štvrtok 7. mája 2015

Jo Malone dámy a páni :)))


Presne si pamätám ako sa Jo Malone začal objavovať pred pár rokmi v skoro všetkých britských videách. Odvtedy sa mi stal akoby synonymom luxusu a niečo špeciálneho, čo u nás nie je. Naivne som si myslela, že je v UK taký obľúbený, že ho majú všetky youtuberky, pretože je to proste ten najlepší výrobca parfumov. Neskôr som síce pochopila, že to bola skôr marketingová stratégia značky, ale úprimne, neodradilo ma to od toho, že by som ho chcela menej. Trošku problém bol s tým, ako sa k nemu dostať. Čo som pozerala naposledy Jo Malone u nás nie je k dostaniu a objednávať ho naslepo je trochu luxus. Jeho parfémy sa pohybujú okolo 80€ čo je naozaj nemalý peniaz za riskovanie, či vám bude alebo nebude voňať.


Aj keď si príležitosť na seba nechala čakať, pred nedávnom som došla na to, že nie som jediná, koho jeho parfémy lákajú. Z reči do reči som došla na to, že maminina kolegyňa má doma slušnú zbierku Jo Malone parfémov a cestuje pomerne často do UK. Bola tak ochotná, že mi doniesla ovoňať čo má doma a dokonca sa ponúkla, že ak chce tak mi pri najbližšej ceste do UK niektorý donesie. No buďte si isté, že som chcela!


Nakoľko ide leto najviac ma lákala vôňa Blue Agava&Cacao. Aby som najprv asi napísala, maminina kolegyňa mi doniesla 4 jeho vône a všetky boli naozaj krásne. Sú to úplne iné parfémy na aké ste zvyknuté bežne z parfumérie. Niet divu, Jo Malone patrí k Niche výrobcom t.j. jeho parfémy sú luxusné a vyrábané s najkvalitnejších ingrediencií. Sú neskutočne ťažko popísateľné a zaraditeľné, pretože podľa mňa nevoňajú ani sladko, ani citrusovo, ani sviežo a ani ťažko.
Jedinečnosť Jo Malone vôní spočíva v tom, že všetky jeho parfémy sú navzájom kombinovateľné. T.j. môžete si doma vyrábať akoby vlastnú vôňu. Kľudne na seba ráno nastriekajte tri rôzne vône a mala by vám vzniknúť nejaká krásna vôňa, ktorú budete mať len vy. No za predpokladu, že máte tak 240€ nazvyš, lebo toľko vás asi 3 vyjdú.


Ak by som sa však mala posnažiť Blue Agava&Cacao je pomerne ťažká vôňa s jemne sladko/kvetinovo/ pudrovým nádychom. Trochu mi pripomína D&G Feminine, takže ak by ste mali chúťky objednávania naslepo, ovoňajte si v parfumérke D&G Feminine a predstavte si, že toto je trochu divnejšia verzia. Ako ju mám teraz pri nose, trochu mi pripomína aj Bioparox (ktorý ja osobne zbožňujem) ale ak by toto čítal niekto od Jo Malone asi by neboli moc nadšený.
Je to proste krásna, nezvyčajná vôňa vhodná najmä na jar a leto. Môžete si byť isté, že takú skoro nikdy mať nebude a že sa možno stane tou ,,vašou" vôňou.


V závere by som povedala, že aj keď som za ňu tie peniaze dala, je to podľa mňa veľa kriku pre nič. Určite to nie je najkrajšia voňavka akú mám doma, a určite to nie je niečo, bez čoho neprežijete. Trochu ma sklamala jej výdrž, ktorá je od iných niche značiek podstatne kratšia. Vzhľadom na to, že kupovanie parfémov je moja najväčšia ,,materiálna radosť" kúpy neľutujem a možno si kúpim ešte nejakú, ja len aby ste možno nemali také veľké očakávania ako som mala ja. Ak budete v UK alebo inde, kde sa Jo Malone predáva voňavky ovoňajte, minimálne skúsite ,,niečo nové".

A čo vy? Aj vy ste si všimli Jo Malone vlnu? Láka vás? Páči sa vám jeho balenie? Máte doma niečo z tejto značky?


16 komentárov:

  1. Mě se líbí balení, ale nevím jestli je to parfém, který musím mít doma.. :-)

    Zvu tě na blog :)
    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Balení je krásné, musím očichat :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ich parfémy poznám dlhšie a taktiež túžim jeden taký vlastniť, len ako vravíš, že keď nemáš možnosť ovoňať, ťažko sa vyberá. Inak je voňavka fakt krásna a čisto ti ju závidím :D
    NickaBeautyHunter

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) treba ísť na výlet do Londýna a očuchať :) taká odmena za ukočenie školy by nebola zlá, hm?

      Odstrániť
  4. Vypadá dobře a líbí se mi, že jde smíchat s jinou vůní, bohužel tolik peněz nazbyt nemám. :-D
    giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ano, vím o téhle značce. Vždy, když rozešle novinky zahraničním youtuberkám, tak balíček opravdu stojí za to. Už ta krabice je luxus :D Od značky nic nemám, ale samozřejmě bych chtěla, jak jinak.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni rozosielajú celé balíčky? Vidíš, to som ani nevedela :DD no niekto dostane, niekto si musí našetriť :)

      Odstrániť
  6. Také jsem si toho ve videích UK youtuberů všimla. Samé ach a och, Nebudu říkat, že by mě nelákalo si ho pořídit, na druhou stranu mi přijde divné, že v podstatě všichni tvrdí, jak to přímo úžasná vůně. Přitom si myslím, že výběr parfému je hodně specifická záležitost - 100 lidí, 100 chutí, tak už i to mi přijde trošku pofidérní. Asi si nechám zajít chuť. Děkuji za článek :
    The decadence of decay

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo :) sama som sa uistila, že mýtus okolo tejto značky je celkom zbytočný :)

      Odstrániť
  7. Netreba isť do Londýna, stačí do Viedne. A Jo Malone sú pekné vôňe, ale majú veľmi krátku výdrž. Sú to totiž kolínske, za tú cenu si kúpim už niečo čo drží viac ako hodinu..

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mrknu se po něm ! už budu pomalu potrebovat novou vuni :)
    http://dreammorebabe.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nikdy som o tejto značke nepočula, a keď tvrdíš, že bez nej dokážem žiť, verím Ti a radšej si kúpim ďalší Chanel :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja by som si chcela vyskúšať ich vonné sviečky či sú také príjemné ako sa hovorí.. Nemám rada ak je vôňa príliš silná a sladká... tak snáď raz to budem môcť zhodnotiť :)

    LadyinBlack

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne