pondelok 11. augusta 2014

Poznáte Sparitual?






Ešte dávnejšie som čítala jeden článok, ktorý mi celkom nedá spať. Bol to článok o tom, koľko škodlivín si púšťame do tela rôznymi spôsobmi a čo všetko tie škodliviny robia. Priznám sa, že vo všeobecnosti sa snažím takýmto témam vyhýbať, lebo žijeme v dobe akej žijeme a je celkom ťažké žiť zdravo, nechemicky  a v súlade s prírodou. Nehovorím, že je to nemožné- je to len strašne náročné či už finančne alebo celkovo zmenou celého životného štýlu. Každopádne, ten článok sa venoval tomu, aké všelijaké veci môže narobiť kozmetika napríklad v tehotenstve a spomínal aj laky na nechty. Tehotná nie som a ani sa ešte veľa rokov nechystám byť,  ale predstava, že som a teraz si prečítam ten článok je mi asi do plaču. Laky na nechty obsahujú neskutočne veľa škodlivín, ktoré sa rozkladajú v tele a sú spúšťačmi rôznych chemických procesov, ktoré napríklad na to dieťa v brušku nepôsobia vôbec dobre. Bol to celkom zložitý článok a nejdem to tu riešiť, ale podstata toho je, že som rozmýšľala, čo teda robiť.. Existuje niečo také ako zdravé laky na nechty? Nejaké bio laky na nechty? O ničom takom som doteraz nepočula a ani nevidela a pre potreby tohto článku som hľadala a veru aj našla. Ide o americkú firmu, sestru známej nechtovej značky Orly s názvom Sparitual.
 




Sparitual má neskutočne široké spektrum  výrobkov od lakov, po krémy, peelingy a je to kozmetika, ktorá sa používa pravdepodobne najmä v nechtových salónoch aj keď výrobky si môžete kúpiť na internete aj Vy sami. Bola som celkom prekvapená keď som zistila, že Sparitual ide aj s ,,módou“ a každoročne vydáva rôzne kolekcie a držia sa spolu s ostatnými značkami- majú pieskové laky, svietiace, zmatňujúce proste všetko to, čo má aj drogériová kozmetika len v kvalitnom zložení.
Výrobky Sparitual sú organické t.j. používajú prvky, ktoré sú bez pestidícov  a rastú za prísnych podmienok aby mohli byť označené bio či organic. Okrem toho na obale nájdete aj označenie fair trade a teda výrobcovia a zamestnanci by mali pracovať za férových podmienok a nemali by byť vykorisťovaný.
 




Mňa od Sparitual zaujali najmä laky na nechty, nakoľko prírodné krémy ako aj peelingy doma mám. Ako som už písala neskutočne ma prekvapil široký sortiment a nakoniec som si vybrala prekrásnu tyrkysovú farbu Crystal Waters. Balenie laku je neskutočne praktické pretože laky majú špeciálne upravený vrchnáčik, vďaka ktorému sa lak pri lakovaní drží pohodlne a nešmýka sa. Lak má veľmi príjemnú konzistenciu a na pekný výsledok odporúčam použiť dve vrstvy. Výdrž laku je úplne skvostná! Bez porušenia mi vydržal 6 dní, čo sa mi doteraz stalo asi len s piatimi lakmi. Cena lakov sa pohybuje okolo 11€ ale začiatkom leta boli na ich stránke http://eshop.zahir.sk/sparitual/  mega výpredaje, kedy stáli laky 5-6€. To sa vtedy nakupovalo!

Ak by Vás zaujímal, tak som Vám nafotila lak na nechtoch :))





Ak teda hľadáte zdravú a kvalitnú alternatívu Sparitual ňou určite je. Lak má prekrásnu farbu a tá výdrž je dych vyrážajúca. 

A čo Vy? Snažíte sa vyhýbať chémii? Trápia Vás také veci? Počuli ste o Sparitual?

15 komentárov:

  1. Ale ten je nádherný! Zcela jak královská barva :D :))) Nádherný tvar nehtíků máš!♥
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásná barva! Mám doma podobnou od OPI, ale moc ji nepoužívám.
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásna metalická farba....ja ti hlavne závidím tie dlhé nechty :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Barva je krásná. Značku SR neznám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Och to mi ani nevrav také veci! Ja si chcem lakovať nechty aj v tehotenstve... Aspoň viem, kde mám potom hľadat zdravšie laky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A keby len kozmetika...Článok o hormonálnej antikoncepcii ma vydesil tak,že ju už dlho neberiem...A nebol to článok v magazíne,ale čestná štúdia vo fundovanom vedeckom zahraničnom periodiku...Otras, čo všetko nám ide do tela aj v tom,čo by sme nikdy nepredpokladali...Ešte že máme super blogy, kde nájdeme dobré tipy ako sa tomu vyhnúť ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. celkovo ma zaujíma (najmä v ostatnej dobe) zdravšia kozmetika, ktorá tak neškodí, veď už aj tak si do tela dávame dosť škodlivín :-(

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne