nedeľa 22. júna 2014

Moja zbierka parfémov VII. Posledná časť! juchúú


Dnes som tu s posledným príspevkom o mojej zbierke parfémov! Uf konečne, tieto príspevky sa tu objavovali posledné dva mesiace každú nedeľu a ja som úprimne rada, že ich máme konečne za sebou :) Chcela som Vám však dať pár dobrých tipov na lacné či drahé parfémy, ktoré jednoznačne stoja aspoň za ovoňanie. Dúfam, že sa Vám táto séria článkov páčila a verím, že ste si našli nejaké nové inšpirácie. Dnes Vám teda ukážem svoju poslednú štvorku parfémov, čo sú parfémy, ktoré si kupujem pravidelne, už niekoľko rokov a stoja naozaj za to. Verím, že väčšinu z nich poznáte, sú to staré dobré klasiky, ktoré nikdy nesklamú.


Salvatore Ferragamo a jeho Incanto Shine je krásna vôňa, ktorá sa mi neskutočne zosobňuje s letom. Je to svieža, citrusová voňavka, ktorá na tele drží naozaj celý deň a za tú príjemnú cenu (pod 20 eúr) by Vám jednoznačne nemala doma chýbať. Na trhu je veľké množstvo Incanto verzií, ale podľa môjho názoru je táto najlepšia. Ja už ani neexperimentujem ďalej, táto je proste super, dlho vydrží tak vždy keď sa mi minie beriem. V zložení nájdete: mučenku, bergamot, ananás, fréziu, broskyňu, pivonku, pižmo, ambru, céder. 



Calvin Klein Eternity - ďalšia krásna klasika. Vôňa ideálna na celý rok, je to príjemná akoby kvetinovo-púdrová vôňa, ktorá nemôže nikomu prekážať. Nie je silná ale je dostatočne výrazná na to, aby bola zapamätateľná.  V zložení nájdete: mandarínku, šalviu, fréziu, konvalinku, ľaliu, narcis, ružu, jazmín, santalové drevo, pižmo, pačuli a ambru.


O Mont Blancu  Femme Individuelle som na blogu písala už veľakrát, pretože patrí medzi moje naozaj top top vône. Je to krásna púdrová vôňa, ktorá vydrží neskutočne dlho a celý deň sa krásne šíri za Vami. Opäť sa nejedná o drahú vôňu, takže ak si ju obľúbite môže Vás kľudne sprevádzať každý deň. Aj napriek tomu, že je to krásna a nie drahá vôňa nepoznám veľa ľudí, ktorí by ju mali. Asi preto, že Mont Blanc sa často v časopisoch nespomína, preto po nej ľudia primárne nesiahnu. Vy však neurobte takú chybu a určite ju choďte ovoňať- ak máte radi púdrové vône, možno sa ocitne aj na Vašej poličke. V zložení nájdete: ríbezle, hloh, lotos, ružu, pižmo, vanilku, pačuli, ambra.


Voňa, ktorou ukončím moju zbierku parfémov je Calvin Klein Euphoria. Na rozdiel od Mont Blancu táto vôňa sa teší pomerne veľkej obľube a už roky rokúce sa objavuje či už v časopisoch, alebo na internete a stále sa veľmi dobre predáva. Ja sa nedivím, ak by som mala vymenovať 10 najlepších vôní aké poznám Euphoria by tam jednoznačne bola. Je to výrazná mierne orientálna vôňa, ktorú môžete nosiť celý rok. Je na Vás, či Vám bude robiť špeciálny každý deň alebo si ju dáte len na nejakú príležitosť - vhodná je tak, či onak. Pamätám si, keď sme ju mali doma ešte pred veeľa rokmi a veľmi sa nám páčil ten netradičný flakón. Až minulý rok som zistila, že ten flakón symbolizuje akoby orchideu v rozkvete, pekné nie? V zložení nájdete: granátové jablko, zelené tóny, tomel, lotos, orchideu, pižmo, fialku, mahagón, smotanové tóny, jantár.

Na záver pridávam ešte jednu malú fotku mojej zbierky, o ktorej písať nejdem - sú to buď limitky alebo katalógové voňavky, ktoré nie sú vždy dostupné, tak by to bolo zbytočné. To len aby ste vedeli, že moja zbierka drahými vôňami zďaleka nekončí :)))



A čo Vy? Ktorú vôňu máte doma najdlhšie? Kupujete si voňavky aj z katalógov?

18 komentárov:

  1. U mňa žiadna dlho nevydrží, snažím sa ich používať priebežne :-)
    Niekedy objednávam aj z katalógov, mamka je Avon Lady, takže sa mi to oplatí. Najlepšie, ktoré som z Avonu zatiaľ mala boli Rare Pearls, Fergie Outspoken a určite Spotlight :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa z Avonu sú najlepšie City Rush a tá bondovská teraz neviem ako sa volá ale má ju snúbencova mamina a vonia prekrásne :)

      Odstrániť
  2. prosím ťa, koľko ich máš všetkých, dokopy? lebo ty si fakt trošku parfúmový šiši maniak :) ja mám teraz vône 3 a už mám výčitky svedomia, že načo. Ale keď vidím teba a tvoje príspevky, zakaždým otvorím parfems a fragrantica.com a čítam recenzie a rozmýšľam, či kúpiť, nekúpiť. Zatiaľ úspešne odolávam, ale dokedy ... ? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ojoj veď si videla, že veľa :D a minulý týždeň som dostala novú :DD no každý máme svoje úchylky :)

      Odstrániť
  3. Bianca, tu je dôkaz, že naozaj sme každá žena iná a vône na nás inak držia. Na mne Incanto shine nedrží absolútne, ani hodinu. Ale naozaj je to krásna vôňa na leto. Ja mám zasa rada Incanto bloom a najnovšie mi veľmi sedí Ferragamova Signorina ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto je presne častá dilema tiež u Versace Bright Crystal, stále sa drží na popredných priečkach v kupovanosti a k tomu na veľmi veľa ženách nevydrží ani hodinu :) ja sa pridávam k tým, že na nich nie je cítiť :)

      Odstrániť
  4. Doma mám Eternity od Calvina. Moje druhá nejoblíbenější vůně. Doporučuji ;-)

    PS: Já teď po dlouhé době opět začínám blogovat. Budu ráda za každý komentář :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No teda, ja celý čas čakám na Chloé Chloé a ona nikde! :D a CK sa mi skôr páčia pánske, tým dámskym som nikdy neprišla na chuť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru veru aj ja stále čakám, že sa mi konečne objaví na poličke :D

      Odstrániť
  6. Calvin Klein euphoria mám teraz a je fakt pekná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. teeeda, mrte vela parfemikov mas :) ako dlho ti vydrzi priemerne jedno balenie? ja by som tolko parfemov ani za desat rokov neminula :D hlavne ked ti pri niektorych staci len jeden strek denne :) pekna seria clankov :) dufam, ze sa pochvalis aj tou novinkou, co si dostala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Záleží od toho ako mám rada, ktorú voňavku :) Pradu som dostala minulý rok v lete a mám už len polku :( a Chloe som tiež minula asi za rok..Ale niektoré mám doma už dobrých 5 rokov. Hrozím sa toho, že sa im niečo stane ale zatiaľ nič :) našťastie :) A novinkou sa pochválim, len Vám dám teraz trochu vydýchnuť od parfémov :))

      Odstrániť
  8. Čo som zistila, že existuje Euphoria, tak ju chcem. Zatiaľ som sa ale k jej kúpe nedostala. Či už to bolo tým, že nezvýšili financie alebo ma akurát zaujalo niečo iné... ale hneď ako som ju kedysi pradávno ovoňala, tak som sa do nej zaľúbila. Inak najdlhšie a pravidelne sa u mňa drží Kate Moss (tá prvá) a u mamky Christina Aguilera (tiež tá prvá :D).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Minulý týždeň bola v akcii za 28 to som skoro padla na zadok..Ja som ju nikdy nekúpila lacnejšie ako 40 eúr tak som mala 100 chutí kupovať do zásoby :D ale to by bola zbytočnosť, teraz už budem stále čakať kým bude niekde za 28:D A z tvojich nepoznám ani jednu, musím dohnať :)

      Odstrániť
  9. No teda a ja mám výčitky svedomia, že chcem štvrtú voňavku :P. Ja aktuálne používam Chloe Love eau Florale, Lanvin Marry me, CK Sheer beauty essence... Samé kvietky:)
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Máš nádhernou sbírku parfémů! :) Doufám, že to jednou u mě bude vypadat alespoň podobně. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne