štvrtok 8. januára 2015

Weleda Rakytníková šťava


Moja dovolenka v Mexiku sa blíži pomalou rýchlosťou a ja som sa rozhodla od Nového roku urobiť všetko preto, aby som sa do apríla vyhla hocijakému zdravotnému ohrozeniu. Snažím sa robiť si denne ovocné smoothies, jesť ovocie, piť bylinkové čaje, zázvorové čaje a jesť zdravú formu vitamínov. Na Nový rok som začala so špeciálnou Rakytníkovou kúrou, ktorá zvyšuje obranyschopnosť organizmu. Bobule rakytníka sú bohaté na vitamín C a iné vitamíny, ktoré sa hodia ak chcete ostať fit. Podľa internetu každopádne rakytníkova šťava slúži ako zdravotná bomba, ktorá sa doma vždy hodí.

Weleda ponúka dve možnosti Bio Rakytníkový sirup, ten je sladený a rakytníkovú šťavu, ktorá sladená nie je, je však koncentrovanejšia a podľa mňa jednoduchšia na použitie. Šťavu môžete používať celý rok ako prevenciu pred chorobou, obzvlášť v čase zvýšenej fyzickej alebo psychickej aktivity (skúškové, lyžovačky..).


Použitie je veľmi jednoduché – jednu alebo dve lyžičky šťavy si primiešate  2-3x denne do čaju, jogurtu či vody. Priznám sa, že som sa dosť bála ako bude šťava chutiť, nakoľko rakytník má svoju špecifickú vôňu, ale výsledok je úplne v pohode. Vždy si dávam jeden a pol lyžičky do čaju a necítim nijakú zmenu. Šťava vonia trochu divne, ale naozaj chuť nemení vôbec, alebo minimálne. Po otvorení je dobré šťavu skladovať v chlade, takže ja ju mám v chladničke v robote (a trochu odliate doma), aby som naozaj zabezpečila to, že si ju dám 2x denne.

Som na seba celkom hrdá, že som konečne namiesto nejakých chemických tabletiek zvolila niečo zdravšie a prírodnejšie. Šťavu a aj sirup zoženiete na http://eshop.weleda.sk/ za cenu okolo 14€.

A čo Vy? Ako si udržujete imunitu? Staráte sa o seba keď viete, že idete na dovolenku? Kupujete si bežné vitamíny, či vás láka ,,sila prírody“?

9 komentárov:

  1. Děkuji za tip mám ráda takovéto přípravky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No ja vypijem šťavu skoro zo všetkého a som chorá každé 3 mesiace, takže táto by mi aj vyhovovala, pozriem sa po nej:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite vyskúšaj, navyše, keďže chutí príjemne je to radosť piť :)

      Odstrániť
  3. To by som mala vyskušat pretože moja imunita je takmer nulova a to jem vitaminy, ovocie, zeleninu, poriadne sa obliekam a ...vysledok nic som chora kazdy druhy tyzden od septembra do juna.. jedine v lete je to lepsie. Ale mozno vyskusam aj toto ktovie mozno to pomoze :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak potom do toho určite choď :) minimálne si tým nijako neuškodíš :)

      Odstrániť
  4. Ako dlho budeš v Mexiku? Môžem sa tešiť na nejaký článoček? :) Ani som nevedela že existujú takéto vitamínové šťavy... určite vyskúšam a ďakujem za tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milá Bianca :) Som na tvojom blogu úplný nováčik a preto niekoľko hodín denne trávim čítaním tvojich príspevkov a je to teda riadna makačka :) Teda kvôli tomu, že je tu toho strááášne veľa a nemôžem nič vynechať, lebo je to veľmi zaujímavé :) Na základe tvojich recenzií som tento týždeň prišla domov s plnou taškou kozmetiky :D Ale chcela som ti vlastne napísať, že to Mexico ti strašne závidím (v dobrom), moji rodičia sa odtiaľ vrátili predvčerom a bola to neskutočná nádhera, majú kopec zážitkov. Boli v Playa del Carmen :) Tak si to tam poriadne uži! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne