štvrtok 7. augusta 2014

Brat a sestra


Asi každá baba, ktorá chodí často vo vysokých topánkach pozná problém popraskaných piet. Ak nepozná tak jej veru závidím a prajem aby jej päty nepraskali nikdy. Vo všeobecnosti čím vyššie topánky nosíte a čím dlhšie vytvárate si tlak na pätu a jej pokožku a tá má potom tendenciu tvrdnúť a praskať. Ak už raz tento problém máte asi sa mu veľa rokov nevyhnete ale viete si ho pekne korigovať vďaka starostlivosti a krémom. Na vyriešenie tohto problému (ak nemáte päty v katastrofálnom stave, to je už iný level) našťastie nepotrebujete minúť veľa peňazí- skôr prekonať lenivosť a zaviesť rutinu. Ja krémy na nohy pravidelne striedam a pár rokov nedám dopustiť ani na Ziaju a jej výrobky na nohy.
Prvý krém používam už riadne dlho a ide o krém na popraskanú pokožku. Krém má nie príliš hutnú konzistenciu ale s nohami narobí naozaj divy. Krásne päty zocelí a vylieči drobné prasklinky ako aj popraskanú pokožku. Povedala by som, že tento krém je skôr ,,liečivý" a ak máte suché nohy, možno Vám nebude jeho hydratácia úplne stačiť. Ja ho nanášam len lokálne na päty a zvyšok nôh si natriem ďalším, výživnejším krémom. Klasický krém mi totiž nepomôže s prasklinami, nohy síce zjemní, ale čo z toho, ak päty vyzerajú stále hrozne..


 Druhý krém je práve pomocník na hydratáciu a výživu. Za predpokladu, že mám päty vyliečené, alebo je zima (vtedy mi päty nepraskajú) mi úplne stačí používať tento krém. Je o čosi hutnejší a naozaj nohám dodá presne to, čo potrebujú. Oba krémiky inak veľmi príjemne voňajú a neskutočne rýchlo zasychajú.  Krémiky kúpite v Tescu či Kauflande a stoja pod tri eurá. Naozaj platí, že na to, aby ste mali pekné nezničené nohy nepotrebujete veľa peňazí, len si nohy musíte krémovať naozaj denne. Raz za týždeň odporúčam aj kúpeľ s nejakou soľou, aby sa nohám pekne uľavilo a aby sa zregenerovali po celo týždňovej námahe.


A čo Vy? Trápia Vás suché päty? Svrbia Vás nohy? Krémujete si nohy každý deň?

15 komentárov:

  1. Jee, super recenze, zrovna včera jsem přemýšlela, co na ty moje suché paty použít. Ziaju mám moc ráda, takže určitě vyzkouším.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tento problém mám a určite krém vyskúšam, ešte som nenašla nič čo by mi pomohlo ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. potom na naozaj mega zlé prípady skús ten Scholl, zloženie síce zďaleka nie je nič moc, ale na mega mega popukané päty by mohol pomôcť

      Odstrániť
  3. Díky za typ, tento problém má moje máma a až chudák neví, co na ty paty napatlat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Stale mi pride do smiechu, ked vidim niekde na blogu recenziu, lebo raz ma jedna nazvala - predajna devka ;))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No môj blog je na 99,99% o recenziach tak mi recenzie neprídu moc prekvapivé :)

      Odstrániť
  5. S kosmetikou Ziaja mám zatím samé dobré zkušenosti, i když přiznávám, že jejich krémy na nohy jsem ještě nezkoušela:) Nejvíc mi vyhovuje hydratační krém Balea:) Je tak levný a přitom kvalitnější než daleko dražší přípravky:) Ale Ziaju asi taky vyzkouším, mám kousek od bytu Ziaja obchůdek, takže na ně mrknu:)
    Instantní krása

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Balea je tiež super, nedá mi nesúhlasiť! Niekedy je však dobré striedať aby si pokožka nezvykla :)

      Odstrániť
  6. Ziaju mám celkově ráda, další dobrý tip, možná ho využije spíš mamka, ale i tak, super recenze :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nohy si mažu krémem skoro po každém vykoupání, takže mě suchá pokožka na patách nijak netrápí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Snažím se myslet na to, abych si chodidla mazala, ale občas zapomenu nebo se mi nechce :D. Ale nemám problém s tvrdými patami. Ještě jsem na tom skvěle :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne