piatok 25. apríla 2014

Prírodný týždeň: Prachová maska



Ak sa výrobok volá Prachová maska nemusíte si príliš lámať hlavu s vymýšľaním názvu, pretože to, že je prachová hovorí samo za seba. Divných názvov sa netreba báť, práve naopak mali by Vás lákať k hlbšiemu preskúmaniu. Takto nalákala aj mňa a dnes Vám prinášam jej recenziu. Od Nobilis Tilia som skúšala už viacero masiek a popravde, nie všetky mi sedeli. Ono to, že je niečo prírodné nie je záruka toho, že Vám to bude sedieť na 100%. Avšak keď som si prečítala, že prachová maska sa považuje za vrchol!! Prírodnej kozmetiky musela som ju skúsiť. 



Maska je balená v šikovnej plastovej dózičke a má objem 100ml. Ono sa to nezdá, ale je to strašne veľa, pretože konzistencia masky je ako na drobno nasekané bylinky. Prachové masky sú dve a tá moja je hydratačná pričom základnou zložkou sú tu zložené cukry a aminokyseliny. Maska vonia naozaj prekrásne, tá vôňa Vám vrazí do nosa hneď ako masku otvoríte. Ja osobne z masky najviac cítim ružu, ale medzi zložkami je aj geránia, pačule a rôzne éterické oleje. Ako môžete vidieť maska je sama o sebe nepoužiteľná a treba jej pomôcť. Cieľom žiadnej firmy nie je, aby bolo použitie masky zložité a preto je postup jednoduchý- masku proste vymiešate do redšej kaše. Môžete ju zmiešať s kvetovou vodou ( to som urobila ja), alebo s čistou vodou, pleťovou vodou, bylinkovým odvarom, jogurtom či dokonca aj kefírom. Minimálne vodu doma máte, čiže nie je problém. 


Ako som spomínala, ja som si chcela urobiť ozajstnú prírodnú bombu a preto som masku zmiešala s mojou Nobilis Tilia ružovou vodou. Maska sa mieša v pomere 1:2 a ak tento pomer dodržíte naozaj Vám vznikne voňavá kaša (mne silno pripomínajúca krupicovú kašu), ktorú odporúčam nanášať prstami. Nebudem Vám klamať, maska sa pomerne ťažko nanáša, má tendenciu trochu opadávať a nie všade sa dobre chytať. Mne osobne nanášanie zabralo asi 3 minúty, ale to zase nie je žiadny neznesiteľný čas. Následne sa nechá pôsobiť 20 minút. Nerada síce kopírujem veci z internetových stránok, ale nedalo mi neskopírovať, čo na stránke http://www.navratkprirode.sk/ píšu, že pre koho je maska určená: Výnimočná kompozícia éterických olejov s prevahou geránia, pačule a ruže má pozitívny vplyv na psychiku, ukľudňuje pri prepracovaní a duševnej záťaži, uvoľňuje a pomáha žene byť v kontakte so svojimi emóciami. No uznajte, to je maska ako stvorená na menštruačné obdobie, skúšky, prepacovanosť a celkovo psychicky náročné obdobia. Nakoľko má mať maska trochu aj také psychické účinky rozhodla som sa vyťažiť z nej všetko a pri tom ako maska 20 minút pôsobila som si ľahla, pustila príjemnú hudbu, zavrela oči a relaxovala. Či to bolo maskou alebo nie, fakt vážne som sa potom cítila super. Oddýchnuto, bezstarostne a príjemne. Okolo mňa sa celý čas rozvoniavala krásna vôňa, cítila som ako moja pleť oddychuje a bolo mi krásne. Zase s maskou či bez, baby nájdite si trochu času na seba a relaxujte. Žijeme len jeden život a niekedy je dobré na chvíľu sa zastaviť a relaxovať. 

Po mojom skoro polhodinovom relaxe som masku umyla vlažnou vodou a pokožku som dočistila tampónom na ktorý som nastriekala ružovú vodu. Pleť bola fakt krásne žiarivá a hebká. Vôbec nepla ani nebola červená.
 Aj napriek pomerne nevábnemu názvu ide podľa mňa o najlepšiu masku akú Nobilis Tilia má. Má krásnu vôňu, skvelo hydratuje a páči sa mi jej účel.

Čo poviete? Nájdete si pre seba čas na relax? Ako oddychujete?



15 komentárov:

  1. Tak toto je super článok, krásne napísaný a ta maska vyzerá byť super a snáď ju raz vyskúšam :D Mne osobne sa najlepšie relaxuje vo vani s horúcou vodou a mydlovými vločkami, ktoré majú príjemnú vôňu lotosového kvetu a so zapnutou hudbou, vtedy všetky starosti idú bokom :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak ja si ani neviem predstaviť ako vonia lotosový kvet! kde sa dajú zohnať také vločky? to by som veru rada vyskúšala!

      Odstrániť
  2. O prachové masce slyším úplně poprvé, každopádně vypadá hodně zajímavě. Přírodní kosmetiku mám ráda, takže bych ji určitě ráda vyzkoušela :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/famous-beauties-monika-leova.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada, že to čítaš u mňa ako u prvej :) Mne sa tá maska neskutočne páči a je sranda miešať ju:)

      Odstrániť
  3. tiež počujem o takejto maske prvýkrát, ale zaujala ma veľmi. A kedže sa mi blížia ústne skúšky, takéto potešenie by mi bodlo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hmmm... vyzerá to naozaj zaujímavo. ešte som sa s ňou nikdy nestretla

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bože keď som videla nadpis, docela som sa zdesila :D reku že "Maska zložená z prachu!!" :O A potom som videla fotku. A v ten moment ny som si najradšej dala facku :D Ako som si ja mohla myslieť, že tú masku zložili z prachu na skrini :D Vôbec mi to nezapína!! Ale teda k článku, veľmi pekne si to napísala a nahuškala si ma si niečo také zaobstarať a vyskúšať. Vyzerá dosť zaujímavo a veľmi som zvedavá na to sľubované upokojenie, to by sa teraz momentálne hodilo!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DD veď aj ja som si to pomyslela keď som to videla na nobilis stranke a tak ma to prekvapilo, že som si musela o tej maske prečítať viac :DD takže nie si jediná :) Inak Romi keď budeš v BA v DM sú dosť veľké Alverde výpredaje :)) najmä na obchodnej tak sa tam určite zastav :)

      Odstrániť
  6. Maska mi také krásně voní, hezky zjemňuje a hydratuje, jen to nanášení nic moc :))) je pěkně slizká,ale jinak super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To nanášanie presne ako píšeš nič moc:D ale čo človek neurobí pre krásu!

      Odstrániť
  7. miesat by sa mi to nechcelo, ale vidim v tom velku vyhodu. tym, ze je to suche to ma asi velky dlhy datum spotreby

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vážne? Ja by som povedala, že ty budeš tiež taká experimentátorka :))

      Odstrániť
  8. Ooo tak tu bych moc ráda vyzkoušela, protože taková maska se jen tak nevidí! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne