streda 4. marca 2015

Kawar sírové mydlo


Myslím si, že som o tom na blogu ešte paradoxne nikdy nepísala ale každodennou súčasťou môjho odličovania resp. čistenia pleti je používanie mydla. Už viac ako 11 rokov v kuse denne používam jednoduché Bupi detské mydlo, ktorým si proste večer v sprche ,,dočistím" pleť. Poradil mi ho ešte strašne dávno môj kožný a bola to jedna z najlepších rád aké som od neho dostala. Mydlo nedráždi, odstráni nečistoty a maz z pokožky. Po 11 rokoch som urobila teraz prvýkrát výnimku a vyskúšala som iné pleťové mydlo, ktoré mi príde rovnako dobré, takže prečo o ňom nenapísať. 

Jedným z dôvodom, prečo som sa rozhodla mydlo skúsiť bolo, že je to sírové mydlo s minerálmi z mŕtveho mora. Síru zarábanú v lekárni som na pleť používala dlhé roky a viem, že robí naozaj zázraky a minerály z mŕtveho mora mi prišli ako príjemný bonus. Mydlo je určené pre problematickú pleť, mastnú pleť, ekzematickú pleť, ktorá potrebuje vydezinfikovať a do hĺbky prečistiť.


Farba mydla je bezfarebná a pri umývaní je z neho trochu cítiť síru. Je to taká divná vôňa, cítiť ju celkom slabo, takže si nemyslím, že by niekomu vadila ( tá z lekárne je miliónkrát silnejšia) ale je dobré vedieť, že mydlo nie je pokazené, len obsahuje síru. Mydlo neobsahuje živočíšne tuky ani chemické prísady, takže je voči pokožke šetrnejšie.
Ja si mydlo nanášam na vlhkú tvár a ak mám náhodou nejaké vyrážky nechám ho na pleti pôsobiť kým sa namydlím. S Bupi som zvykla robiť aj to, že som si ho nanášala lokálne na nejaké vyrážky na pár hodín alebo aj na noc, a ráno bola vyrážka ok. Ak by som mala nejakú vyrážku urobila by som s týmto mydlom to isté - je to podľa mňa lacná verzia Garnier či Essence tyčiniek na zabíjanie vyrážok. 


Mydlo používam asi tri týždne a som veľmi spokojná. Povedala by som, že vysušuje menej ako Bupi, čo je určite plus a pleť je stále v poriadku a vyzerá pekne. Mydlo stojí  na http://www.maxcare.sk/ okolo 2,5 € čo je naozaj máličko ešte s ohľadom na to, že vám pri dennom používaní vydrží viac ako pol roka.

Mydlo je teda taká moja tajná zbraň na boj s vyrážkami a zvykla som si na neho tak, že si neviem predstaviť, že by som ho v svojej rutine čo i len deň vynechala.

A čo Vy? Máte nejaké tajné grify na starostlivosť o pleť? Používate na tvár mydlo?


22 komentárov:

  1. Taky používám mýdla. Pěkně odstraní nadbytečný maz z pokožky. :-)
    http://www.vmemzivote.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som mala tiez toto mydlo a bola som spokojna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mýdlo vypadá supr, a fajn je, že tolik nesmrdí. Nedávno jsem měla nějaký sirný krém a to byl takový puch, že jsem ho nemohla používat. Ale účinky měl dobré, to je fakt :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jj ja si pamätám ako som sa kedysi dávno tie odhodlavala k používaniu nejakého sirneho krému ale ako píšeš účinky prevazili ten smrad :)

      Odstrániť
  4. Tak toto asi vyskúšam, ja som kedysi používala mydlo ..myslím že bolo od sebamed..a tiež fajn čistilo, no už som aj zabudla, že mydlá nie sú len na ruky :) ako pôsobí na začervenané vyrážky? :) inak super článok a tip, ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto neviem lebo našťastie ma pleť pekne poslúcha takže som ho lokálne na vyrazku nepoužila :/

      Odstrániť
  5. Ja som používala obyčajné mydlo od Dove na tvár a tiež som bola spokojná s tým, aká bola moja pleť. Toto tvoje mydlo ma zaujala, časom sa po ňom určite obzriem.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sírové mydlo používam kvôli akné a je to skvelý pomocník :) Moje mi už pomaly dochádza, tak vyskúšam toto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dávnejšie som používala mydlo z Oriflame s výťažkami z čajovníka a celkom som s ním bola spokojná...teraz však už mydlá nepoužívam. :)

    http://christyshades.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dlhú dobu mi vyhovovalo, pretože som mala mastnejšiu pleť, ale potom mi ju začalo trochu vysušovať. Teraz som skôr za čistiace vody :D

      Odstrániť
  8. ja som si ho davnejšie kupila v BA a tiež tam citit tu aromu siry ale nevadi mi to, toto midlo sa mi tiež pači aj ked po oplachnuti tvar ako keby vrzga ked si ho zmyvam ale je to zaujimave :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt? Ooo moje také zvuky nerobí škoda bola by sranda :)

      Odstrániť
  9. Tý jo, tak to mě nadchlo! Jedno musím na zkoušku určitě objednat! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Kawar mýdlo jsem měla a bylo moc fajn ;) Od Kawar jsem měla ráda i některé další produkty, hlavně na suchou a citlivou nebo pleť se sklony k akné je to moc fajn záležitost.

    Mýdla na tvář používám, aktuálně jsem dodělala Gamila Secret (na blogu jsem o něm psala článek) a hodně mi vyhovovalo i Missha černé mýdlo, to mám teď koupené znovu.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Díky za inspiraci. O tom jsem ještě neslyšela. Kawar mýdlo vyzkouším. Akné se mi sem tam udělá, tak se to třeba zlepší. Poslední týden mažu konopnou mast CutisHelp. Tady jsem to kupovala: http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=93

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj ja som si kupila mydlo kawar so syrou kvoli akne a uz po stiroch omuti mam lepsie tvar nemam tolko akne ako som mala nelutujem ze som ho kupila a teraz bude vzdy a vsade somnou lebo ma vinikajuce ucinky co uz som povyskusala vselico mi prave toto mydielko velmi pomohlo urcite odporucam vsetkym babam ktore maju problem s akne

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne