piatok 20. marca 2015

Čo všetko je vo vašej zubnej hygiene?



Viete čo ma straaaašne hnevá? Keď si kúpim veci, ktoré potom nepoužívam. Chcela som sa naučiť po taliansky a nabrať nejaké základy sama tak som si nakúpila učebnice pre samoukov, slovníky atď. Čo si myslíte, koľkokrát som ich otvorila?? Asi 2. A takto to mám s viacerými vecami, ktoré mi robia nervy ako napríklad medzizubné kefky a zubná niť. Neznášam tie veci a neustále sa musím dokopávať k tomu, aby som ich používala. Mám pocit, že ja a tieto prístroje je ako fajčiar a jeho odvykanie od toho. Vydrží mi to pár týždňov a som zase, kde som bola.
 

Medzizubné kazy sú podľa mňa ,,hitom" každého zubára, pretože ak vás nič nebolí nikdy nezistíte, či ste ho tam fakt mali, alebo či zubárka potrebuje 100 € na nové šaty. Tak či onak, aby ste im predišli potrebujete pravidelne používať medzizubné kefky. Zubár by vám mal zmerať veľkosť akú potrebujete a podľa toho by ste si ich mali kúpiť. Ja používam najtenšie a tie sú ok. Na začiatku používania vám budú pravdepodobne krvácať ďasná, ale potom si zvyknete a bude to ok. Medzizubná kefka by sa mala používať 2-3x do týždňa a po 10 použitiach by sa mala vymeniť. Za seba odporúčam sadu medzizubných Lacalut kefiek, z troch dôvodov:
sú príjemne mäkké
sú jedny z najlacnejších (+- 2,5€)
majú cestovný úzáver


Zubná niť a ja, to je úplne iný príbeh - tú dokonca ani neviem poriadne používať. Od detstva som obdivovala ocina ako s ňou narába (Ako niťový virtuóz) ale nikdy ma to nenaučil. Zubná niť je ideálna na predné zuby a veľmi úzke priestory. Nesprávnym používaním si môžete celkom uškodiť, tak ak s ňou plánujete začínať odporúčam poradiť sa s lekárom. Ak ste začiatočník ako ja opäť odporúčam Lacalut z jedného jediného dôvodu - nič je veľmi odolná a ak s ňou neviete narábať neroztrhne sa vám.

Tak ja zase začínam. Hádam úspešnejšie.

A čo vy? Aký je váš zubný arzenál?

8 komentárov:

  1. No..já jsem nafasoval mezizubní kartáčky od zubní hygieničky a po třech neúspěšných pokusech, kdy mi dásně po jejich použití krvácely, jsem to vzdal. Používam jen elektrický zubní kartáček a to mi musí stačit..uvidíme, co řekne hygienička za pár měsíců při kontrole.. Zubní nit občas použiju, ale nemůžu se dokopat k tomu, abych s ní trávil každý večer v koupelně 10 minut navíc..
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vidíš, musím sa objednať na dentálku!
    tak u mňa je to podobne, tiež sa mi nechce, ale aj niť aj medzizubky občas používam (potom zas dlhšie nie), celé to ešte obohacujem ústnou vodou, niekedy dokonca aj single kefkou. Ale väčšinou sa večer zmohnem len na klasickú Curaproxku, ale tou si teda dávam záležať. Bez dôkladne vyčistených zubov nedokážem zaspať.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já používala kdysi nit elmex. Ale nebavilo mě to. Teď si vyčistím zuby, použiju ústní vodu listerine a je hotovo. Naštěstí žádný problém se zubama nemám, ale raději zaklepu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Toto je pre mňa španielska dedina, ale hovorím si, že pri najbližšej návšteve zubárky sa už na to asi spýtam...

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pro me je taky problem tyhle ruzne zubni srandy pouzivat, vetsinou si vystacim s kartackem, pastou a ustni vodou :-) Ale kdyz jsem byla poprve u nove zubarky, tak na me hned vytahla tyto mezizubni kartacky, no sama jsem je zatim nepouzila, i kdyz si stale rikam, ze konecne musim :-D Bylo mi receno, ze je "staci" pouzivat jednou denne, no tve 2-3x tydne zni mnohem sympaticteji :-D Taky jsem si chtela poridit jeste skrabku na jazyk :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mám naviac solo kefku a škrabku na jazyk. radšej takto ako trpieť u zubára.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mezizubní kartáčky se mají používat každý den a jsou na výměnu po třech týdnech...nebo aspoň curaprox... nikdy bych do jiné značky už nešla ;)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Aaa kefku na jazyk som tam zabudla nafotiť aj ja :) to je hádam jedna z mála vecí pri ktorých neleniviem :) To nie je až taký problém posúchať si dvakrát jazyk :)) Inak sme na tom vidím, že očividne rovnako :) ďakujem za vaše komentáre a všetkým lenivcom ako som ja želám veľa odvahy :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne