štvrtok 18. decembra 2014

Nech žije naše zdravotníctvo


Myslím, že za celú existenciu môjho blogu som napísala len 4 príspevky ,,hnevu“ a tento bude piaty, ale som taká nahnevaná, že mi nedá nepodeliť sa s mojimi emóciami. Pred pár týždňami ma neskutočne začal svrbieť krk. Popravde nejako extra som to neriešila, myslela som si, že ma kúše šál alebo niečo a život išiel ďalej. Pár dní potom sa mi na krku vyrašil ekzém, čo ma fakt vyľakalo, pretože som nikdy nič podobné na tele nemala a veru ekzém, to už nie je sranda. Ekzém sa mi vyrašil v piatok, čiže jediné riešenie bolo počkať do pondelka, kedy som mohla ísť k lekárke. To som si na telo už fakt nič nedávala – pre istotu som si ani neumyla vlasy nech mi tam nenateče šampón a kúpila som si detské mydlo, ktorým som sa umývala. V pondelok som došla k mojej obvoďáčke, ktorá povedala, že nie je kožná a že nech idem ku kožnej. Ako, že sa mi na to nechcela ani pozrieť mi prišlo fakt divné, ale ok, radšej pôjdem k špecialistke nech mám o to postarané. Kým som si vystála radu u obvoďáčky v nemocnici už pochopiteľne neordinovali, takže mi ostal ďalší deň čakania. To už mi inak ekzém aj mokval, takže som sa cítila neskutočne zle. Celý krk ma svrbel, mokvalo to, nedalo sa mi spať a ani sústredíť, pretože ak je Vám nepríjemne to proste nejde.


Na internete som si našla, že na kožnom ordinujú od 8.30, tak som si povedala, že ok pôjdem radšej skôr, nech sa dostanem do roboty načas. Došla som teda na ôsmu – bola som 11 v poradí :/ sadla som si a čakala. Doktorka došla 8.45 a prvého pacienta zobrala o 9. Bola som viac ako vytočená, nakoľko takým tempom som nemala šancu dôjsť do roboty skôr ako poobede. Tak som sedela a čakala, keď zrazu bolo 10, niekto zaklopal na dvere a sestrička mu povedala, že ona o 7.30 rozdala nejaké kartičky. Teraz som nechápala, aké kartičky? Pýtam sa naokolo a bolo mi povedané, že sestrička chodí pred ôsmou, rozdá kartičky a ostatných už nezoberie..Wtf?? A keď som sa opýtala odkiaľ som to mala vedieť, bolo mi povedané, že som si mala zavolať a opýtať sa, ako to funguje. Deduško vedľa mňa mi povedal, že ak sa ponáhľam mám sa buď objednať za 10€ alebo dôjsť veľmi skoro ráno (po otvorení nemocnice), aby som sa dostala na rad v rozumnom čase.

Ok, neznášam vstávať skoro ráno a 10€ mi prišlo naozaj ako rozumnejšie riešenie. Tak som teda zaklopala a opýtala sa, či sa môžem objednať. Na to mi ,,milá“ sestrička povedala, že sa objednáva telefonicky, to už mi naozaj cukali nervy, a tak som sa jej opýtala, či si mám vybrať mobil a zavolať jej rovno. Znechutene na mňa pozrela a povedala mi, že má termíny na február. Tak to som nevedela, či sa mám smiať alebo plakať. Takže mi ostávalo si druhé ráno privstať. 

Fakt som nemohla meškať do roboty ďalší deň, tak som si povedala, že sa fakt hecnem, vstanem o 5 a pôjdem na radu prvá. Aká naivná som bola..Došla som do nemocnice presne 5.30 a bola som 4!!!!! Normálne tam už o pol šiestej sedeli 4 ľudia (a doktorka ordinuje od 8.30!!!!) Dobre, povedala som si, že ekzém mám fakt ale fakt hrozný budem musieť počkať. Klincom môjho rána bolo, že na 8.30 a 9.00 boli objednaní ľudia, čiže doktorka začala ordinovať od 9.20. Na radu som sa dostala o 10.45 a fakt gól bol, čo mi povedala.

Letmo pozrela na môj krk a skonštatovala, že to môže byť hocičo. Wow, to som nečakala. Zobrala mi výter a povedala, že o 7 dní budú výsledky. A ja že a dovtedy? Deň čo deň je to horšie a horšie nedá sa mi spať, sústrediť, nič. Tak mi dala tabletky proti škarabaniu a do roky mi strčila Bioderma Atoderm leták. Vďaka za to, že som od Biodermy dostala celú Atoderm sadu, takže som aspoň niečo mala doma. Mňa inak napadlo, či ju nezačnem používať, ale chcela som Vám ju dať do GA, tak mi ju bolo ľúto otvoriť, keď som si ani nebola istá, či pomôže.


Doma som mala 4 Bioderma výrobky,  ktoré som mohla hneď začať používať a aj som tak teda urobila. Ani si neviete predstaviť, ako strašne som dúfala, aby to prešlo aspoň trošičku, pretože to čakanie na výsledky mi prišlo naozaj ako nekonečné.

 Na telo som začala používať Atoderm Intensive (naľavo), čo je premasťujúci krém určený pre všetkých od bábätiek po dospelých. Krém je určený jednak pre suchú ale aj pre ekzematickú a atopickú pokožku, čo bolo niečo, čo som naozaj potrebovala. Nakoľko doktorka nemala potrebu oboznámiť ma s tým, ako s týmito výrobkami pracovať, snažila som sa robiť podľa môjho uváženia a krém som si dávala na celé telo a vo veľmi hojnej miere na samotný ekzém. Oleo-glycerolový komplex zabraňuje dehydratácii pokožky a esenciálne kyseliny s fytosterolmi obnovujú narušenú kožnú bariéru.

S Intensive krémom som používala Atoderm Créme Lavante (dole napravo), čo je krémový sprchový gél pre suchú pokožku, ktorý sa môže používať aj na tvár, čo pre mňa osobne značí, že musí byť naozaj jemný.
Nakoľko som sa snažila mať pokožku stále čistú a nakrémovanú sprchovala som sa každé ráno a ako aj večer a natierala som sa dokonca 3x denne.

Prvé výsledky som videla po 3 dňoch, kedy pokožka prestala mokvať už ma ,,len" svrbela a bola neskutočne červená a zosušená. Na 7 deň som sa dozvedela, že mám nejaký kožný ekzém (wow, nevedela by som) a že môže byť z hocičoho (sauna, prášok, stres, voňavka, jedlo :DDDD a že ak mi prestal mokvať je to dobrý znak a mám pokračovať ako doteraz a ak sa to do ďalších dní nezlepší mám dôjsť a niečo mi predpíše. Keď som si predstavila tú radu, tak som začala dúfať v zlepšenie ešte viac..

Aby som tento článok nerobila ešte dlhším než je, ekzém sa zlepšil, stiahol a mne odľahlo. Doteraz netuším z čoho bol a som v strese keď ma len čosi zasvrbí, pretože sa bojím, že sa vráti. Intensive som vymenila za klasický Atoderm Créme, ktorý krásne hydratuje a taktiež lieči aj atopickú pokožku. Je rovnako veľmi príjemný, len mi príde ľahší a menej mastný, čiže rýchlejšie schne.

Vymenila som aj Lavante (z ktorého som minula polovicu a zbytok si vezmem na dovolenku na jar) za Atoderm Gel Douche (na ľavo), čo je tiež skvelý sprchový gél určený na suchú pokožku, len ho mám vo veľkom balení, ktoré by na dovolenku nebolo príliš vhodné. Aj tento gél môžete použiť aj na telo, a rovnako ako aj Lavante veľmi pekne vonia. Viac info a zloženie nájdete na www.bioderma.com

V konečnom dôsledku som teda dopadla dobre, ale tie nervy..To si vážne neviete predstaviť. Mrzí ma, že doteraz neviem z čoho to bolo a čomu sa mám vyhýbať, a tak mi ostáva dúfať, že sa to už nevráti.

A čo Vy? Čo Vy a lekári? Máte nejaké zlé skúsenosti?

35 komentárov:

  1. Uff!!! No moja veríš že ti verím? Keď to nieje naozaj súrne tak ma k lekárom nedostane nikto ani párom volov!! A to sú ešte taký láskaví, že ma treba z alergológie posielajú na hematológiu a gynekológiu z neviem akého dôvodu. Kožné sú asi všetky na jedno kopyto bo tá moje sa ani nepostavila, len sa letmo kukla a dala mi mastičku, ktorá síce smrdela ako šľak ale bola snáď zázračná, no nespomeniem si ako sa volá. Teraz po lekároch nechodím bo na to nemám nervy a to že je všade šóra to myslím ani nemusím spomínať. Všeobecne zdravotníctvo na Slovensku dosť kríva... Inak je dobre že ti tie prípravky pomohli :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj ja sa tiež snažím googliť ale niekedy to nestačí :( ale som presne ten istý prípad, že ak k lekárke nemusím ísť naozaj nejdem :(

      Odstrániť
  2. ano, mam podobne skusenosti a cely tento "proces" je presne dovod, preco nechodim k lekarom, kym nemusim. ale ked uz musim tak si vzdy 1. vygooglim lekarov a recenzie na nich a podla toho sa rozhodnem ku ktoremu 2. ked vojdem do cakarne tak tam vsetkych (dochodcov) nahlas pozdravim a pytam sa "ako to tu funguje"? niekedy sa aj dockam odpovede. inak... kozny lekar je jeden asi zo 4roch, ku ktorym nemusis mat vymenny listok od obdodneho... takze kludne ich ponavstevuj aj viacero :D

    a moja skusenost: cca v januari som zacala mavat bolesti pod pravym rebrom. obvodna mi to prehmatala, povedala "asi zlcnik" a liecba bola "nejec mastne". a dala mi papier na sono, na ktore mi vsak kazala ist, len ak sa mi to po zlcnikovej diete nezlepsi. nezlepsilo. (dva tyzdne som jedla len veci ako suche varene zemiaky bez nicoho a podobne). tak som isla na sono, kde ma prekvapivo objednali asi za dva dni. tam mi lekarka povedala, ze mam zlcnik vyssie ako byva. a ja ze mna to ale boli nizsie. ona nasledne odmietla ten pristroj na mojom bruchu posunut o 5 cm nizsie a pozriet sa, ci tam nieco nemam, lebo ona ma na papieri "pozrite zlcnik". a povedala, mi, ze zlcnik mam uplne v poriadku. avsak na papier napisala, ze tam mam "sedimenty" o com mi neskor obvodna povedala, ze to rozhodne nie je "uplne v poriadku". potom mi obvodna povedala, ze to mozu byt aj parazity a dala mi tabletku proti parazitom. nepomohlo. nasledne mi spravila odber krvi a kadecoho ineho (nebudem zachadzat do nechutnych detajlov). nic sa tam neukazalo, podla vysledkov mam vsetko v poriadku. v novembri som dostala vymenny listok na gastro. isla som sa objednat a objednali ma na koniec januara. cize o rok potom ako mi tie problemy zacali. nemozem sa venovat ziadnej fyzickej aktivite, lebo ma to vtedy boli... a mam vymenne listky este k dvom dalsim doktorom. lenze...ja som nezamestnana...a mam na toto cas. (aj ked mam znacne nervy, ze rok sa "riesi" jeden problem vysledku). lenze...ako sa mozem niekde zamestnat? vsak ked budem v skusobnej dobe chodit dva-tri krat tyzdenne k nejaku lekarovi a vsade stravim kvoli cakaniu pol dna, tak ma hned vyrazia bez udania dovodu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak, ale to by ma nenapadlo ale je to vážne problém..keď si vezmem, že u mňa nie je úplne možné chodiť z roboty k lekárovi neviem si predstaviť, akoby som to riešila počas skúšobnej doby..Jedine im povedať na pohovore, že budeš musieť v tom období chodiť miestami po lekároch, lebo si si riešila nejaké zdravotné veci a potrebuješ to doriešiť. Ak by si im to dala vedieť dopredu podľa mňa by sa nenahnevali a brali by to dobre, že si im do dala vedieť dopredu. Ale držím moc palce, nech už sa ti to konečne vyrieši, byť takú dobu v bolesti musí byť hrozné a hlavne, to keď to ani nevieš riešiť, lebo nevieš čo ti je.

      Odstrániť
  3. Takto to bohuzial chodi v ruzinovskej nemocnici a nie len na koznom oddeleni to je este take zradne lebo tazko je urcit diagnozu a vacsinou lekari len skusaju mastami a tabletkami co zaberie (poznam z vlastnej skusenosti) pred par rokmi som dostala alergiu z nejakych liekov co som sa vyhadzala cervenymi flakmi po tele moja kozna nevedela z coho to je tak samozrejme povedala nech vyskusam fenistil gel na to (casto ho kozny pouzivaju ako vseliek ) ked mi to neprestavalo a tiez to svrbelo uz som sa nahnevala a isla na kramare ku koznej inej vyskusat tam jak ma zbadaka tak hned ma hospitalizovala do nemocnice kde som si polezala par tyzdnov pokial mi to tam nevyliecili

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. keby mi dala fenistil asi by som sa rozložila od nervov..Už tá Bioderma ma celkom naštvala, to som tam naozaj nemusela stráviť toľko času, ale v konečnom dôsledku mala pravdu, zabrala..Viem, že kožné je citlivé oddelenie, často je zložité zistiť z čoho sa čo spravilo viem a chápem..ale nechápem, prečo ak človek prijde v čase začatia pracovnej doby lekára už nemá šancu byť vyšetrený..A že tam ordinujú dve lekárky, ktoré sa striedajú to je už úplne mimo môjho chápania..V nemocnici dve lekárky????

      Odstrániť
  4. Nezobecnovala bych to...chyba jedince. Staci jit k jinemu koznimu. A stejne tak i kdyz nejsi spokojena se sluzbami toho jednoho, tak muzes s jit jinam.
    Pokud je situace kriticka, tak obvodni te muze poslat hned nebo dat tabletu ci hospitalizace. Zalezi o co presne jde.
    Nerikam, ze nejsem nastvana obcas, ale dr.nevidim jako bohy, co jsou povinni mi ihned vylecit muj libovolny zdravotni problem. Jsou to taky jen lidi. A i pacienti prede mnou maji stejny narok na lecbu jako ja.
    Nicmene to, ze si ordinuji libovolne (pozdni prichody) to tedy neuznavam! A ten jejich system poradi by taky meli mit objasneny na nastence.
    Nicmene s tebou soucitim.... Nejhorsi je, kdyz ma clovek jen maly problem, ktery neni pohotovostni. Obj.doba treba dva mesice, to je blbe. Tuhle jsem potrebovala atb na akne a nez se objednavat, tak se to radeji zaridilo pres znameho-znameho-znameho. A mam klid.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jinak kamaradka z mediciny rikala, ze pry skoro vsechny soudy s nemocnicemi nejsou kvuli chybe lekaru, ale ze lidem vadi ten pristup, jak se k nim v nemocnici chovaji. Ta sestricka, to je fakt na ranu, ze te nemohla objednat na miste!

      Odstrániť
    2. Ja viem, že nie je správne zovšeobecňovať a ja verím a dúfam, že existuje dobré oddelenenie, dobrí lekári so správnym a ľudským prístupom, ale akosi som mala ja ako aj moja rodina na nich smolu.. Vždy je všade dobré zlepšovať sa ale tuto to akosi nevidím. Ludia idú k lekárom, keď sa cítia bezútešne a potrebujú pomôcť, poradiť a nie je možné aby už pred ôsmou ráno boli taký hnusný. Teraz si predstav, že by sa takto chovala predavačka v nejakom obchode, hneď by ju vyhodili, za to, aká je nepríjemná. Ale lekári sú proste s pridanou hodnotou (pochopiteľne) a preto je im toho strašne veľa prepáčeného. Viem, že aj oni sú len ľudia, ale aj my sme, a mali by sme sa navzájom k sebe proste chovať krajšie :(

      Odstrániť
    3. Ano, s tím souhlasím, ten lidský přístup je fakt důležitý... Rozhodně jsem to nemyslela špatně, že jako se tu čertíš neprávem - být já na tvém místě, tak mě trefí....
      Tak snad se situace časem zlepší. Ale když mi ta kamarádka z medicíny vypráví, jak tam studují lidi, co to chtějí dělat jen aby si přišli důležitě a kvůli prestiži....tak asi vždycky těch špatných bude nějaký podíl :-(

      Odstrániť
    4. A přeji krásné Vánoce a do roku 2015 ať se daří, ať k doktorům nemusíš a blog jde stále tak pěkně jako do teď :-)

      Odstrániť
  5. Neděle pohotovost, zánět rohovky, bolest jako prase, čekání 2 a půl hodiny, než přijde doktor.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odpovede
    1. aj v tomto príspevku vidno, že väčšina ľudí to buď sama zažila alebo pozná niekoho, kto sa s takýmto ,,milým" prístupom už stretol..chcela by som vedieť, či je nejaká krajina, kde sú ľudia spokojní..že majú dobre skúsenosti ..? To len tak dumám :)

      Odstrániť
  7. och to naše zdravotníctvo. Musím si zaklopať, že mňa našťastie zdravotné problémy obchádzajú, ale situácie ako si zažila ty, tak počúvam na každom kroku.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja vždy keď čítam podobné články, začnem rozmýšľať, ako sa preboha z niekoho mladého, relatívne motivovaného, veselého a "normálneho" človeka stane niečo takéto. Sama som zdravotnícky pracovník, takže sa s tým stretávam aj ako pacient, aj ako súčasť kolektívu a uznávam, že takýto prístup je bohužiaľ naozaj TAKMER VŠADE samozrejmosťou. Nejde mi to do hlavy, lebo ja ako študent si hovorím len, že chcem byť milá sestrička, usmievavá a nie taká fúria ako stretávame. A myslím, že aj tie ostatné sestry/lekári/bohviečo takí kedysi boli..realita pracovného života zdravotníckeho pracovníka musí byť fakt otrasná, keď skončia ako protivné potvory a ľudia sa na nich sťažujú. Takže, na jednej strane sa sestričke nečudujem, lebo zápasiť s tými dôchodcami za dverami, to chce nervy z ocele a verte, že je to fakt niekedy o hubu, keď sa na Vás vrhnú ako supy na mršinu. Na druhej strane som niekedy ako pacient vrcholne pohoršená z toho ako sa ku mne chovajú a niekedy si fakt pripadám ako posledný chudák, že čo vôbec doktorku obťažujem a nevyliečim sa sama!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak nad týmto som rozmýšlala zrovna po tejto skúsenosti aj ja..Tri moje spolužiačky išli na medicínu a tento rok budú končiť a ktovie ako skončia. Všetky tri boli neskutočne živé, veselé baby a už teraz (a to ešte nezačali pracovať) sa z nich tá veselosť a radosť vytratila. Pomery na Slovensku nie sú ťažké a v nemocniciach obzvlášť, len mi je to proste ľúto. Lekári či sestričky by si niekedy mohli uvedomiť, že k nim idú ľudia keď im je naozaj najhoršie a inak to už fakt nejde a trochu toho ľudskejšieho prístupu by nezaškodilo.. Najmä pred 8 ráno.. Veď ráno ich ešte nikto nemohol stihnúť naštvať :/

      Odstrániť
  9. Tento prístup je pre naše zdravotníctvo typický. A ak máš robotu, môžeš sa aj poskladať, na radu sa skôr nedostaneš. Je to fakt na hlavu a nezávidím ti. Pár krát som čosi podobné zažila a úprimne sa nečudujem, ak niekomu prasknú nervy. A čo potom, ak to nabudúce nebude len ekzém? Kamošovi tak tvrdili, že má chrípku, niekoľko dní sa to zhoršovalo a nakoniec mal tuberkulózu. Mám pocit, že ani keby človek umieral, tak si ho nevšimnú :(
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môjmu snúbencovi pred pár rokov doktorka dva týždne odmietala zobrať krv lebo mu stále hovorila, že má chrípku a nevie ju ako ,,chlap zniesť".. Potom ako mu po dvoch týždňoch neprechádzali 40 teploty a bolo to už naozaj zlé ho z pohotovosti rovno poslali na infekčné a zistili, že má pokročilý zápal plúc..Myslela som, že ma na mieste porazí.. Ktorý dospelý človek by si vymýšlal, že mu je dva týždne zle?? a odpoveď, že chlap nevie zniesť chorobu je diagnóza? Potom bol mesiac doma, pol roka sa nemohol namáhať a mohol byť rád, že neskončil v nemocnici..

      Odstrániť
  10. ...alebo zablúdiť na net a nájsť si lekára v inom okrese :-) U mňa je to úplne bežné a okresy sa striedajú ako na páse. Dnes SC, zajtra ZM, v utorok PK, ale mal som už aj pac. zo Sačurova :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj aj o tom som počula, len sa trochu obávam, že keby som z BA došla napr do PK pozerali by na mňa ako na vadnú, že či v BA nemám dosť lekárov :(

      Odstrániť
  11. No to naše lekárnictvo, mám podobné skúsenosti :(

    OdpovedaťOdstrániť
  12. AHoj, já jen stručně přihodím svou příhodu s palcem. Měla jsem úraz palce, zanítil se mi následně nehet a došlo to tak daleko, že jsem měla hrozně nateklý palec, nemohla jsem skoro chodit a neskutečně to bolelo. (doktorka mi to léčila višňovou mastí a tím, že jsem si měla speciálně lepit náplast, aby se mi nehet odděloval... ) no nepomohlo to, tak že si s tím skočím rovnou do nemocnice. praktická, že mám jít na kožní nebo na chirurgii. Jdu na kožní, vysedím si tam tříhodinovou frontu (byl začátek srpna, koncem září jsme měli jet na svatební cestu a chtěla jsem mít palec v pořádku), tam mi řekli, že v létě neberou nové pacienty a že mě můžou objednat na konec září. a nechtěli mi to ani ošetřit. Ano, říkám si super... že do konce září mi ten palec upadne. tak že si mám skočit na plastiku (přes celé město), tak tam jedu, opět platím 30 Kč, sedím 2 hodiny v čekárně a přijdu na řadu. Doktorka se ani nepodívá a řekne mi, že mě může objednat na konec listopadu, že jinak mají plno. To jsem jí řekla, zda si ze mě nedělá srandu, že je to akutní a že v listopadu mi nebude řezat palec, ale rovnou nohu pod kolenem. tak mi řekla, že si mám skočit na chirurgii.
    tak postup se opakoval, jedu do nemocnice (tam kde je i ta kožní) na chirurgii samozřejmě lidí jako prase, tak jsem se zeptala sestřičky a ta že mě doktor vezme, ale že si musím počkat, tak jsem tam seděla skoro do konce ordinačních hodin, ale nakonec mě asi po 4 hodinách doktor vzal.
    Prstu se zhrozil, nechápal, že mi to odmítli ošetřit, ošetřil mi to a diagnostikoval zánět. tak mi na to dal nějakou antibiotickou mast, za 2 dny to bylo dobré a třetí den mi udělal zákrok. otázka 5ti minut. sice to bolelo, ale do týdne se to zahojilo.

    :D no prostě vidím, že v čechách i na slovensku je to se zdravotnictvím obdobné :D

    jo a taťka měl mrtvičku, nezvedl se z křesla. vzali ho do okresní nemocnice, kde mu udělali ct, ale nic tam neviděli, tak se taťka nechal převézt do Brna. Tam ho nechali 4 hodiny ležet na chodbě na lehátku a poté mu doktorka!!! řekla, že nemá hrát divadlo a má slézt a dojít do ordinace. Otec, že nemůže, že ho prostě nohy neposlouchají. A ona, že na ct nic nebylo, tak ať nedělá. tak se otec nadzvedl na rukách a padl jí tam na zem... no tak pochopila, že nekecá.... až druhý den zjistili, že mu krevní sraženina putovala tělem a otok po mrtvici se teprve vytvářel. otec je na vozíčku a nemůže chodit. ale o to nejde, spíš o tu imbecilitu té doktorky, která i když jí řeknete, že necítíte nohy vám řekne, ať to na ní nehrajete.
    Když jsem tam za otcem přišla a on mi to řekl, vlítla jsem k ní do ordinace a myslím, že tam takové pozdvižení ještě neměli. Nevím jak to nakonec dopadlo, ale minimálně měla paní doktorka co vysvětlovat primáři oddělení.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. och môj ty bože... to je ľudský prístup :/
      Toto pohadzovanie pacienta od lekára k lekárovi hádam nemá obdoby..ani jeden lekár sa na teba poriadne nepozrie a hodí ťa rovno k ďalšiemu aby sa ťa zbavil..Nechcem sa opakovať, ale človek k nim naozaj ide až vtedy keď ho niečo bolí a ja nechápem ako môžu byť v takomto momente taký bezcitný a ping-pongovať si pacienta od jedného lekára k druhému kým sa ho nejaký lekár ujme.. Som rada, že si dopadla nakoniec dobre a hlavne klobúk dole za tú trpezlivosť! Ja by som sa asi od nervor roztiekla, aj keď chápem, že to musela byť proste strašná bolesť :/

      A čo sa týka tvojho ocina..och joj..prečo?? by si nieto vymýšlal, že sa nevie postaviť? To čo mala tá lekárka v hlave? Seno?? Dúfam, že aspoň potom mala aspoň dve sekundy výčitky svedomia za to, ako sa chovala..že jej hanba nebola :(

      Odstrániť
    2. ale abychom jim jen nekřivdili, tak mám výbornou gynekoložku a zubařku a ty bych nevyměnila za nic na světě :-) a co mají oproti jiným doktorům? Hlavně lidskost ;)

      Odstrániť
  13. Popravde mi to príde riadne choré a prišlo mi ta hrozne ľúto čo si si musela vytrpieť ja by som to už asi dávno vzdala a hľadala nejakú náhradu .Teraz som aj rada že sa mi nič také nikdy nestalo . Už od malička som mala súkromnú lekárku ktorá keď som bola chorá prišla aj ku nám domou. Neplatila som u nej nič . Keďže mala pomerne malý počet pacientov nemusela som sa ani objednávať . A prístup mala skvelý bolo vidno že má deti rada a že ju prác baví . A to isté mám aj teraz s lekárom pre dospelých . Tým že mi ho odporúčala predošlá lekárka verila som jej . Tu síce za objednanie platím 10 € ale to nejako prežijem . Ak mám nejaký problém ktorý neviem on vyriešiť zavolá presne lekárovi ktorý to vyriešiť vie a objedná ma a len povie na kedy mám prísť . Z čoho som bola až prekvapená ... Takže ja som skôr zástanca súkromného lekára , keď ide o zdravie človek musí niečo investovať . Predsa zdravie máme len jedno ... Ale asi to je aj každom meste inak - teda v Piešťanoch kde chodím je more súkromných ambulancií a lekárov - asi lepšie ako ísť len tak do nemocnice . :-)
    www.bar-bor-ka.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som tiež rada prešla do súkromného zdravotníctva, ale tá suma je u nás o poznanie vyššia, takže bohužiaľ to teraz proste nejde. Našťastie (klop klop klop) nebývam často chorá, takže tie dve návšteva do roka pretrpím aj u štátnej lekárky, ale ak by ma mali operovať alebo niečo náročnejšie asi by som investovala a riešila to niekde v súkromnej nemocnici. Je to veru smutné, akí sú u nás lekári neochotní a necitliví, tak ti veru závidím, akých dobrých máš ty :)

      Odstrániť
  14. ja som tak včera strávila v nemocnici 7 hodín, prišla som ráno k obvodnej s tým, že stále kašlem a bolia ma pľúca, ona ma poslala na rontgen kde som čakala asi dve hodiny, potom som šla na pľúcne kde som čakala ďalšie tri (a to tam v čakárni boli dvaja ľudia), kde ma len zdrbali, že čo som neprišla skôr a potom nadávali na moju obvodnú, že čo ma tam vôbec posielala, že sa jej vždy len zdá, že niekto horšie dýcha a hneď ho už posiela k nim .. takže ma odtiaľ v podstate vyhodili ani sa na mňa nepozreli, šla som o ordináciu vedľa a tam mi zistili zápal pľúc. takže toľko k nášmu zdravotníctvu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D to snad ani není možný :D
      tchán byl na plicním ve čtvrtek, že ho bolí na plicích, nemůže dýchat a už asi 2 měsíce měl antibiotika kvůli kašli, který nepolevoval.... tam mu řekli, že mu nic není. v neděli ho odvezla rychlá, selhali mu plíce pro těžký zápal plic... takže taky "sranda". pochybuji, že mu ve čtvrtek "nic nebylo" když byl 2 měsíce marod s bolestí na plicích.... člověk se nesmí nechat odbýt a opravdu, když se mu postup doktora nezdá jít si za jiným, vyžádat jiné vyšetření, atd.... ono jim je totiž srdečně jedno, zda člověk umře nebo ne....

      Odstrániť
  15. Fuuu, tak takéto záležitosti sa ti môžu spraviť z čohokoľvek, niekedy aj z jedla, alebo keď zmeníš prášok, aviváž alebo sa náhodou oblečenie zle vypláka... Čo sa týka lekárky... Robím síce v zdravotníctve, ale tento "úžasný" prístup je len príkladom toho, ako sa niekto z povolania, ktorým chcel pôvodne pomáhať iným dostal k povolaniu, kde len zarába (a napriek tomu, že kričí, že má málo, to veru málo nie je...) Našťastie (klop-klop-klop), ja som zatiaľ takúto skúsenosť nemala, ale zásadne si vždy pýtam radu, ku komu mám ísť ak potrebujem. Vyhnem sa tak nemilému prekvapeniu...

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne