nedeľa 19. októbra 2014

Niche parfémy otestované!


Už to bude aj mesiac čo som písala článok na tému Niche parfémy a dnes Vám prinášam takú mini recenziu troch, ktoré sa mi podarilo získať k recenzii. Aj keď som skúšala len vzorky som veľmi rada, lebo inak by sa mi k nim asi tak skoro nepodarilo dostať. Bežne ich v klasických parfumérkach nezoženiete a kamenné obchody kde sú dve predavačky a jeden SBS ma celkom odrádzajú. Takže takto som si ich mohla odskúšať v kľude v pohodlí domova. Takže ak ste aj Vy zvedavé ako dopadlo testovanie vysoko luxusných Niche parfémov čítajte ďalej:




Dueto Parfums Golden Boy- aj keď názov zvádza k mužskému pohlaviu nemusíte sa báť, pretože ide o unisex parfém. Ja by som povedala, že je ženský avšak neskutočne vonia mužom. Dostala som na neho toľko pochvál ako asi ešte nikdy. Na prvé streknutie som myslela, že ma ráno ovalí a neskutočne krásna vôňa sa mi miešala s nejakou neskutočne nepríjemnou zložkou. V zložení nájdete: šafrán, lístky fialky, tymián, levanduľa, koža, céder, semiš, kadidlo, vanilka. Predpokladám, že mi ráno vadilo silné kadidlo, ktoré vonia skoro každému chlapovi. Postupom dňa kadidlo vyprchalo a tá vôňa sa stala čistý skvost. Je výrazná, sladká- ovocné tóny sa miešajú so zložkami ako koža a céder, čo vytvára neskutočne krásnu vôňu. Podľa mňa vôňa vonia neskutočne podobne s Givenchy už nevyrábanou verziou Hot Couture avšak je 10x tak silnejšia. Vôňa je výrazná celý deň- verte mi, že dva streky ráno sú bohate dosť. Vôňa Golden Boy si úplne získala moje srdce a keď raz prekusnem tú cenu určite si ju kúpim.

Druhá vôňa bola Nu_Be Helium, čo je tiež unisex vôňa s trochu nudnejším obalom. Ak pochybujem o tom, že Golden Boy by si mohol dať na seba chlap tak Helium mi nepríde chlapská teda vôbec. Je to ťažký parfém ideálny na zimu, povedala by som, že pre staršie ženy. V zložení nájdete ružu, pačuli, bergamot, kosatec, vetiver, styrax, benzoin, guajakové drevo, škoricu, tabak a šalviu. Opäť zmes kombinácií, ktoré by som povedala, že nikdy k sebe nepôjdu a predsa! Helium je pekná a zaujímavá vôňa, ale nezískala si moje srdce tak ako Golden Boy. Príde mi viac taká klasická a ničím nevybočujúca. Ak však máte radi ťažké a silné vône tak Vám možno príde dych berúca.

 Od Dueto Parfums som skúšala aj Lady Cool, čo bola moja druhá najobľúbenejšia vôňa. Jednotka bola jednoznačne Golden Boy, toto bola dvojka a Helium trojka. Lady Cool je čisto ženský parfém, čo je vidno od sýto ružového obalu po jeho vôňu. Tak ako predošlé vône aj táto je neskutočne prenikavá a silná, avšak podľa mňa ideálna kľudne na celý rok.  Vo vôni jednoznačne prevláda jazmín a ruža, ktoré sú veľmi ľahko identifikovateľné aj bez toho, že by ste si prečítali zloženie. Okrem nich tam nájdete aj citrón, hrušku, kardamó, vanilku, pižmo, santalové drevo a fazule tonka. Voňavka sa mi nepodobá na žiadnu, akú som už mala alebo poznám, čo je pozitívne, pretože je jedinečná a nemusíte sa báť, že teta v trolejbuse bude voňať rovnako ako Vy.

Takže aké je moje zrnutie? V žiadnom prípade si ich nikdy nekupujte naslepo (aj keď kto by to robil pri cenách okolo 100€?) ale určite odporúčam ísť nejaké ovoňať a vyskúšať, je to fakt niečo iné. Golden Boy je fakt pecka a aj druhý deň ráno som sa fakt nemusela voňavkovať lebo som mala pocit, že ho na sebe neskutočne cítim. Ak budete mať niekde príležitosť fakt ho choďte ovoňať, buď si ho zamilujete, alebo nie :))

A čo Vy a obchody kde je viac zamestnancov ako zákazníkov? Kúpili ste si niekedy parfém naslepo?

10 komentárov:

  1. Wow, to vypadá skvěle:) Kde jsi prosím ty vzorky získala?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jsem parfémová maniačka a na slepo nakupuji docela často - někdy prostě není možnost ozkoušet :). Už ale celkem znám svůj vkus a vím co mi voní a co ne, tak se málokdy netrefím.

    Nichovky obecně mám hrozně ráda, obzvlášť Annick Goutal, Toma Forda a L´Artisan. Parfémy, o kterých píšeš, jsem ale ještě nezkoušela :).

    http://pragueinstyle.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Annick Goutal ma neskutočne láka, mala som z tejto značky telovú kozmetiku, ktorá bola výborná takže verím, že aj parfémy musia byť super :)

      Odstrániť
  3. Už vtedy, keď si o týchto voňavkách písala prvý raz, som rozmýšľala nad vzorkami, ale neskúšala som ich zohnať. Ale myslím, že teraz sa možno pokúsim aspoň o tie vzorky, popis poslednej Lady Cool znie dosť lákavo na to, aby som sa o to aspoň pokúsila. Inak ceny týchto voňaviek sú fakt horibilné!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj tie ceny veru sú. To je veru ťažké rozhodnutie, či dve-tri klasické vône alebo jednu drahú :)

      Odstrániť
  4. Ten Lady Cool vyzerá a znie lákavo :) ja som si raz objednala jednu vôňu z Oriflame na slepo, a bol to strašný smrad takže teraz už radšej neriskujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) mohla si ju aspoň použiť na wc :) drahší osviežovač :)

      Odstrániť
  5. Ehm, niche ci neniche, ten prvy a posledny flakon vyzeraju otrasne, ako z trznice, to by som sa hanbila mat niekde na viditelnom mieste... ten druhy minimalisticky sa mi paci ovela viac. Mna laka znacka Serge Lutins, mam doma vzorku parfumu Douce Amere a opatrujem ju uz niekolko rokov :) a na Annick Goutal by som si tiez dala povedat

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tie flakóny sú veru horšie ako tragické :D presne ako píšeš jak z tržnice :) Asi som ešte nedorástla na ten dizajn :) a tiež som za Annick Goutal :))

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne