piatok 25. septembra 2015

Ako si urobiť melír alebo svetlé vlasy sama doma


Tento článok som chcela napísať ešte v lete ale úplne som na neho zabudla a tak si hovorím, že lepšie neskôr ako nikdy a máte ho tu dnes. Na jar som pomerne veľa článkov venovala odfarbovaniu mojich vlasov, ktoré boli v zime takmer čierne. Pravda je taká, že tmavohnedá/čierna je síce veľmi pekná farba, ale má tendenciu veľmi rýchlo omrzieť. A potom nastane tá zábava. Buď si môžete ísť farbu stiahnuť ku kaderníčke, alebo to skúšať blond farbami doma (A nič to neurobí) alebo si pozrite fóra a dočítate sa, že nie je lepší výrobok ako sťahovač farby Colour B4 (recenzia tu:klik). Nemôžem povedať, že by mi to stiahlo úplne farbu alebo urobilo mi to z vlasov aspoň hnedé, s ktorými sa dalo niečo robiť. Potom, čo som si vlasy zjednotila stredne hnedou farbou som ich chcela mať na leto svetlejšie a tak som sa rozhodla vyskúšať domáci melír od Palette Deluxe, ktorý mal na internete najlepšie recenzie.


Melír obsahoval farbu, činidlo, melírovaciu čiapku, špachtľu a štetec na nanášanie. Ja som  farbu nanášala rukami, nakoľko som nechcela klasický tenký melír alebo skôr niečo na spôsob ombre t.j. svetlejší spodok. Povedala som si, že buď to vyjde a bude to ok, alebo ich proste zase prefarbím.Čo sa týka postupu, bol rovnaký ako u všetkých farieb - zmiešali ste činidlo s farbou, naniesli na vlasy a počkali pol hodinu. 
Farba ma na pokožke mierne svrbela, ale nič, čo by sa nedalo prežiť.

 A výsledok?



Vlasy melír zosvetlil poriadne, určite viac ako som čakala. V lete to bolo veľmi pekné, keď boli vlasy vo vrkoči alebo natočené, pôsobili tak pekne zlatisto s medenými odleskami. 

Inak tento článok je vlastne aj taká malá rozlúčka s dlhými vlasmi (z ktorých mi išli nervy rupnúť posledné dva mesiace). Dnes o pol piatej ma čaká kaderníčka a chystám sa na novú farbu a určite skrátenie. Predpokladám, že dám dole tak 10-15cm a asi nejakú tmavšiu hnedú. Teraz mi zase lezie na nervy tá svetlá. Vlasy a ženy - to je podľa mňa  večný boj :))

Ak si chcete teda zosvetliť vlasy alebo skúsiť si doma urobiť melír Palletku určite odporúčam. Ak by som farbu nechala dlhšie bola by ešte svetlejšia, ale mne sa to takto orieškovo páčilo. Farba sa nevymývala ani vlasy nijako extrémne nezničila a stála v drogérke okolo 5 €.

A čo vy a vlasové experimenty? Skúšate? Plánujete nejakú zmenu vlasov?


15 komentárov:

  1. Já na to nemám odvahu dělat si něco sama doma :) Ale přes jaro a léto jsem měla ombré od kadeřnice, teď na zimu jsem zas trochu ztmavila :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já experimentovala v červnu s hennou. Měla jsem úplně zářivou oranžovou :) Teď mám takovou umírněnou zrzavou, ale uvidím, co se mi povede příští týden namíchat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Barva vypadá moc hezky :) Mě už taky dlouhé vlasy štvaly, takže jsem ušmikla dobrých 10cm a teď jsem neskutečně spokojená, takže jen do toho! -L

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O mas krasne vlasy, ale ja bych do toho nesla :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak já musím říct, že se ti to velmi povedlo. Melír je vyšší dívčí a kolikrát člověk vypadá jak zebra i když jde od kadeřníka. Vlasy jako vyšisované od sluníčka jsou moc hezké.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já si teď nedávno také dopřála změnu. Změnila jsem barvu vlasů z blond na měděnou a jsem velmi spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Človek niekedy fakt potrebujem zmenu! Ta tvoja bola ešte väčšia ako moja :)

      Odstrániť
  7. Mala si vlásky v lete náderné, vyzerajú ako podfarbené zlatou, no veľmi sa mi páči výsledok tej farby! Ale tebe pristane takáto presietená farba aj tmavohnedá a znova musím obdivovť hustotu tvojich vláskov, bo na teba sa teda rozhodne nechytám!!
    Inak máš pravdu, ženy a vlasy - to je večný boj, hlavne v mojom prípade :D No rozhodla som sa, že si vlasy nechám svoje stredne plavé a posledné, čo som s nimi robila bolo, že som si ryšavé a melírové konce prefarbila na moju pôvodnú farbu a dlho s nimi nič neplánujem, ani strihať. Liezlo mi na nervy, že zrzka je v dnešnej dobe asi každá štvrtá, ale sľubujem, že keď nájdem farbu, s ktorou budem vyčnievať z davu tak ako som zvyknutá, tak si ju na hlavu isto-iste vylejem :D (a potom ma budete volať teta vodníková :D :D :D)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne