štvrtok 25. septembra 2014

Jeden lanýž poprosím- aj na tanier aj na tvár


Na lanýže ma pomerne dosť namotal Jamie Oliver pred pár rokmi, kedy som videla nejaký dokument, kde ich zbieral v lese s prasiatkami. Ak neviete o čo ide, lanýž je extrémne drahá huba, ktorá rastie 15-20cm pod zemou, čo ju robí neskutočne ťažkým nájsť a vedia to len špeciálne cvičené prasiatka alebo psy (pochopiteľne asi aj iné zvieratá ale tieto pomáhajú k hľadaniu ľuďom). Ceny lanýžov sa pohybujú do vesmírnych výšok a ak by ste zistili, že lanýže rastú na vašom pozemku možno by ste už ani nikdy nemuseli robiť. Viem o jednej reštike, ktorá na v BA pracuje s lanýžmi, ale nikdy som tam nebola a popravde ani neviem, či by som chcela niečo s lanýžom ochutnať, nakoľko je ževraj síce ich chuť delikátna, ale neviem, či by som ju vôbec vedela oceniť. Teraz však premostím na lanýže v trochu inom kontexte a to na lanýžový make-up, ktorý vydal Dermacol. Tento make-up obsahuje extrakt z bielej hľuzovky, ktorá dodáva pleti výživu a upokojuje ju. Okrem toho pleť nevysušuje, dodáva jej hydratáciu a stimuluje jej proces obnovy. Kým sa pustím do samotnej recenzie spomeniem ešte, že make-up má SPF 15 v ponuke sú 4 odtiene a jeho cena sa pohybuje okolo 12,5€.



Ja som make-up dostala na testovanie v odtieni 02, čoho som sa najprv zľakla, pretože zvyčajne si vždy kupujem všade odtieň 1. Kým  mi make-up došiel, bola som si paradoxne sama nakúpiť nejaké veci v Dermacol obchode a rozprávala som sa s predavačkou, ktorá mi povedala, že 02 je zo všetkých make-upov najlepší odtieň, ktorý sedí ľuďom najlepšie. Nepôsobí príliš mdlo a dodá pleti peknú farbu. A veru, vedeli, čo robia v Dermacole keď mi tú dvojku poslali! Fakt na pokožke sedí ako uliata!






Make-up má riedku konzistenciu, vďaka ktorej ho môžete ráno nanášať aj polorozospaté (dáva Vám priestor na možné úpravy a hlavne vrstvenie). V popise sa uvádza, že make-up má stredné krytie, ale myslím si, že v Dermacole boli zbytočne skromný, pretože to krytie spôsobilo, že som išla zavolať snúbenca z druhej izby nech sa ide pozrieť. To krytie je proste fakt vysoké a neuveriteľne dobré. Jedna vrstva urobí s Vašou pleťou zázraky. Je zjednotená všetko od vyrážok po kruhy zakryté a navyše ten odtieň (čarovná 2) fakt dodá pleti šmrnc. Na druhom líci sa mi urobili fakt nepekné vyrážky, tak som si pre lepší pocit naniesla ešte trochu make-upu a potom som nepotrebovala žiaden korektor ani nič. Už len prepudrovať a ste. Ak si aj postavím všetky make-upy čo mám doma vedľa seba, tento má jednoznačne fakt najlepšiu farbu a krytie. To by som potom chcela vidieť, ako vyzerá Dermacol make-up, ktorý má v popise vysoké krytie. Ozaj a spomínala som, že make-up krásne vonia? To je celkom nezvyčajné, ale make-up vonia príjemne, jemne čisto ako detská kozmetika.

Už doteraz som mala Dermacol make-upy rada, ale tento lanýžový, to je jednoznačne TOP! Ak ste aj Vy boli jednotky odporúčam sa mrknúť po tej dvojke, niekedy môže byť fakt vyššia farba lepšia. A ak potrebujete kryť ako ja, potom zaručene neváhajte, je to pecka.


A čo Vy a lanýže? Mali ste niekedy jedlo s lanýžom? Aký make-up teraz používate? 

33 komentárov:

  1. no tak za mně teda ne....krytí je střední, podle fotky, co vidím, moc velký problémy s pletí nemáš....je katastrofální jedna velká mastná maska, co se nevsákne, ikdybych jí zapracovávala dalších 30 minut a po třech aplikacích jsem se opupínkovala pomalu i na zadku, pro mně nejhorší make-up, který kdy dermacol vydal. Jo a nejde absolutně ta mastnosta zapudovat a to jsem vzala "nejpudrovatější" pudry. Jeidné plus byl ten odstín, ale den na to jsem vyzkoušela nový odstín (nově koupený) od revlon colorstay a tohohle překonal odstínově tisíckrát a milionkrát ho překonal ve všem ostatním ;) Jinak na vysoké krytí má dermacol barrandov make-up ;)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíha, tak to si ma teraz dosť prekvapila. Ale tu je aspoň vidno ako môže niekomu niečo sedieť a druhému absolútne nie. Za mňa je to fakt jeden z top make-upov a vyslovene som z neho skoro padla na zadok ako som bola nadsena. Čo sa týka naprv. tej mastnosti- moja pleť je suchá, takže s týmto som vôbec problém nemala, prepudrovala som ho nejakým lacákom, čo mám doma a úplne stačilo.
      A Revlon chcem vyskúšať už strašne dlho,len sa mi to zatiaľ akosi nepodarilo :(

      Odstrániť
    2. tak se mnou ho zkoušela i kámoškla taky se suchou pletí jako ty a měla úplně stejný názor ;) Nevím mně prostě nesedl ;)

      Odstrániť
    3. Ešte, že máš doma v zásobe kopec make-upov :)

      Odstrániť
  2. Krytí celkem potřebuji, takže tenhle make-up by pro mě možná byl fajn. :) Jak se dívám, i odstín je hezký a přirozený. Ale jinak je od Dermacolu super Make-up Cover - to je prostě pecka, doporučuji ho omrknout!
    W.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Make-up Cover to je ten v zlatom balení? Niečo sa mi marí, ale neskúšala som:)

      Odstrániť
  3. Biani, ale po slovensky sa to volá hľuzovka :-) Mňa ten make-up veľmi zaujal a mala som v pláne jeho kúpu. Ale dozvedela som sa, že nie je veľmi na zmiešanú pleť, ktorú mám aj ja, vraj by som sa určite dosť leskla. Škoda. Od Dermacolu mi zatiaľ najviac vyhovoval make-up 24H. Ostatné až tak veľmi nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som to tam napísala ale len raz, lebo mi to úplne prieči písať :) Ako roky pozerám TV Papriku a tam je všetko po česky tak som si navykla na lanýže, že keď sa povie hľuzovka napadnú ma lusky :D ale nabudúce sa už prekonám :)) Podľa mňa je ideálny najmä na suchú, inak by si bola fakt hodná na hranolky :)

      Odstrániť
  4. Já nejsem moc makeupová, takže mě to nijak neuchvátilo, ale každopádně palec nahoru Dermacolu, že přišel zase s něčím novým :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ... som ešte v živote žiadny mejkap od Dermacolu nemala, nie som divná? :D

    saveonbeauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie :) som potom zvedavá ak sa niektorý rozhodneš vyskúšať, že po ktorom siahneš :)

      Odstrániť
  6. Och, tak hubový make-up niee!! Neviem síce čo by mi huby urobili na tvári (nechcem to radšej skúšať), ale papať ich nesmiem, bo potom sa liečim veľmi dlho s ich účinkov na môj organizmus :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. naozaj? fíha, inak ktovie, že ak si alergická, možno by to fakt niečo urobilo :(

      Odstrániť
  7. Ja mám mastnú pleť, takže som tekuté makeupy úplne prestala používať a prešla som na penové, tie mi na tvári oveľa lepšie držia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak máš mastnú tento by bol na teba fakt, že dosť mastný. A nad minerálnymi make-upmi si nerozmýšľala? tie sú ževraj naj na mastnú pokožku?

      Odstrániť
  8. preboha, skoro ma porazilo čítať ako každé druhé slovo lanýž, keď po slovensky máme oveľa krajší výraz - hľuzovka!! :D inak ešte som asi ani nemala zlý make-up od Dermacolu, takže určite si niekedy aj tento zadovážim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Make up který by kryl bych potřebovala :) V poslední době se mi pleť zhoršila

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. krytie je aj pre mňa neskutočne dôležité, keď už ráno strávim čas maľovaním sa, nech to aspoň vyzerá dobre :)

      Odstrániť
  10. Make-up je mi sympatický, ale bohužel mám mastnou pleť, tak to tentokrát nebude nic pro mě, škoda :(

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/09/rasenkova-giveaway-insta-post-3.html

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja som ho práve pred 2 dňami ovoniavala v DM-ke a vôbec mi nevoňal, ale možno to bolo tým, že v týchto predajniach všetky výrobky skôr "smrdia" tým, že sú neustále ohrievané od lámp, jedlo s lanýžom som zatiaľ nemala a myslím, že už len pre tú cenu ho zatiaľ oželiem:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to bude určite nejakým prehriatím pretože tá vôňa je neskutočne sympatická. Jeden z mála make-upov čo mám doma a nejako vonia. Inak s prehriatymi vecami mám problém v Fann, kde v poslednej dobe voňajú voňavky často staro,alebo inak ako inde :(

      Odstrániť
  12. Ja makeupy od Dermacolu milujem a aj, keď testujem mnoho rôznych značiek, tak sa k nim pravidelne vraciam:) Krytie je vždy dokonalé a naozaj pri nich nepotrebujem žiaden korektor, čo je úplne najlepšie :) Tento ma tiež veľmi láka, vyzerá skvele

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Mne Dermacol makeupy akosi zatiaľ nesadli, ale uvidím, možno vyskúšame tento :)
    Fashion Passion by Erika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ak máš suchú pleť a potrebuješ silnejšie krytie možno to bude tiež láska na prvé vyskúšanie!

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne