utorok 30. decembra 2014

Vzorky, hot či not?


Pamätám si, ako som sa kedysi strašne vytešovala z každej vzorky, ktorú som našla v časopise. Ak bola v časopise vložená hoc len jedna malá vzorka nejakého krému, hneď mal pre mňa väčšiu hodnotu. A to si asi viete predstaviť to sklamanie- keď tam žiadna vzorka nebola :))) Vždy som sa divila babám v okolí, ktoré vzorky vyhadzovali a ani na nich nepozreli. Prečo? Veď za skúsenie človek nič nedá. 
Paradoxne som si na sebe začala všímať, že čím som staršia :)) tým sa teším zo vzoriek menej a menej. Práve vyskúšanie jednej 3ml vzorky z časopisu ma už mnohokrát popálilo, pretože ako asi samé viete, to či Vám krém sadne alebo nie nezistíte z jedného použitia. Za poslednú dobu sa mi doma nahromadilo fakt veľa vzoriek a tak mi napadlo trochu nad nimi porozmýšľať a zamyslieť sa nad tým, či sú vzorky vlastne dobrá vec?

Z duše nemám rada mini šampónové vzorky. Dôvod? Na dlhé a husté vlasy človek potrebuje asi 10 balení takýchto vzoriek, čo málokedy dostane. Jedno balenie je podľa mňa výsmech a slúži akurát na umytie ofiny. Ak už si balení zoženiete viac druhý problém je samotná aplikácia. Otváranie takýchto vzoriek je nepraktické, v mokrej sprche sa kĺže a ide to fakt ťažko. 


Vzorky v tubičke a.k.a. vzorky väčšie ako 5ml- o áno! Toto sú vzorky z ktorých človek reálne niečo otestuje a zistí, či mu daný krém sedí alebo nie. Príkladom sú tieto dva Marilou Bio denný a nočný krém, ktoré som dostala zo stránky http://www.biokrasa.sk/. Tu presne platí, krémy mali dostatočnú veľkosť na to, aby sa dali testovať viac ako týždeň čo je čas na to, aby si človek urobil predstavu o tom, ako mu výrobok sedí. Denný krém je veľmi príjemný, má stredne hustú konzistenciu, čiže ak máte normálnu pleť je ideálny na celý rok. Pokožku krásne vyhladí, čo ho robí super podklad pod make-up. Krém obsahuje aloe vera, bambucké maslo, jojobový olej a vitamín E, ktoré pokožku krásne liečia a rozjasňujú. Nočný krém je naproti tomu viac výživný a hustejší (na obázku plné 30ml balenie, foto kvôli porovnaniu veľkostí). Oba sú to veľmi príjemné krémy, ktoré mi s pokožkou pracovali dobre, takže by som si ich kľudne kúpila v plnej veľkosti. 


Nemám problém si za vzorky ani zaplatiť- tak to robia na Macadamia stránke, kde si môžete vybrať, ktorý výrobok chcete otestovať a môžete si kúpiť malé skúšobné balenie, ktoré stojí okolo eura, ale je v dostatočnej veľkosti, čiže ho dobre otestujete. To je dobré riešenie ak chcete vyskúšať ich zázračnú masku, ktorá nie je lacná a preto je dobré investovať euro a zistiť, či Vám niečo s vlasmi robí alebo nie.
Taktiež v poslednom Ladyboxe bola maska BlondMe, ktorá bola v normálnom cestovnom balení, ktoré je nielen dostatončne veľké, ale aj praktické na použitie. 


Špeciálnou kategóriou sú make-upy. Tu vidíte hneď o čom hovorím:
Na ľavo je vzorku Max Factoru vo farbe 50 Natural, čo je farba pre niekoho, kto včera došiel z Mexika a môže si dovoliť v zime vyzerať oranžovo.. Ešte nikdy sa mi nestalo, žeby vzorka v časopise mala dobrú farbu. Vždy tam podľa mňa dávajú tmavé a oranžové, ktoré si na Slovensku aj tak nikto nekúpi.

Naproti tomu - napravo je vzorka BB krému Skin69, ktorý je v normálnej veľkosti (opäť za týždeň určite zistíte, či Vám sedí alebo nie), dá sa vybrať farba, ktorú chcete skúsiť a tak viete, či sa do daného produktu oplatí alebo neoplatí investovať. 


V zásade teda platí, že:

Vzorky, ktoré majú veľkosť nad 15ml sú ideálne
Vzorky, ktoré nie sú v papierikoch sú ideálne

Oranžové vzorky sú zbytočné
5 ml vzorky sú pre Barbie

A čo Vy a vzorky? Tešíte sa z nich?

31 komentárov:

  1. Taky tyhle vzorky v mini saccich nemam rada :) Jako mala jsem je brala mamce z casopisu a patlala to po panenkach :D A taky jsem milovala ty vzorky vuni v katalogu od Avonu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj vône som mala aj ja rada, a vždy som bola smutná keď som dostala katalóg neskoro a už bol ,,vyvoňaný" :/

      Odstrániť
  2. nikdy som sa nad tým takto nezamýšľala ale vzorky skôr zbieram ako používam.. mám ich doma kopec a stále sa poteším keď mi niekto daruje nejaké nové.. síce mi to len doma stojí v skrini ale urobí mi to radosť :) tiež mám radšej skôr také väčšie vzorkové balenia, mám ich hlavne rada z avonu kde je možnosť kúpy aj 4ml rubičky na otestovanie :) a súhlasím s tými oranžovými vzorkami makeupov z časopisov - raz sa mi stala taká vec že sa mi úplne minul makeup, nebolo ho kde kúpiť a zabudla som naňho aj ale potom prišla udalosť kedy som súrne potrebovala a nemala som doma ani len kvapku! spoliehala som sa na vzorku no po otvorení bol celý obsah úplne oranžový, tmavý a nepoužiteľný :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som sa už takto pár krát spoliehala na vzorku a potom celé zle:( už som si zvykla, takže teraz si nové make-upy skôr pozerám v drogérke ako reálne z týchto vzoriek..A čo sa týka Avonu a Oriflamu súhlasím, je to super vec, aj keď by ma reálne zaujímalo, koľko ľudí si takto najprv produkt vyskúša :/

      Odstrániť
  3. Prakticky uplne suhlasim so vsetkym co si napisala :D Mam plnu skatulu sachetkovych vzoriek ktore vyuzivam len na cestovanie ked sa mi nechce tahat so sebou ani tie miniatury. Inak si mini balenia, najma pletovej kozmetiky objednavam casto a vydrzia mi dlho..malokedy si ale kupim plne balenie - chcem totiz vyskusat nieco nove :D V tom je fakt dobra japonska/korejska pletova kozmetika lebo sa daju kupit cele cestovne sady na ebay velmi lacno :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj presne korejci sú v tomto super, poskúšaš toho kopec v malých baleniach a potom ti aj stačí :D ja som na tom presne rovnako, poviem si úúú dobre bolo toto si kúpim, a potom si to málokedy kúpim lebo príde niečo nové :))

      Odstrániť
  4. Aj ja som sa z nich vytešovala nejaký čas, no odkedy poznám práve tie Nivea šampóny alebo telové mlieka do sprchy, vyhadzujem ich. Je to síce pekné a milé, ale mám z nich strach :D
    Tie vzorky v tubičke mám tiež rada, mala som nejaké od Biodermy z lekárne a keď som to dlhšie používala, zistila som že napr. tá micelárka je bombová a kúpila som si ju.
    S makeupmi s tebou úplne súhlasím, vždy vyzerám ako náš tmavý spoluobčan keď si ten makeup nanesiem na tvár. Najradšej mám keď dajú tmavú a svetlú vzorku, ale to sa stáva málokedy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som svetlú vzorku hádam ešte nemala nikdy :/ ale verím, že raz si nájdem aj takú :) Presne ako píšeš z tej tubičky sa dá poznať, či je ten produkt dobrý alebo nie a potom kúpiť,ale z toho sáčku proste málokedy :(/

      Odstrániť
  5. Mám doma několik vzorků, ale jen málo kdy si vzpomenu na to abych je použila. Některé jsou fajn a některé nikoli... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vzoriek mám doma vždy kopu, ani neviem odkiaľ sa stále nejaké objavia. Najviac mám asi vzoriek parfémov, takže som im nedávno vyhlásila vojnu a pomaly ich likvidujem... Inak, vzorky makeupu zásadne nepoužívam, tie odtiene sú fakt nepoužiteľné. Ale tie vzorky ktoré sú nad tých 15ml (sprcháče, telové mlieka a pod.) zas vítam, lebo keď idem na školenie, aspoň nemusím ťahať veľké balenia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Parfémy sú podľa mňa ešte vďačná vec ak majú aj rozprašovač, ak nie, to sú u mňa v nemilosti rovnako a je to pre mňa vždy strašné sklamanie :)

      Odstrániť
  7. Od Nivea mám plný šuplík vzoriek a nestíham to spotrebovávať, ale sprcháč, telové mlieko a krémy mi nevadia ale s tými šampónmi je to katastrofa, to je pravda...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj telové mlieko je v pohode ale s tým mini šampónom si hlavu proste nikto neumyje :(

      Odstrániť
  8. Ahoj...ja mám veľmi rada vzorky...aj na blogu mám samostatnú rubriku o nich...ale súhlasím so všetkým čo si napísala...tie väčšie balenia vzoriek sú určite lepšia voľba...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vo všeobecnosti mám rada vzorky. Najmä mnou nevyskúšaných a možno neznámych produktov - buď ma presvedčia na kúpu, alebo mi ušetria peniaze, ktoré by som vyhodila za nevhodný produkt. Ale mám vzorky, ktoré jednoducho nevyskúšam nikdy a potom ich vyhodím, lebo sú po záruke :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj také máme podľa mňa všetky :) odložíme ich bokom, že raz potom skúsim a no hold, nestane sa :(

      Odstrániť
  10. Taky jsem ráda za nějaký vzorek, doma jich mám také dost, ale jak říkáš.. z těch malých balení vážně nepoznáš, jestli je ten produkt vůbec k něčemu a jestli ti sedí.. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vzorky mám rada, keď je v časopise napr. nejaká vzorka make-upu, tu už po jednom použití človek musí vedieť, či mu sadol alebo nie...ale zase horšie je to s odtieňmi...inak také vzorky šampónov sú naozaj pre Barbie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj len keby tie farby boli dobré :/ o toľko by sa tie make-upy potom lepšie predávali :)

      Odstrániť
  12. Mám na ty vzorky stejný názor :) Vždycky se hodí vyzkoušet výrobek před zakoupením, ale musí to být pořádný vzorek, ne něco pro panenky :D :)

    www.sonastorova.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Já jsem nikdy nebyla ten typ, který je nadšený ze vzorků. Vzpomínám si, že moje máma se ségrou všechny vzorečky sbíraly, ale nakonec se stejně povalovaly v košíčku v koupelně. Souhlasím ale, že vzorky z tubiček - jako takové ty malé vzorky, které se po 50ti centech až 1€ prodávají v Německu a Rakousku (dokonce i v Praze), jsou úplně moje nejoblíbenější. Jsou to skvělé věci do kabelky a kdykoli si je koupím, mám z nich neskutečnou radost. Takže v tomhle jsem velký fanoušek, ale klasické časopisové vzorečky - absolutní otřes. Ale jsem ráda za tvůj článek. Hrozně dobře se mi četl :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej ďakujem :) mne sa neskutočne dobre čítal tvoj komentár! Urobila si mi fakt radosť :)

      Odstrániť
  14. Ahoj, na mojom blogu si mi pisala o Skinorene. Mas tu o nom clanok? Resp. pouzivas ho iba lokalne na akne, alebo na celu tvar?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde nikdy som o ňom nepísala, pretože je to v podstate liek na predpis a beriem to tak, že takéto vážnejšie veci by mali odporúčať lekári nie blogerky :) ale kedysi dávno som ho používala ako liečbu na celú tvár (spolu s tabletkami a inými liečivami), v súčasnosti ho používam len lokálne na vyrážky, pretože nech si každý hovorí čo chce, podľa mňa je to jediný efektívny produkt na akné, nakoľko Skinoren vyrážku zahojí, vylieči a vybieli, takže po nej neostane na pokožke fľak.

      Odstrániť
  15. dřív jsem se taky hrozně radovala ze vzorečků :) naprosto s tebou souhlasím, mini vzorečky jsou na nic a pak to člověk ani nemůže posoudit!

    http://lifewithpett.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne