pondelok 12. mája 2014

Ani mi nehovorte, že niečo také nemáte



Priznám sa Vám, že keď som si prvýkrát kúpila slniečkový sprej, vlastne som ani nechápala čo si kupujem ale v ten deň som si straaaašne chcela niečo kúpiť a v drogérke bol vtedy v akcii tak som si povedala, že prečo nie. Tak to bolo prosím pekne niekedy na základne škole čiže pred viac ako desiatimi rokmi. Ten prvý slniečkový sprej som používala asi 4 roky a dosť sporadicky čo bola škoda. Každopádne mi môj rozmarný nákup pomaly ale isto vytvoril návyk na používanie slniečkových sprejov, ktoré sú posledných niekoľko rokov už nielen sporadickou ale pravidelnou súčasťou mojej letnej výbavy. Chcela by som ešte napísať, že neviem aký je oficiálny názor ,,slniečkového spreju“ ja ich tak volám, ale pravdepodobne to bude niečo ako Ochranný sprej proti slnku – a to musíte uznať, že slniečkový sprej znie krajšie.
Úloha slniečkového spreja je ochrániť vlasy pred slnkom, zamedziť ich vysúšaniu, dodať vlasom lesk a nakoniec taktiež ochrániť farbu vlasov (najmä v prípade farbených vlasov ide o to, sa vplyvom mora a slnka farba nezmenila, nevybledla alebo sa nevymyla úplne). Sprej je pre mňa na dovolenke absolútna nevyhnutnosť, používam ho predtým než idem na pláž a pravidelne na pláži. Je dobré ho mať zo sebou v taške a proste si vlasy pravidelne striekať. Výsledkom je, že z dovolenky dôjdete s krásnymi vlasmi, ktoré voda ani slnko nepoškodia a nemusíte sa báť, že melír s ktorým ste tam išli bude zrazu preč.





Slniečkový sprej však používam aj doma na Slovensku. Ak niekam idem cez víkend hoci aj na prechádzku do mesta preventívne si ho nastriekam, aby vlasy zbytočne netrpeli. Taktiež si ho beriem vždy na kúpaliská a dávam si ho napríklad aj keď sa idem bicyklovať. Tieto spreje nie sú vôbec drahé bežne stoja do troch eúr a vyrábajú ich takmer všetky značky ale pozor k dostaniu sú väčšinou len v lete. Pri jeho kúpe dávajte pozor, aby ste si ho nepoplietli zo sprejom na oživenie blond farby. Tento rok som si zaobstarala slniečkový sprej od Kallosu, ktorého cena bola v http://www.kallosshop.sk/ tri eurá a má veľkosť 200ml. To je inak dosť veľké balenie, spreje, ktoré som mala doteraz zvyčajne mali 75 alebo 125ml. Sprej obsahuje keratín, proteín a provitamín B5, ktoré vlasy nielen chránia pred žiarením ale aj vyživujú a regenerujú. Sprej sa okrem veľkosti a teda aj nižšej ceny nijako neodlišuje od tých predošlých, používa sa počas slnenia a nikdy sa neoplachuje. Je to celkom jednoduché a naozaj veľmi šikovné. 


Pri naozaj pravidelnom používaní mne a mamina takýto sprej vydrží dve letá, čo je fakt dosť. Neviem si predstaviť, koľko by mi vydržal samej čím chcem povedať, že je to dobrá vecička za málo peňazí. Ak nejaký slniečkový sprej doma nemáte určite to napravte a Vaše vlásky sa Vám poďakujú. 

A čo Vy? Používate ochranné spreje pri slnení? Ak áno, od akej značky? Ak nie, prečo?
 

23 komentárov:

  1. Letos pořídím :) ale já mám zrovna v létě vlasy vždycky v pohodě, mnohem více než v zimě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja pouzivam olej od Balei, ktory je tiez urceny ako ochrana proti slnku ;)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Som sice odfarbena blond no nikdy ma nenapadlo si zadovazit takyto sprej...asi preto ze aj pri mori moje vlasy zostali stale rovnake...no ako prevencia proti namahaniu moze byt tento slnieckovy sprej urcite dobry...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to by som povedala, že blond vlasy budú pri mori obzvlášť suché :) asi ich máš super kvalitné!

      Odstrániť
  4. Ja som nikdy nechapala na co je to dobre a uz chapem! dakujem je to urcite dobra vec v blizkej dobe si nieco take zaobstaram!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nedalo by sa prosim odfotit zlozenie? Dakujem moc :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ti to prepíšem nech už nemusím upravovať článok :) ale predpokladám, že ťa zloženie sklame :(

      aqua, cyclopentasiloxane, cyclomethicone, ethylhexyl, methoxycinnamate, diethylmino, hydroxybenzoyl, hexyl benzoate, parfum, cetrimonium, chloride, silicone, quaternium-16, hydrolyzed keratin, panthenol, undeceth-11, butyloctanol, propylene glycol, undeceth-5, sericin, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolinone,methylsothiazolinone :)

      Odstrániť
  6. Taketo nieco zhanam, ja by som vlastne potrebovala nieco taeto na pokozku hlavy, ja som bledulka a hned si spalim pokozku na hlave... :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som s tym tiez mavala problem a potom som si cesticku na hlave normalne natierala nejakym nemastnym kremom na opalovanie, myslim ze to bola 50tka faktor. vlasy mi to nijak nezamastilo a pokozka nezhorela (nescervenala ako predtym) :)

      Odstrániť
    2. Na spálenie ti to podľa mňa nepomôže, to mám rokmi overené. Ja mám tiež strašne citlivú hlavu a preto nosím všade kde sa dá klobúk ale vo vode to je nereálne..Preto sa snažím posledné roky kupovať si opaľováky v spreji a jednoducho si ich nastriekam aj na hlavu :) a nie je problém pokožka sa nespáli :)

      Odstrániť
  7. Dlho som rozmýšľala či si to kúpiť. Tento rok si to už určite zaobstarám ! Kika

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Myslím že na léto se mi bude hodit :)) Chtěla bych tě pozvat na můj blog kde je článek nazvaný TAG: 10 dní za zdravou snídani, koukni se a jestli budeš chtít tak se přidej :)) moc by mě to potěšilo!!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nestačilo by kebyže si radšej dávam olejíček na vlasy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si dávam aj aj :) ráno a počas dňa toto a večer po umytí olejíček :)

      Odstrániť
  10. Tak já zatím nic podobného nepoužívám a ani asi nebudu.. Vlasy mám zdravé a pečuju o ně různými zábaly, maskami atd. Naopak se vyhýbám fénování, kulmování, barvení a odbarvování, což jsou stejně asi daleko horší věci než sluníčko a voda. :) A kdyby mi vlasy sluncem trošku vybledly, nebylo by to vůbec na škodu.. :)
    Naopak daleko horší než s vlasy je to u mě s pokožkou hlavy a tak i kdybych si nastříkala na vlasy cokoliv, tak třeba chlorovaná voda mi tak dá zabrat pokožce, že mi po ní strašně padají vlasy. :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och tak ja robím všetko čo ty nerobíš :D farbím, žehlím, kulmujem, fúkam, natáčam :) a tak to potom aj vyzerá :) šetri si vlásky ak ich máš krásne ako vieš!

      Odstrániť
  11. to vobec nie je zly napad... uz dlhe roky hladam nieco podobne, kedze som pouzivala sampon aj kondicioner (nieco na S), ale nevedela som to najst... tak sa tesim, ze si to zbehnem kupit, snad to maju aj u nas na svk

    ak by si sa zaujimala, zalozila som prave novy blog www.gomistories.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podla mna to určite majú všade :) len treba hľadať :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne