nedeľa 5. apríla 2015

To, či to?

 

 Ako ,,starnem" sama u seba pozorujem rôzne zmeny. Kedysi som nemala doma ani jeden rúž, dnes ich mám skoro 50, kedysi som na pleť nepoužívala nič iné, len gélovité krémiky, dnes sa im pravdupovediac vyhýbam. Takýchto vecí je kopec a preto som sa rozhodla urobiť príspevok to, či to a budem rada ak sa aj vy zamyslíte so mnou nad tým, čo momentálne vedie vo vašej kozmetickej rutine.



Sladké vs. pudrové
Kedysi u mňa viedli jednoznačne ovocné a veľmi sladké parfémy. Dnes mám síce sladké vône stále veľmi rada, ale siaham skôr po jemnejších a pudrových vôňach ako má Burberry, Prada či Lancome. K Escade často z nostalgie zablúdim, ale už by som si ju asi nekúpila.


Ceruzka vs. tekutá očná linka
Tak asi ako veľa z vás, aj ja som začínala svoje pokusy pri vytváraní očných liniek s ceruzkou. Následne som už ,,vytrénovaná" prešla na tekuté očné linky, na ktoré proste nedám dopustiť. Držia najlepšie, sú krásne výrazné a oku dodávajú šmrnc. Farebné linky si robím aj s ceruzkami, ale tú ,,pravú Cat eye! linku len a len s tekutou očnou linkou.

 
Rúž vs. lesk
Ako som už spomínala jednou z najväčších zmien v mojom make-upovom dospievaní bol postupný prechod z leskov na rúže. Lesky používam stále, ale musím sa do nich častejšie dokopávať. Strašne mi vadí, to, ako sa mi do nich lepia vlasy ak som vonku a zafúka a príde mi, že je s nimi viac roboty. Moja mamina na tom bola presne tak isto. Dlhú dobu používala len lesky a potom proste prešla na rúže. Vždy som sa jej divila,ale teraz proste chápem. Myslíte, že to má každá žena tak?
 
Žiaden kondicionér vs. kondicionér

 Toto je záležitosť naozaj viacerých rokov dozadu, ale ja som strašne neznášala kondicionéry. Znamenali pre mňa akoby minútu navyše v umývacom utrpení a nechápala som ich zmyslu. Teraz by som si nevedela predstaviť to, že by som si kondicionér na vlasy nedala. A potom ešte masku :)))
A čo vy? Ako ste na tom? Čo sa zmenilo vo vašich návykoch?

22 komentárov:

  1. Tak tento príspevok ako keby si mi z duše písala. So všetkým súhlasím :-D. Hlavne to utrpenie s kondicionérom :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Akurat ta Escada na foto mne osobne hrozne vadi, mam rada sladke vone ale z tejto ma az boli hlava...na oci pouzivam aj linku aj ceruzku. Co sa tyka pier, jednoznacne ruze aj ked teraz si chcem kupit ten YSL olej na pery. Uf a to posledne...vlasy...neznasam naozaj neznasam umyvanie vlasov...strasne ma to nebavi...to je vzdy sampon normalny, sampon fialovy na blond vlasy, nejaka ta maska ci zabal, kondicioner a na koniec oleje...ooooh a potom nech sa nikto nedivi ze som hodinu v kupelni :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak ten olej! Ten taaaak láka aj mňa :) keď si ho kúpiš daj prosím vedieť aký je, som strašne zvedavá :)
      No a to umývanie vlasov, ako vidím, to máš ešte väčšiu tortúru jak ja :)

      Odstrániť
  3. Ja som nikdy nebola na vyslovene sladké vône, tiež uprednostňujem kvetinovo-púdrové, svieže, ale keď sladká vôňa, tak v kombinácii s chypre, alebo s niečím ,,zmyselným´´.
    -gelové krémiky bol už úspech, ja som do 23-ky myslela, že krém mi netreba vôbec (! :( !)
    -s linkami je to naopak, síce tekutá linka je perfektná, ale ako pracujem, nemám na líčenie toľko času ako voľakedy, takže oveľa viac používam ceruzku
    -rúž/lesk, to je jasná vec u všetkých :) keď budem mať dcéru, kúpim jej nejaký pekný nude rúž :)
    -milujem umývanie vlasov, ale kondicionér použijem málokedy. Spolieham sa na bezoplachovú starostlivosť-spreje a oleje
    A ono tých premenených ,,rituálov´´ je od kozmetických počiatkov ešte oveľa, oveľa viac :) napr. taká úprava obočia mi príšerne dlho nič nehovorila a keďže som blond, na starých fotkách proste nie je vidno :D
    - krémovať sa po sprche? ešte aj dnes sa nútim, v minulosti nula bodov atď. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten druhý bod ma normálne rozosmial :DD Inak s tým obočím máš úplnú pravdu. Pár rokov dozadu som si myslela, že to, že mám tmavé obočie úplne stačí,ale kdeže :) trocha tieňa či ceruzky urobí neskutočný rozdiel :)
      A to krémovanie- myslíš, že existuje niekto, kto to robí s radosťou?

      Odstrániť
  4. Tak já kondicionér nesnáším stále.Mé jemné vlasy po něm plihnou.Dávám 3x do měsíce pouze masku a uvažuji ,že přejdu na neoplachové přípravky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No na jemné vlasy tomu verím že to nie je nič moc. Ale to moje suché seno by bolo bez neho stratené :)

      Odstrániť
  5. Bez kondicioneru se uz ted taky neobejdu :-) Drive jsem je taky nemela rada a spis jsem.vyhledavala bezoplachove spreje na usnadneni rozcesavani :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa tieto spreje nejako úplne obišli. Mam doma jeden L'Oréal a ten je síce fakt super ale inak vedú klasické kondicionéry :)

      Odstrániť
  6. Som na tom podobne, akurát pri tých parfémoch sa stále viac držím ovocných a sviežich. Pudrové sa mi ešte stále viac hodia k starším elegantným dámam, tam sa ešte nehodlám zaradiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa inak vnútorne niekedy cítim ako 40tnicka tak to o mne asi vypovedajú moje parfémy :D

      Odstrániť
  7. S kondicionérem na tom budeme stejně. Taky jsem ho kdysi nepoužívala. a teď bez něj být nemůžu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja neviem ci vtedy mi menej vadilo sticovanie alebo co :)

      Odstrániť
  8. Mam pocit,ako by som to pisala ja :-) uplne suhlasim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak nenávist ke kondicioneru u mě stále přetrvává, raději používám masku a oleje :) jinak se vším se shoduji, linky začínám pořádně trénovat, nejlépe mi teď vyhovují gelove ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Linky mi jdou hezky namalovat jenom tekutou linkou..Vůni od Escady miluji a zatím se mi neovoněla ale moje zatím nej nej nej je Roberto Cavalli.. S leskem jsem na tom stejně. Používám je minimálně protože mě vadí jak lepí a celkově nemám ráda když na rtech cítím něco mazlavého.Za mě vede rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne