štvrtok 9. júla 2015

Myšlienkami desať rokov do minulosti


Viackrát som spomínala, že vôňa je veľmi silný spúšťač spomienok a najkrajšie je, ak vás prekvapí vo výrobkoch, v ktorých by ste to ani nečakali. Toto sa mi presne stalo pred pár týždňami, keď mi Nivea poslala na vyskúšanie ich sadu na leto a hneď ako som ovoňala opaľovací krém premiestnila som sa 10 rokov dozadu do tábora v Taliansku. Páči sa mi, že niektoré značky stavajú na tom ,,svojom“ pretože vedia, že to je najlepšie a netreba to meniť. A taká presne podľa mňa Nivea je. Rokmi overená, obľúbená a každý kto ju mal vie, že sa na ňu môže spoľahnúť. Či ide o opaľováky, pleťovú alebo telovú kozmetiku.
Viem, že veľa z vás ešte nerobí a preto nie každý si môže dovoliť opaľovacie krémy za 20€ tak dúfam, že dnes inšpirujem niekoho, kto rád ušetrí na cene a nie na kvalite.



Nivea vás v lete vybaví všetkým, čo potrebujete – opaľovák, poopaľovák vo verzii pre lenivé a nelenivé. Môj najobľúbenejší je opaľovák Protect&Bronze a to hneď z troch dôvodov- je v striekacej verzii, podporuje rýchlejšie opálenie a je to suchý olej, čiže vaša pokožka nie je mastná. Opaľovák vonia príjemne, jemne, pudrovo, niveácky. Olej chráni a hydratuje pokožku pričom obsahuje prírodné rastlinné výťažky, ktoré podporujú tvorbu melanínu a tým pri prispievajú k intenzívnejšiemu opáleniu pokožky. Sprej nájdete v rôznych verziách ochrany – ja mám 20, čo bola pre mňa tiež celkom výzva nakoľko si už niekoľko rokov kupujem len SPF 50. Vnútorne som sa upokojila tým, že základ už mám a slnko v tieni na kúpalisku nie je ako na pláži v Mexiku, takže vyskúšam. Ak čítate môj blog viete, že slnko a moja pokožka nejdú úplne k sebe, takže tento opaľovák som skúšala postupne, aby som vedela, či ho môžem odporučiť aj citlivej pokožke. Najprv nohy, potom, ruky, potom toto všetko+ brucho a nakoniec som skúsila celé telo (vrátane problematického dekoltu+ramien+krku – tam sa mi vždy robí alergia na slnko). A ako to dopadlo? (Ne)prekvapivo super. Pokožka ostala bez alergie, nebola červená, nesvrbela, proste všetko prebiehalo úplne ok. Dodám ako vždy, že ja sa neopaľujem, ale pochopiteľne, pri pobyte na kúpalisku či na bicykli sa slnku nevyhnem. Opaľovák mi pripomína konzistenciou Nuxe olej, čiže veľmi príjemný, nemastivý olej, ktorý zaschne v podstate skoro hneď ako si ho dáte na pokožku. Cenovo sa pohybuje do 10€. Treba pri ňom, ako pri každom inom dodržiavať tri základné pravidlá:

1.       Používať ho 15 minút pred samotným slnením
2.       Zopakovať natieranie každé dve/tri hodiny
3.       Potriasť s ním pred použitím





Ako žijem v dobe veľkých balení klasický 200ml poopaľovák mi prišiel ako trpaslík. Ten iste poteší uznávačov pravidla ,,jedno leto jeden poopaľovák“ J Opaľovák má fakt útle balenie, ktoré poteší každého kto sa balí na dovolenky ako ja- t.j. 8 kíl kozmetiky nemôže chýbať J Ale musím sa priznať, že do Mexika som sa fakt bála, že budem mať nadváhu a brala som len 250ml poopaľovák (že keď tak si kúpim) a na to, že sme ho používali so snúbencom dvaja tak som ešte aj doniesla domov. Proste za 15dní nemáte šancu minúť celé balenie pomerne riedkeho produktu, takže žiadne strachy. A to už ani nehovorím o tom, že kedysi 500ml balenia ani neboli a všetci žili:)) Inak ako ste si mohli všimnúť mlieko je v sade k opaľováku, pretože je tiež so zložkou pre predlžujúce opálenie. Vonia krásne jemne a má príjemnú konzistenciu, ktorá nelepí a veľmi rýchlo zasychá. V lete je obzvlášť škoda míňať čas čakaním na to, kým na vás zaschne nejaký produkt (hlavne, keď ste v rezorte a hladne čakáte kým môžete ísť na večeru).  Cena mliečka sa pohybuje okolo 7€ a zoženiete ho fakt všade.
 



 A teraz taká špecialitka na záver- pamätáte si, ako som cca pred mesiacom robila môj letný wishlist? Mala som v ňom Nivea Sun osviežujúce mlieko po opaľovaní do sprchy, ktoré mi prišlo ako vychytávka roka, ktorú som z nejakého dôvodu prehliadla. A to som zistila, že to ani nie je novinka tohto leta ale že tento super výrobok bol v obchodoch už minulý rok. Každopádne, je to moja nová stálica na kúpeľňovej poličke a neviem sa ho nabažiť. Mlieko neskutočne krásne sviežo ako uhorková limonáda a po celom upotenom dni podľa mňa neexistuje lepšia vôňa ako takáto svieža. Funguje ako ostatné telové mlieka – po klasickom osprchovaní bežným sprchovým gélom si ho nanesiete na celé telo a potom umyjete. Výsledkom je super hydratácia a poopaľovák v jednom. Za mňa proste sto bodov.
 

A čo vy a leto? Kupujete si lekárenské či drogériové výrobky? Krémujete sa poctivo? Aký faktor používate? Máte doma nejaký výrobok, ktorý používate roky?

10 komentárov:

  1. Nivea je u mě stálicí co se týče klasických tělových krémů, ty používám už fakt dlouho :) Měla jsem od nich ale i opalovák, právě ten s bronzujícím účinkem (akorát ne ve spreji, ale klasický) a taky spokojenost :)

    Pieces of FRECKLED style

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zbožňujem opaľovacie krémy od NIvey :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jop, mám to úplně stejně..vůně jsou prostě spouštěčem vzpomínek a s Niveou na opalování jich mám spojeno strašně moc, i když poslední roky používám jinou značku, tak u moře nebo na koupališti, jakmile ucítím Niveu, tak už to frčí =D

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám strašně ráda opalováky ve spreji, aplikací mi vyhovují mnohem víc než mléka. A to tělové mléko do sprchy bych chtěla vyzkoušet, nalákala jsi mně na tu vůni:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Niveu mám moc ráda. Letos ale používám na ochranu před sluníčkem Sebamed a zatím mi vyhovuje :)

    Zaměřeno na: Kosmetika MOJE ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mam od Nivei to mlieko v spreji a to je urcite najlepsie.Hana

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne