utorok 14. októbra 2014

Ja som opálená stále a ty?


Úprimne dúfam, že keď ste si prečítali ten nadpis, že ste si nemysleli, že hovorím o sebe :)) Ja patrím k bledulám, ktoré sa s farbou svojej pokožky zmierili a hocičo iné by bolo ako bojovať s veternými mlynmi ale o tom každopádne nie je tento príspevok. Minulý týždeň som po dlhšej dobe išla mhd a vypočula som si rozhovor dvoch dievčat, ktorý ma jedna trochu pobavil a jednak aj trochu zaujal.
Jedna dievčina- solárková kráska sa rozprávala s druhou (o čosi svetlejšou) ako ju štve, že končí leto a nebude mať takú krásnu farbu.  Na to jej tá druhá povedala, že čo to rieši, že nech si kúpi nejaký dobrý samoopaľovák a bude hnedá celú zimu. Že ona používa samoopaľováky celoročne a potom vyzerá ako keby chodila na dovolenku každý týždeň a každý ju chváli, že akú má peknú farbu. V zápätí mi napadlo, že aj keď si vezmem britské blogerky, alebo youtuberky, tie tiež počujete stále hovoriť, ako teraz používa ten samoopaľovák alebo ako sa išla dať nastriekať. Neviem ako Vy, ale ja som vždy používala samoopaľováky pred letom, keď som chcela vyzerať tmavšie, ale v zime mi to bolo jedno. A teraz rozmýšľam, že koľko ľudí aj u mňa na okolí si sťažuje, že už nemajú peknú farbu a ako ich koža vyzerá mdlo a šedo. A k tomu im stačí ku šťastiu tak málo- nahradiť klasické telové mlieko samoopaľovákom. Čo myslíte?

Za mňa je to dnes skôr taká úvaha, po tom, čo som si vypočula ten rozhovor v autobuse. Ide mi o to, že ak sa Vám páči Vaša opálená pokožka, kľudne si zaveďte samoopaľovák ako rutinu. Proste ho môžete používať stále a stále vyzerať, ako keby ste došli z Mexika. A pritom bezpečne, bez potreby solárka. Tento opaľovák som sem inak nedala pre nič za nič. Používala ho v lete aj moja mamina (ktorá sa nezmierila s tým, že je bledá) a dokonca aj snúbencova mamina a dve moje kamošky. Jeho výhoda je, že vonia a neskutočne rýchlo schne. Je super pre svetlú pokožku, pretože to opálenie vyzerá veľmi prirodzene (žiadna umpa lumpa) a tmavosť si môžete regulovať tým, ako často ho nanášate. Napríklad moja mamina ho používala 1-2x do týždňa a vyzerala prirodzene ako trochu opálená, ale snúbencova mamina ho používala 3x do týždňa a vyzerala ako zo solárka (ale jej sa to hodí, lebo je hnedá). 
A bonus na záver, všetky užívateľky sa zhodli, že opaľovák nerobí fľaky na oblečení.

Takže dnes som si aj trochu zadumala a teraz ma zaujímajú Vaše názory. 
Čo hovoríte na používanie samoopaľovacieho krému celoročne? Používate takéto výrobky? Chodíte do solárka?


12 komentárov:

  1. musim povedat ze ja som samoopalovak pouzivala najma pred letom ked som este nebola moc opalena a skusala som rozne typy, ktory je ten naj (co bol podla mna od balei v spreji) ale neodporucaj pouzivat samoopalovak dlhie ako tyzdne ci nastalo po par dnoch sa kazdy z tela zmyva umyvanim niektore miesta na tele tak zostanu bledsie a nasledne natretie ci nastriekanie nie je take prirodzene a vydno flaky.. , lepsie je ked si trochu samoopalovaku zmiesas s telovym mliekom a ma to aj prirodzenejsi a krajsi efekt..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vážne? vidíš, to by som ani nevedela, tým, že ich nepoužívam! ďakujem za tip, verím, že si ho niekto vezme k srdcu!

      Odstrániť
  2. Po pár nie veľmi dobrých fľakaťých skúsenostiach som samoopaľovacie krémy totálne vylúčila zo svojej starostlivosti o pokožku. Používam skôr tie tónovacie telové mlieka obsahujúce kvapku samoopaľováku, čisté samoopaľovacie prípravky nie sú nič pre mňa, väčšina mi nevonia a fľaky na oblečení je jedna vec, fľaky na tele druhá, Dermacol som neskúšala, to posúdiť neviem, no každopádne mám radšej prirodzené opálenie a potom ešte používam nejaké tónovacie telové mlieko tak cca do októbra novembra a potom je mi to jedno. Na toto má super riešenie Balea, videla som, že práve dala opäť do svojej ponuky telové mlieko Magic Summer, to fľaky tak nerobilo oproti takému Dove tónováku a navyše veľmi príjemne vonia, opálenie dodáva len veľmi nepatrné, ale mne o to ani tak nejde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. myslím si, že tie úplne prvé samoopaľováky si urobili veľmi zlé meno u ľudí, a potom sa ľudia ž báli ďalších. Ja si úplne pamätám ako prišlo prvé nejaké Johnsons mlieko a to smrdelo, flakatelo a opálenie bolo úplne neprirodzené. Dnes sa to našťastie už lepší :)

      Odstrániť
  3. Já samoopalováky nepoužívám, opaluju se docela v pohodě a v zimě mi nevadí, když jsem bleda :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to sa máš :) ja budem podľa mňa rovnako biela aj keď dojdem z Mexika :)

      Odstrániť
  4. umpa lumpa....málem jsem si smíchy cvrkla =D
    Jinak mám ho doma, je super....ale mně to strašně nebaví a zkus to na 4 dny vynechat....vypadáš jak kdyby si měla lupenku =D Taky chystám recenzi =)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj to ma vždy napadne v hlave keď vidím nejaké ,,prirodzene opálené" baby :) teším sa na recenziu :)

      Odstrániť
  5. Mňa tieto samoopaľovacie produkty lákajú už veľmi dlho, ale keď mne sa nechce veriť tomu, že sa to neotiera, že keď sa človek spotí nebude to mať všade po bielom tričku ..:P

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Že bych po letech zkusila samoopalovák? Vypadá skvěle!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tie dnešné sú určite lepšie ako tie, ktoré prišli na trh pred rokmi :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne