nedeľa 17. augusta 2014

Moja vlasová starostlivosť časť I.




Z času na čas mi chodia od Vás e-maily ohľadom mojej vlasovej starostlivosti. Ak sa mám priznať, tieto e-maily mi robia neskutočnú radosť pretože aj vďaka nim a tomuto blogu som sa o vlasy fakt začala starať poctivo. Predtým som nemala vo svojej vlasovej starostlivosti žiaden systém a striedala som výrobky podľa aktuálnych reklám v TV. Chcelo to roky skúšania a testovania a jedno razantné ostrihanie na to, aby som si vstúpila do svedomia a začala sa o vlasy starať poriadne. Vlasy sú naozaj korunou krásy a pri troche námahy môžete mať naozaj prekrásnu korunu. Povedala by som, že ak nemáte geneticky kvalitné a krásne vlasy, čarom úspechu je vlasová kozmetika a pravidelné strihanie vlasov.


Čo sa týka strihania, to je neskutočne dôležitá vec. Ja som sa kedysi strihaniu vyhýbala ako čert krížu ale posledné roky mám v kalendári poctivo zaznačené každé tri mesiace strihanie končekov. Stačí dať dole 2 cm a zbavíte sa suchých, poškodených končekov. Vlasy sa tak nebudú štiepiť do hĺbky ale dáte im priestor krásne rásť. Čím budú vlasy zdravšie tým Vám budú rýchlejšie rásť, čiže vôbec neplatí, že ak si ich budete strihať vôbec Vám nenarastú. Práve naopak!



Farbenie je pomerne kontroverzná záležitosť. Ak máte pekné vlasy a ste spokojné s farbou, farbiť si ich pochopiteľne nemusíte. Ale, ak sú Vaše vlasy bez lesku a Vaša farba je taká nijaká riešenie stojí do 5 €. Mne vlasy ,,vyliečila“ farbením kaderníčka, ktorá mi povedala, že ako sa farba dostane do vlasu zocelí ho a dodá mu krásnu farbu. A je to veru pravda pravdúca. Farba dodá vlasom výživu, vyzerajú zdravšie, zocelenejšie a hlavne lesklejšie. Ja si farbím vždy v tóne mojej farby, takže ide len o zmenu z hľadiska lesku vlasov a farebných odleskov. Inak vlasy si farbím 3x do roka. 



Treťou nevyhnutnou súčasťou sú vlasové oleje. Na trhu je ich kopec a jeden by Vám zaručene nemal chýbať. Nieto nedá dopustiť na prírodný kokosový niekto preferuje drogériové značky ako Loreal a niekto vyhľadáva vyššiu kvalitu ako Kerastasse. Je to na Vás, podstatné je len jedno- používajte ten olej! Ja používam oleje každý deň a dávam si ich buď ráno (aj je vonku sychravo, alebo fúka) alebo večer- ako nočná regenerácia. Nie je dňa, že by som si olej zabudla dať. Vlasy ú po oleji krásne hydratované a vyzerajú krajšie.

Toto boli tri najdôležitejšie veci, ktoré som si zaviedla  do mojej vlasovej rutiny. Ďalšie nemenej dôležité tipy som si pre Vás pripravila budúci týždeň, tak sa na nich nezabudnite pozrieť!

A čo Vy? Ako často si striháte vlasy? Striháte si ich samé či u kaderníčky? Farbíte si vlasy?

24 komentárov:

  1. Ňo vlásky strihám menej často ako farbím :D Ale dva razy do roka proste ostrihať musím, inak to nejde, väčšinou sa strihám koncom roka a to tak že dosť drasticky, všetko "boľavé" ide dole. A farbím sa cca každé dva či tri mesiace, podľa toho čo som si zas vymyslela a do akého obdobia chcem dosiahnuť tú ktorú farbu. Troška zložité vysvetlenie, ale hádam si to troška pochopila :D A olejčeky nejako nepreferujem bo mám po väčšine z nich mastné vlasy (čo mám aj bez toho), ale ten od Kallosu je asi zázračný či čo, po ňom mastné vlasy nemám, naopak sú krásne hydratované... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej Romi ja sa neskutočne teším, že ti tie Kallos veci tak pekne sadli :) takú radosť mi tá tvoja recenzia urobila stále na ňu spomínam :)

      Odstrániť
  2. Uplne suhlasim s tym o olejoch! Ja pouzivam najma Kerastase Elixir Ultime, to je moja stalica, ale aj Biosilk je celkom ok :D Inak ja mam suche kucerave vlasy a este ich nicim odfarbovanim +zehlenim a nenavidim strihanie takze maju dost blbu kvalitu, no napriklad pouzivam masky zakazdym ked ich umyvam a to dost pomaha..celkovo napr. vsetko co je plne silikonov je pre moje vlasy zachrana :D (skusala som aj bezsilikonove pripravky a umyvat len kondicionerom a aj ked boli kuceravejsie, tak sa mi nepacilo ako vyzerali :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je to bohužiaľ tak, že aj keď veľa ľudí na silikóny nadáva s vlasmi robia proste divy :) ani ja na nich nedám dopustiť :))

      Odstrániť
  3. Já mam vlasy kudrnate. striham doma konecky sama. vlasy nebarvim a nezehlim. používám balzamy, zabaly, vyzzivu na konecky i vitamíny. na pohled jsou zdrave, ale na delku se jim růst proste nechce.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vlasová starostlivosť je v zásade dokonca môj koníček. Mám viac masiek, olejov z rôznych cenových kategórií, aj kvality - bio/nebio a ak mám pravdu povedať, mojim vlasom stačí to, ak to všetko používam pravidelne..:) Ja musím striedať aj šampóny často...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne súhlasím, pravidelnosť je základ či už s výrobkami za 5€ alebo 50 :)

      Odstrániť
  5. Články o vlasech vždy nedočkavě vyhlížím.Mám je vlnité a proto vždy jsem zklamaná,když si dle recenzí koupím príma šampon a on mi nesedí.Nesnáším když mi šampon vlnky narovná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je určite škoda rovnať kučeravé vlásky :) jedna moja kamarátka nedá dopustiť na Macadamia Hair prípravok na kučeravé vlásky, že strašne krásne pozdvihne kučery :)

      Odstrániť
  6. len co ked mi za tri mesiace 2 cm vlasov nenarastu? rastu mi vlasy extremne pomaly

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak na tyhle typy článků se moc těším :) Dříve jsem se chodila stříhat pravidelně, ke kamarádce kadeřnici, ke které jsem měla plnou důvěru, ale odstěhovala se a já se bojím jít k nějaké nové :D Co se týče barvení, tak jsem parkrát vyzkoušela přeliv Loreal Casting Creme Gloss, ale už tak rok se nebarvím :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ono je to vždy celkom ťažko nájsť kaderníčku ktorej veríš a je šikovná :( ale treba sa odhodlať a vyskúšať! zdravé vlásky za to stoja!

      Odstrániť
  8. Ahoj,máš krásny blog,už ťa sledujem dlhšie a bola by som veľmi rada keby si ma tiež podporila sledovaním ♥ http://eeverywomen.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vlasy si dávam strihať pravidelne a ani to nie je vidiet pretože mi rastú rýchlosťou blesku :) oleje používam ( kokosovy, olivový, gliss kur, avon,..) a farbiť som sa nefarbila už rok, iba teraz ombre :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj mňa stále láka to ombre ale nie a nie sa odhodlať :)

      Odstrániť
  10. ja mam vlasy zostrihane do V ale v poslednej dobe to už nie je ani V lebo mi to všelijako dorasta :D su v podstate rovne,ale ked spim tak ako spim,tak sa zobudzam kučerava :D farba je taka ako..hmm najbledši odtien tmavo hnedej :D niekedy ich milujem,ale skor ich nenavidim aj ked na inych dievcatach by boli fakt krasne :D ale mne sa akosi nehodia :D pred pol rokom som si ich neustale kazdy den zehlila,a znicene som ich nemala ako nikdy,preto som sa dala ostrihať..bola som smutna ze mam tie vlasy celkom kratke,ale teraz su este dlhsie a hlavne zdrave :D ale chcem si ich dat odfarbit na blond,aj ked viem ze mi ich to znici,ale blond by sa mi fakt hodila :D a tiez su vlasy ako moj konicek,neustale sa o ne staram,pouzivam vsetko,a su fakt pekne,len sa mi nehodia :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D pekne napísané :) normálne som mala dnes celý deň tvoje slová v hlave - pekné sú, len sa mi nehodia :)potom každopádne nie je nad čím rozmýšľať ale šup to choď na blond, žijeme len raz načo potom čakať? keď sa ti to nebude páčiť prefarbiť blond je naozaj najmenší problém :)

      Odstrániť
  11. Moje vlasy som tiež kedysi strihala úplne minimálne a kaderníčku som navštevovala tak raz max. dvakrát ročne, teraz ju navštevujem už pravidelnejšie, hlavne ked vidím, že môj účes nemá tvar, asi tak každý štvrťrok. O svoje vlasy sa snažím starať, pri každom umývaní im doprajem šampón najlepšie nejaký bez silikónov, pretože som zistila, že väčšina silikónových šampónov moje vlasy zbytočne zaťažuje a sú potom rýchlo mastné a spľasnuté. Tiež im pri každom umytí doprajem kondicionér, raz týždenne si dávam masku na vlasy, ktorú nechávam pôsobiť tak asi 10 minút. Oleje používam, ale zatiaľ som nenašla nejaký extra, zázračný, spomedzi tých zatiaľ vyskúšaných je asi Avon kúra s marockým arganovým olejom tým najlepším, vlasy sú po ňom jemné, avšak žiaden lesk som si nevšimla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A skúšala si Makadamiový? lebo úprimne veľa ich mám doma ale ten je proste top :) ak by som si mala vybrať len jeden jednoznačne to bude ten :)

      Odstrániť
  12. Ach jo, pamätáš si, ako som ti raz písala o vypadávani vlasov? Ono sa to stoplo :) Mojich vlasov sa už cca 2 mesiace nedotkla žehlička, používam prírodné šampóny, jem panthenol, používam arganovy olej a moje vlasy sa zobudili :) Plus si vtieram Biohar a začali rasť nové pahyle, čo tak smiešne odstavaju, ale taká som rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Vlasy som si už nestrihala asi 2 roky, farbiť si ich nefarbím, pretože by mi vypadali ...:/ Mám to od malička takže neviem čo mi môže pomôcť :-(

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne