konzistenciu, skoro až ako maska a veľmi príjemne sa s ním robí. Podľa mňa má krajšiu vôňu ako šampón, takú príjemnejšiu, sladšiu. Po uplynutí troch minút ho zmyjete a vlasy jednoducho vyfúkate.
Kým na účinky šampónu potrebujete mesiac, výsledky kondicionéru vidíte hneď a sú, že wow! Popravde ja som bola tak nadšená, že som Vám ich chcela aj odfotiť, ale na fotkách boli proste veľké vlasy, neviem čo tam bolo k videniu. Ale ten objem! Proste vlasy boli na dotyk, na pohľad veľké, pevné, ako keby ste ich fúkali od korienkov na kefu. Najlepšie na tom je, že objem vydržal asi dva a pol dňa. Vlasy boli aj v gumičke akoby väčšie a na dotyk boli jednoznačne pevnejšie. Neviem či je to vďaka kyseline hyalurónovej, ktorá sa tam nachádza alebo kvôli čomu ale je to proste úžasné. Samotný kondicionér vychádza okolo 15 eur, čo síce nie je málo, ale taký objem som naozaj ešte z jedného výrobku nezažila








Keď som používala oba výrobky spolu vlasy boli síce objemné ale jemnejšie a určite lesklejšie. Výrobky by Vám mali pri každodennom používaní vydržať mesiac a ich cena sa spolu pohybuje na čosi pod 30 eúr. Výhodou je určite to, že na to, aby ste docielili výsledky nepotrebujete používať oba na raz. Ak Vám padajú vlasy stačí Vám šampón a ak chcete veľký objem stačí Vám kondicionér. 

Aj keď sa problém padania vlasov možno (dúfam) veľa z Vás netýka, je dobré písať aj o takých veciach, aby človek  ak sa mu niečo také prihodí nesmútil, ale vedel, kde hľadať riešenie. Na záver ešte jedna super novinka! Spoločnosť Nanogen ponúkla všetkým mojím čitateľom zľavu 3 eurá na nákup! Zľavový kupón je biancaprincipessa a použijete ho v kompletizacii objednavky. Zľava platí do konca roka a aj keď verím, že budete mať všetci  vlásky krásne a zdravé ak by sa náhodou niečo prihodilo lepšie ušetriť niečo ako nič :) 



A čo Vy? Padali Vám niekedy vlasy? Ako ste to riešili?

10 komentárov:

  1. Raz ked som mala naozaj tazke obdobie v zivote tak mi vypadli vlasy hore pri cesticke asi tak vo velkosti dvojeurovky...ten pocit je neopisatelny a nikdy nan nezabudnem...zmocnila sa ma panika, strach beznadej...bala som sa ze som nejako vazne chora...chodila som po roznych vysetreniach a zistili ze ta choroba sa vola alopecia alebo tak nejako a pri naozaj nadmernom strese ktory som v tej dobe prezivala mi na kozu dohladka vypadali vlasy. Asi pol roka som nosievala vlasy len vycesane pretoze pri rozpustrnych to bolo vidiet...kozna mi to postihnute miesto potierala tekutym dusikom a pouzivala som nejaky osemsto korunovy sampon z lekarne na rast vlasov...hoci je to uz peknych par rokov vzdy ked mi trosku viac zacnu padat vlasy hned sa zlaknem a zacnem si kontrolovat celu hlavu...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to neviem čo by som teda robila :(och normálne mi za teba došlo úplne smutno..Dúfam, že už také ťažké obdobie nebudeš mať nikdy, nielen kvôli vlasom, ale kvôli tomu, aby si nebola smutná!

      Odstrániť
    2. Ooo ty si zlatusik :) dufam aj ja ze uz nic take nebude ale zas berme to tak ze zo vsetkeho zleho a tazkeho v zivote vychadzame silnejsi ;)

      Odstrániť
  2. Ja som prave pouzivala tabletky a vobec mi nesadli, bolo mi z nich tazko takze nabuduce by som si kupila radsej urcite sampon. Ale snad nabuduce nebude! Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som čítala o tabletkách aj ja v pomerne veľa diskusiách :( tak dúfam aj za teba že nabudúce nebude :)

      Odstrániť
  3. mna zaujalo to, ze ti ucinkoval na mastenie vlasov...ja ich mam strasne, umyvam kazdy den a pouzila som asi kazdy sampon co existue v drogerke na mastne vlasy a nic nepomohlo..ale ako som pozerala na stranku, 15eur sa mi zda dost vela za jeden sampon...a aj to je urceny na vypadavanie nie na mastenie :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zaujímavé však? Ja som bola rada pretože jednak som to od produktu ani neočakávala a jednak sa to nikde ani nešpecifikuje že by mal pomáhať s mastením. A hocičo čo mi oddiali čas umývania je super :)

      Odstrániť
  4. vcera som si ho objednala na základe Tvojej recezie, teda nasla som akciu po 10,29 a objednala si rovno dva plus k tomu 2x trojbalnie curaprox kefiek tiez v akcii na stranke mojalekaren.sk, dokopy ma to vyslo nieco cez 30 eur, tak sa uz neviem dockat ked sampon vyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. je problém aj, keď používam šampón čisto len proti masteniu ?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento sampon pouzivam aj ja. je velmi ucinny proti vypadavaniu vlasov a navyse vlasy po nom zostavaju take nadychane :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne