pondelok 12. januára 2015

Bavlnená maska sa fakt nedá odfotiť pekne :/


Ako som už párkrát písala na blogu nemám rada, ba priam sa až hrozím kozmetických ošetrení u profesionálov. Za posledné roky som mala pár takých výziev a takéto ošetrenia som navštívila, ale aj napriek tomu, že boli úprimne fakt príjemné ma to neláka a straší. Túto moju fóbiu sa snažím vyrovnávať tým, že si domov nakupujem fakt veľa výrobkov, ktoré sa síce kvalitnému ošetreniu nevyrovnajú, ale sú príjemné a aj celkom efektívne.

Za posledné roky som si pomerne dosť obľúbila také tie bavlnené masky, ktoré sú ideálne ak si chcete pri ,,skrášľovaní“ aj trochu oddýchnuť, pretože ak si dáte túto masku musíte si ľahnúť a tým pádom nič iné robiť neviete. Nemôžem napísať, že by bol nejaký extra veľký rozdiel vo výsledku medzi týmito maskami a klasickými tubovými maskami, je to skôr niečo iné, možno o čosi viac výživné a príjemné.

Posledné mesiace (a hlavne počas sviatkov) som sa snažila regenerovať v plnom prúde a používala som masky, ktoré som dostala na Vianoce od TianDe. Výhodou týchto masiek je, že sú určené na opakované použitie t.j. jedna maska vám vystačí na používanie na celý týždeň. Každá maska (či na ruky alebo pleť) sa skladá z dvoch častí. Jedna časť je tá bavlnená, ktorá je naozaj bohate napustená vo výživnej emulzii a druhá časť je opäť výživná a dáva sa potom, čo bavlnenú časť dáte dole. 


Moja najobľúbenejšia maska bola s ovocnými kyselinami, pretože tú som používala spolu s čistiacimi výrobkami. Ovocné kyseliny odďaľujú starnutie pokožky, hydratujú ju, zbavujú ju takej tej ,,šedi“ a prinavracajú jej pevnosť a peknú farbu. Maska mala jemnú čistú vôňu a po priložení mi siahala do polky krku. Urobila som asi 100 fotiek s maskou na pokožke, ale jedna fotka je horšia ako druhá. Vyzerám tam ako Hannibal Lecter, čo musíte uznať, že nie je nič príťažlivé. Každopádne, masku treba mať na pokožke 20 minút, následne umyť a naniesť na tvár druhú časť balenia, čo je taký číry gél s jemnými zlatými trblietkami. 


Čo ma trochu prekvapilo, každý deň ma maska prvých 5 minút na pokožke trochu štípala. Nebolo to nič neznesiteľné, skôr také jemné štipkanie, ktoré po chvíli prešlo. Najprv som sa bála, že mi pleť na masku zle reaguje, ale potom mi došlo, že to bude skôr pôsobenie ovocných kyselín. 

Pleť je po celej tejto procedúre naozaj pekne rozžiarená, jemná a pekne hydratovaná. Masku som inak vždy po použití vrátila do balenia, uzavrela štipcom a dala do chladničky, pričom takto mi vydržala 5 dní. Samotná bavlnená maska by mi pravdepodobne vydržala aj dlhšie, ale minul sa mi gél z druhej polovice balenia. 



Okrem toho som vyskúšala ešte revitalizujúcu masku Ling Zhi, ktorá je založená na rovnakom princípe, akurát sa skladá len z jednej časti. Masku jednoducho položíte na tvár a rozprestriete na tvár a krk a necháte 20 minút pôsobiť. Maska má silne regeneračný účinok takže je výborná napríklad po nejakej párty, plese či večierku. Nanesiete si ju druhý deň a maska dodá vašej pokožke všetko, čo po náročnom dni potrebuje. Pokožku vyživuje, dodáva jej energiu a zvyšuje jej ochranné funkcie. Masku som použila tri dni po sebe, potom mi napáchla od chladničku :/ takže som ju vyhodila (inak bola stále vlhká, takže ak by som ju uzavrela lepšie dala by sa možno použiť aj štvrtý deň)

Čo som použila úplne prvýkrát bola takáto jednorazová maska na ruky. Maska sa skladala rovnako z dvoch častí- v jednej boli rukavice napustené výživným sérom a v druhej opäť výživný gél so zlatými čiastočkami.


Ten pocit, keď som si dala rukavice bol taký divný. Rukavice boli studené, straaašne mokré, hmota mierne lepivá, a teraz, že čakajte 20 minút. No tak som si ľahla, dala pod ruky osušku a čakala. Nakoniec to nebolo také hrozné, ale bola som rada, keď som si ich dala dole. Aj po tejto kúre musíte ruky potom umyť a následne natrieť zázračným gélom.


Gél má inak tiež dosť lepivú konzistenciu, ale do minútky zaschne a ruky sú po ňom jemné ako pokožka bábätka. Aj táto maska mi vydržala 5 použití, pričom tu mi na 6 deň vyschli aj rukavice. Po tejto kúre som videla reálny rozdiel na pokožke. Ako sa každý rok na blogu sťažujem, zima je pre moje ruky veľká skúška a tento rok je zatiaľ všetko super. Ruky sú odolnejšie, hebké, jemné a omnoho lepšie znášajú zlé počasie. Okrem toho aj na pohľad vyzerajú pekne, zjednotene, nedopukane. 

Všetky takéto jednorazové masky stoja na http://www.kozmetika-tiande.sk/ okolo dvoch eúr, čo je podľa mňa tak akurát. Páči sa mi, že sa maska dá použiť viackrát a že je to niečo ,,iné“ ako bežné masky.

A čo Vy? Mali ste niekedy takúto strašidelnú masku? Mali ste niekedy masku na ruky?




17 komentárov:

  1. Já vím, že je to ode mě asi ošklivé, ale ten nadpis mě totálně rozesmál =D, dík za lepší pondělí ;)
    A taky dík za tip, i my muži občas čistíme póry a hlavně po holení je potřeba hydratovat a maska se hodí =)
    Krásné pondělí,
    Michael
    www.ontheleaf.net with --$100 Giveaway--

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale prečo škaredo :) ja som rada,keď som ti zlepšila deň :)

      Odstrániť
  2. Tie rukavice vyzerajú dosť hrôzostrašne :D Ja obľubujem skôr klasické (krémové) masky na tvár... Práve tieto Vianoce sme si ich doma rozdali niekoľko, tak môžeme celý rok testovať :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som inak na Vianoce dávala ako darčeky masky :) je to podľa mňa super darček :)

      Odstrániť
  3. Příznám se, že jsem tyto masky v obchodech nezahlédla a tudíž ani nevyzkoušela :D:) Musím to napravit, vypadají zajímavě a třeba budu spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bianca nemas skusenosti s maskami od Freeman, ktora je najlepsia a tak?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Freemana som mala len jednu vec- jeden peeling a ten bol super, takže masku by som si kľudne kúpila ale bohužiaľ neskúšala som žiadnu. Ak nejakú skúsiš predo mnou určite daj vedieť či stojí za to :) Veľa dorých recenzií som čítala na takú modrú :)

      Odstrániť
  5. Takové masky vůbec neznám. Ty obyčejné si dělám pravidelně každý víkend, ale na tohle jsem ještě nenarazila :) moc díky za tip, snad to někde seženu :)

    http://fashion-lists.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dakujem za super tip. Podme do nej:-D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jééj opäť pekný článok na mojom blogu prebieha Mini Súťaž budem rada ak budeš súťažiť :-)
    http://teresabeautyblog.blogspot.sk/2015/01/mini-sutaz.html

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Masky Dual Systém sú výborné :-) je ich 7 druhov. Ja používam kolagénovú z výťažkom červeného kaviáru a robím si kúru 10-15 dní, spotrebujem 4-5 masiek.
    http://www.kozmetika-tiande.sk/tiande-e-shop/katalog-tiande/strana-29

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne