pondelok 20. apríla 2015

Dermacol na toto sme čakali! Štetce!


Štetce sú pre veľa báb jedna veľká dilema. Aké si kúpiť? Kde si kúpiť? Sú tie drahé lepšie ako tie lacné? Čo robiť, ak všetky youtuberky používajú dokopy dve značky, ktoré u nás pomaly ani nezoženiete? Touto dilemou som si prechádzala aj ja a úprimne asi ešte aj stále prechádzam, pretože na žiadnu z týchto otázok neexistuje jednoznačná odpoveď. Je lacný štetec lepší ako drahý?
Ako kedy a pri akej značke. Teraz mi napadlo, že pred pár rokmi som si nakúpila pomerne drahé Gosh štetce, ktoré sa mi rozpadli asi po 5 opratiach. Pred pár rokmi som si ale nakúpila aj lacné Essence štetce, ktoré používam dodnes. So štetcami je to proste tak, že buď si môžete kúpiť overenú kvalitu akou je Real Techniques alebo skúšajte a možno sa trafíte a možno nie. Pred cca mesiacom som od Dermacolu dostala úžasnú zásielku plnú štetcov a som zvedavá, či sa aj tieto štetce stanú takým obľúbencom ako je Real Techniques a na poličke ich bude mať veľa Sloveniek. Pozrime sa na to, čo je za a čo je proti:


Dermacol si na jar pripravil riadnu novinku, ktorej sa podľa mňa potešila nejedna kozmetická maniačka. Na trh predstavil 12 štetcov na líčenie v krásnom ružovom púzdre. V prvom rade musím napísať pár slov k samotnému púzdru. Púzdro obsahuje 12 štetcov, čiže ak niekam cestujete viete si do neho zbaliť absolútne všetky štetce, ktoré potrebujete a nemusíte sa obmedzovať na tri najdôležitejšie. Púzdro je fakt byteľné, takže aj keď vám po kufri poskáče nejaký Rodrigo v Mexiku nemusíte sa báť, že by sa vám so štetcami niečo stalo. Zastára sa na magnetický gombík a veľmi ľahko ho vlhkou utierkou umyjete. A tú krásnu ružovú ste si určite všimli, no nie?


Všetky štetce sú vyrobené z umelých vlákien - nylon a syntetický kaučuk, z prírodných vlasov - koza a pony alebo z kombinácie umelých vlákien a prírodných vlasov. Štetce sú v peknej čierno-ružovej kombinácii, ktorá sa úplne hodí k ružovému púzdru.
Ku každému štetcu vám napíšem na čo sa používa oficiálne (čierny bold) a na čo, ho používam ja. Viete ako to je, používajte štetce, ako to vyhovuje vám - môžete sa inšpirovať návodom, ale vždy je to o vás.



1, Guľatý jemné štetec na lícenku- lícenka sa s ním nanáša naozaj jedna radosť. Štetec je jemnučký a lícenku viete naniesť krásne precízne.

2, Veľký guľatý štetec na sypké a tuhé púdre - toto je najhuňatejší a najjemnejší štetec na púder aký doma mám. Neviem sa ho nabažiť a pri pudrovaní mám pocit, akoby ma pudroval nejaký hebký plyšák.


3, Guľatý s dvojitým vlasom na púder alebo make-up - skúšala som ho na make-up aj púder a podľa mňa je úplne najideálnejší na tekutý rozjasňovač alebo krémové líčka. Je príjemne jemný a veľmi dobre sa s ním pracuje na malé časti tváre.

4, Vejárový s dvojitým vlasom na odstránenie prebytku líčidiel - jeden z mojich najobľúbenejších štetcov! Popadané tiene, to je môj večný problém a s týmto štetcom idú prebytky dole naozaj krásne. Jemne si ním ,,upracete" očné okolie a hneď ráno stíhate lepšie.



5, Veľký na očné tiene predovšetkým matné - matné či lesklé, všetky tiene sa s ním nanášajú naozaj pohodlne a veľmi dobre. Ja ho používam najmä na tiene na celé očné viečko, alebo pod obočie.

6, Modelačný na očné tiene predovšetkým perleťové alebo trblietavé - aj tu platí, že sa mí s ním nanášajú dobre všetky tiene, ale používam ho na tieň, s ktorým tieňujem ohyb oka.

7, Malý na očné tiene predovšetkým matné - tento štetec používam len na penové očné tiene - napr. Dermacol Moon Touch o ktorých som písala pred nedávnom.


8, Extra krátky blender na očné tiene- tento štetec využívam na vytvorenie očnej linky za pomoci tieňov. Či na vrchné alebo spodné viečko ale robí sa s ním fakt super!

9, Štetec na oči/pery na rúže, lesky, tiene- ak sa vám ťažko dávajú červené rúže potom určite odporúčam použitie štetca. Pri niektorých nie až tak kvalitných exemplárov si bez štetca neporadím ani ja. A s týmto sa robí naozaj super.

10, Skosený na tekuté očné linky a obočie -  na tento jediný štetec som si musela naozaj zvykať nakoľko som mala na linky vždy menšie štetce. Ale pár ťahov a zvykla som si, takže žiadne strachy.



11, Guľatý penový aplikátor na očné linky a tiene - tento štetec používam opäť na penové očné tiene, robí sa s ním veľmi dobre v záhybe oka alebo pod okom. Nanášanie tieňu je precíznejšie ako so štetcom č. 7.
12, Špirálka´na riasy a obočie - špirálka je momentálne môj najobľúbenejší štetec nakoľko ako som spomínala pred pár mesiacmi na obočie používam farebný gél, ktorý som si nanášala celkom krkolomne. Táto špirálka môj problém vyriešila a tak sa používanie gélu stalo mojím najobľúbenejším spôsobom úpravy obočia.

Čo treba povedať je, že tieto štetce sa kupujú v celku ako jedno balenie aj s púzdrom na http://www.dermacol.sk/ za cenu 76,89€. Na jeden krát je to pomerne veľká investícia, ale ak si to rozložíte jeden štetec vás vyjde okolo 6€. Verím, že veľa babám by asi viac sedelo kupovať si ich postupne a preto sú tieto štetce podľa mňa super darčekom. Alebo na druhú stranu riešením pre niekoho, komu sa nechce čakať a jedným nákupom vybaví všetko. Tým, že v priemere jeden štetec stojí okolo 6€ patria štetce do lacnej cenovej kategórie, pretože Real Techniques stoja v priemere na kus cez 10€, Zoeva okolo 8€, Max Factor okolo 9€.

A čo vy? Ako ste na tom so štetcami? Kde si ich kupujete? Koľko ich doma máte? Čo hovoríte na túto sadu? Ste zástancom pomalého kupovania či naraz všetky?

44 komentárov:

  1. na elnino som ich videla okolo 50€ :) ale mňa akosi nelákajú, za tú cenu si skôr kúpim od zoevy alebo real techniques :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je dosť blbé keď na vlastnej stránke ich ma Dermacol drahšie ako inde :/

      Odstrániť
  2. čakala som, kedy ich niekde zahliadnem, tak dočkala som sa ...a ... som sklamaná... za tú sumu už ozaj radšej RT alebo Zoeva...neviem o čo Dermacolu ide...ale ani s paletkou a ani s týmto im to veru nevyšlo...nech sa pekne venujú make upom a sypkým púdrom, tie vedia urobiť obstojne

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Upřímně moc nemusím na štětcích růžovou takže mě nechávají chladnou :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? A ktorú farbu máš najradšej? Ja som aj Real Technicom prepadla potom, čo som videla, že sú ružové :)

      Odstrániť
  4. Na štětce od Dermacol jsem už koukala a úplně mě ještě nepřesvědčili. Mám už dlouho vyhlídnuté od Zoevy, takže si spíše koupím ty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som od Zoevy nemala, takže ťažko sa mi porovnáva:) ale možno raz :)

      Odstrániť
  5. Vzhledově jsou pěkné, ale třeba ten štětec na oči mi šíleně připomíná ten, co byl myslím v prosincovém vydání Ladyboxu (pod značkou štětec Ladybox) :D Asi bych radši také investovala teda do jiných značek.
    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeeejda :))) to si im dala :) ale máš pravdu, mám ho doma a určitá podoba tam je :)

      Odstrániť
  6. Vyzerajú veľmi dobre, ale do celej sady by som neinvestovala, nie všetko by som využila. Ja mám doma zmes rôznych štetcov, veľmi som si obľúbila Hakuro, tie sú perfektné. A mám aj geniálny jeden od Sigmy, ktorý mi však začal pĺznuť :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hakuro ma láka už si mi ich tu tuším viackrát spomínala :) a teraz si ma prekvapila s tou Sigmou ich som brala ako topky!

      Odstrániť
    2. Tá Sigma je naozaj vynikajúca, je na tekutý makeup a robí veľmi prirodzený efekt. Myslím, že tuto som to pri nej ja prehnala so "starostlivosťou". Sesternica ju má tiež, dokonca dlhšie ako ja a nemá žiadny problém... :-/

      Odstrániť
    3. no ono keď sa do nejakého štetca zaľúbiš, nedá sa nestarať poriadne :) chápem, čo myslíš ja robím asi niečo obdobné s RT štetcami :)

      Odstrániť
  7. Nemôžem si pomôcť, ale dizajnovo na mňa pôsobia ako všetky lacné šmejdy z Ali a podobných stránok. Aj mne pred časom mamina ako darček kúpila sadu lacných štetcov zo slovenského eshopu a hoci niektoré sú použiteľné, iné sú úplná hrôza. A dizajn je rovnaký ako u týchto, takže už len od pohľadu ma Dermacol vôbec neláka, aj keď jasné, kvalita bude zrejme iná, ale za tú cenu si skutočne viem predstaviť lepšie štetce, napr. priplatiť si za Zoevu je určite lepším riešením (na tú šetrím aj ja). Nemôžem si pomôcť, ale už aj paleta očných tieňov od Dermacolu mi pripadala zbytočne drahá na to, že je to len Dermacol. A cena za tieto štetce? No poriadne som prekrútila očami.. Radšej ozaj ešte mesiac šetriť a potom si už kúpiť niektorú z legendárnych značiek, veď 2€ rozdiel (za kus) medzi Dermacolom a Zoevou je úplný výsmech.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no veď jasné, každému sa iné páči o tom potom :) ak by sme ich dizajnovo porovnali napr. s tou rosegold Zoevou je to ako porovnávať neporovnateľné. Ja to beriem asi skôr tak, že je to ich prvotina, pozbierajú komentáre a názory a ktovie o pár rokov možno aj Dermacol predstaví nejaké nadupané rosegold štetce a ešte aj so swarovského kamienkami :)) Uvidíme :)

      Odstrániť
  8. No, nic moc. Dokonce ani nevypadají moc dobře, nebo spíš - hodně mi vzhledově a chlupem připomínají štětce od e.l.f., ale ty stojí řádově asi o dvě třetiny méně...
    Možná kdyby byly levnější, ale za tuhle cenu takové štětce ani náhodou.
    Škoda, jinak vypouští Dermacol docela dobré věci, moc se mi líbí třeba dlouhodržící rtěnky... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dekoratívku má Dermacol naozaj top a ako aj píšeš o tých rúžoch tie sú aj moje mega obľúbené.

      Odstrániť
  9. Už na pohľad nevyzerajú dobre podľa mňa.....pripomínajú mi štetce essence alebo catrice... S tou cenou to trošku prehnali, skoro za takú istú cenu mám štetce Zoeva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juuj Essence nie :/ možno na fotkách na pohľad, ale tie štetiny sa s Essence nedajú porovnať. Aby som bola presná - ja mám doma Essence na púder a líčka a tiene. Líčka a púder majú omnoho menej štetín a tie na tiene sú omnoho jemnejšie a krajšie chytajú tiene. A dizajn to je o v kuse to je samoška :)

      Odstrániť
  10. Vypadají docela dobře, jen jsou teda poměrně drahé.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Sada je pěkně růžová, ale dát naráz takovou sumu. Asi bych si raději nakupovala buď po jednom nebo se poohlídla po něčem levnějším.
    giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  12. tak to vidím/čtu první pozitivní recenzi, jinak se většina shodla že štětec na pudr škrábe, stipple je nepoužitelný a jako, nic moc a za tu cenu už vůbec ne, ta je opravdu dost mimo, nejlepší je na celé sadě to psaníčko

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kto hovorí, že škrabe ešte neskúšal štetce z Oriflamu :DD nie šrabať podľa mňa určite neškrabe :)) A ten stipple ja som aj písala v recenzii, že je podľa mňa super na rozjasňovač alebo mastné líčka, tiež by som ho na make-up nedala. Kvôli tomu som dala ku každému štetcu svoj popis, lebo sa nie vo všetkom stotožňujem s oficiálnym :)

      Odstrániť
    2. měla jsem tu čest s Oriflamem, jako jezdit ježkem po tvářích :D

      Odstrániť
  13. Bola som na tieto štetce veľmi zvedavá, nie, že by som mala v pláne si ich kúpiť, ale Tvoj názor ma veľmi zaujímal. A dočkala som sa... :) Už som čo to o nich počula, ale skôr ma to od ich kúpy odradzovalo. A teraz keď tak uvažujem, tak sa už tých pár euro navyše oplatí našetriť na štetce od Zoeva. Myslela som si, že nebudú stáť až tak veľa. Predsa len Dermacol nie je žiadny vyhlásený predajca štetcov, ale keď sa už do toho pustili, tak mohli dať cenu trošku nižšie...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to možné, ja som Zoevu neskúšala, takže sa mi naozaj ťažko porovnáva :)

      Odstrániť
  14. Vyzerajú celkom pekne, ale celú sadu by som si určite nekúpila, väčšinu by som nevyužila. A veľmi mi tam chýba klasický blending brush (pre mňa najvyužiteľnejší a najpoužívanejší). Doma mám nejaké štetce od Real Techniques, ktoré používam asi najviac, nejaké staršie aj od Essence, ešte plánujem viac blendovacích, celkom ma láka tá Zoeva.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám blending od RT a nemenila by som :) ako píšeš, je to fakt využiteľný štetec a vie robiť zázraky :)

      Odstrániť
  15. Já mám sadu štětců od BH Cosmetics a jsem moc spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Mně se líbí ten obal. Jinak štětce mám Hakuro, Zoevu a Sigmu, jo a taky pár Douglas tuším, že jsem kdysi koupila.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Podľa mnam je tá cena strašne, ale naozaj strašne vysoko prestrelena... Nechápem, on čo DC ide, toto nieje podľa mňa rozumný marketing a vzhľadom teda nič moc... Naozaj, keď si vezmeš, že Zoevacke štetce sú omnoho krajšie dizajnovo, cenovo takmer na rovnakej úrovni, naviac majú už svoje meno...Fakt, toto a ta cena je pre mňa normálne ôsmy div sveta :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jj to súhlasím :) tak ktovie možno si prečítajú tieto recenzie a zlacnia :)

      Odstrániť
  18. Ostavam verna Real Techniques, toto ma nepresvedcilo. Mozno, ze keby som zacinala a nemala doma ani jeden stetec, tak by som o tejto sade aspon uvazovala. Mimochodom, ja som za 13 stetcov RT dala na iHerb asi 58 USD a aj so zaplatenim DPH sa to oplatilo viac ako tato sada.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Super, že už aj Dermacol má svoju sadu štetcov, no musím sa pridať k názorom väčšiny ako som si v komentároch všimla, cena je veľmi vysoká, štetce na tvár sa mi nejak nepozdávajú, zato tie na očné tiene vyzerajú byť celkom kvalitné...Ale, tak tiež by som si radšej priplatila tých niekoľko eur a kúpila Zoevu alebo RT...

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Sada ma vôbec neohúrila, už na prvý pohľad vyzerá dosť lacne na to za koľko sa predáva a všade o nej čítam len chabé recenzie. Radšej investujem do značky, o ktorej viem, že sa v tomto obore vyzná a že aj keď si priplatím, dostanem kvalitu.
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niki a aké štetce odporúčaš ty? Každý tu píše nejaké tipy daj aj ty nech sa mám čím inšpirovať :)

      Odstrániť
  21. Cely problem tejto sady je v tom, ze je draha a stetcov je vela. "Fajnšmekerky" si priplatia par eur a kupia si osvedcenu znacku. Mohli radsej zostavit mensiu sadu za menej penazi pre zaciatocnicky.
    /kaviareň/

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne