piatok 11. septembra 2015

Bye Bye Lumea



Už som to na blogu viackrát spomínala, ale pred pár mesiacmi sa mi pokazila Lumea a oprava by ma vyšla skoro toľko peňazí ako nové zariadenie, takže som sa momentálne na to rozhodla vykašľať a pokračovať v starej zabehnutej epilačnej ceste. Ono je to po troch rokoch pomerne veľký šok, na dobré sa ľahko zvyká, to mi môžete veriť.  Popravde dúfam, že zlacnejú súčiastky, alebo budú mať v oprave nejakú, ktorá je na tom horšie a vec, ktorá sa mi pokazila pôjde opraviť lacnejšie. Aby toho nebolo málo, minulý víkend sa mi pokazil môj storočný epilátor a teraz, či chcem alebo nechcem musím investovať do nového. Z tejto ,,časti" trhu som na pár rokov vypadla, tak vám dnes ukážem, ktoré epilátory ma zaujali a budem rada za každý poradný komentár. 

Tento týždeň som si urobila takú malú rešerš a ak sa mám priznať úplne nechápem tomu rozdiely medzi 40€ a 200€. Chápem, že ak vám stačí jednoduchý a obyčajný epilátor vyjde vás to okolo 20€, ak k tomu chcete aj holiaci nadstavec pridajte 20€ a ak chcete fancy veci, ktoré možno využijete a možno aj nie, pridajte 50 €. Preto by ma najmä potešili vaše komentáre, nech viem, či niekto tie ,,fancy" veci oceňuje a využíva. Môj výber je:

Philips Satinelle Soft HP6423/00 je zatiaľ akoby môj víťaz. Cenovo sa pohybuje okolo 40 €, čo je znesiteľné (aj keď k naštvaniu ak máte doma dva pokazené epilátory) a jeho výhodou je, že vytrháva aj super krátke chĺpky, má holiaci nadstavec, dve rýchlosti, dá sa ľahko čistiť, má super dlhý kábel a cestovnú taštičku. Výrobca píše tých výhod viac, ale povedzme si, tieto sú také tie, na ktorých záleží.

Braun Silk épil 7-7281 W&D Legs&Body, by bol mojím druhým adeptom, ak by som neplánovala dovolenku, pretože cenovo sa pohybuje okolo 90 €. Ale chcela som tu hlavne poukázať na tie výhody drahších zariadení - strojček má hlavu, ktorá sa točí aby umožnila lepšie holenie/epilovanie. Má svetielko, ktoré umožňuje vytrhávanie aj tých najjemnejších chĺpkov. Okrem toho má špeciálnu masážnu hlavicu vďaka ktorej je vytrhávanie menej bolestné. A samozrejmosťou je, že by mal byť lepší, kvalitnejší, byteľnejší a výkonnejší. Škoda, že sa nedajú epilátory niekde vyskúšať, chcela by som vedieť, či je to o toľko lepšie a epilovanie mi to urobí príjemnejšie. Ak by to tak bolo, kľudne by som tie peniaze investovala, pretože tú činnosť fakt nemám rada.

  

Braun Silk épil 1-1170 a toto je môj posledný a reálny kandidát. Stojí okolo 20 € a ja rozmýšľam, či mi proste nestačí taký, ako som mala doteraz. Ja som mala Philips fakt spred 16 rokov ale robotu si robil dobre a pozrite koľko vydržal. Tak otázne je, či je potrebné priplácať si za veci, ktoré som doteraz nepoužívala. Aj keď je to asi zbytočná otázka, ani kávu som kedysi nepila a teraz som divná ak som ju v ten deň nemala.

Tak toľko k mojej dileme, budem rada ak mi dáte vedieť ak máte epilátor tak aký a či ste s ním spokojné. Ja by som si chcela nejaký objednať cez víkend, tak každá rada je cenná!

 A čo vy a spôsob zbavovania sa chĺpkov? Žiletka? Epilátor? Depilátor? IPL?

25 komentárov:

  1. Trhadlo na chlupy mám už asi 8 let, furt je jako nové, protože mám tak nízký práh bolesti, a proto ho moc nepoužívám (za poslední dobu tak jednou za dva roky) a držím se zlatých BEZBOLESTNÝCH žiletek! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono je to časom lepšie si zvykneš na tú bolesť :) len sa treba odhodlávať aby si si zvykla :)

      Odstrániť
  2. přesně toho tvého posledního kandidáta mám a sice bolí, ale je jinak moc dobrý :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja mám už 4 roky philips, stál ma 77€ lebo má navyše taký chladiaci nástavec a nemalo by to toľko bolieť, no ale trt bolí to tak isto :D takže zbytočne vyhodené peniaze a stačil by nejaký za 20€

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vidíš,tak presne niečo takéto som si chcela prečítať :)))

      Odstrániť
  4. ahoj, nemohlo sa stať, že sa len vypalila tá žiarovka? lebo v tom prípade by investícia nebola taká vysoká.
    z epilátorov by som si priplatila, a vybrala taký, ktorý vytrhá aj tie najjemnejšie chĺpky (časté opakované prechádzanie epilátorom po tých istých partiách ma nebaví a ani moja pokožka to nelubi :D
    pouzivam tento, je s podsvietenim, takze sa mozem epilovat aj pri horsom svetle:) v baleni je aj cistiaca kefka na tvar.
    http://epilatory-a-depilatory.heureka.sk/braun-se-5329/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. och práveže nie, zisťovala som to vo viacerých opravách a je to nejaká súčiastka, ktorá je strašne drahá :/ preto dúfam, že zlacnie možno časom alebo že niekde kúpim lacno nefunkčnú lumeu, kde táto súčiastka bude ok. Inak to svetlo je v celku šikovné, samej mi teraz hlavne keď bude zima lezie na nervy, keď na chĺpky nie je dobre vidieť, Ďakujem za tip!

      Odstrániť
  5. pri čítaní tohto článku som práve prežila instantnú bolesť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Javsa spolieham.na ziletky, stale mam strach z tychto epilatorov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja by som brala ten prvý. Zlatá stredná cesta, trošku lacnejší model Phillips mám doma aj ja, slúži ako má už 5 rokov. A bolieť to bude vždy, aj chĺpky vyrastú vždy rovnako rýchlo, to je úplne jedno, či ich vytrháš jeden po druhom pinzetou, depilátorom za 40 či za 100€...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je zatiaľ aj môj favorit a presne to si hovorím. Pozerala som si aj recenzie na nete a sú dobré tak asi to bude on :)

      Odstrániť
  8. Epilátor chci časem pořídit, ale přece jenom je to trochu investice, pokud chci nějaký kvalitní :) Zatím si vystačím s žiletkama :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já mám doma nějaký starý Braun, kterým mě podaraovala máti, že už to prý nechce ani vidět. No straší mi ve skříni i nic z toho. Zlaté žiletky, zvlášt od té doby, co jsem sebrala náhradní žiletky příteli :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juuj tak to ja žiletky nie :) na tú bolesť som si už zvykla a je mi to pohodlnejšie :)

      Odstrániť
  10. Za mna mozem jednoznacne odporucat Braun Silk Epil 7, mam ho uz niekolko rokov (v bielozelenej verzii) a nemozem sa stazovat.. Skvely pomocnik, velmi dlha vydrz baterie po nabiti (opakujem-vydrz stale rovnaka aj po niekolkych rokoch). Spokojnost

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Do napísania tejto recenzie som inklinovala viac k Philipsu ale ako vidím samé dobré komentáre na Braun úplne ste ma zmiatli :)) Ďakujem!

      Odstrániť
  11. ja tiez odporusam Braun Silk épil 7-7281 ..ja mam ten ruzovy - je to vlastne tusim ten naj basic, technicky skoro to iste, akurat ze nieje na dobijatelny, ale normalne na kabel (neviem si predstavovat si epilovat nohy v sprche...ale zas ma ide slahnut, lebo mi furt vypadava kabel z jacku)...ked som to nedavno porovnavala, tak tie novsie rady su stale viac menej rovnake (ja ho mam asi uz 5 rokov a teda vyuzivam ho fakt intenzivne)...treba ho pravidelne cistit (stlaceny vzduch co sa pouziva aj na cistenie kancel.klavesnic) a premazavat klby...a je ako novy....ono zalezi co ralne z tych serepeticiek budes pouzivat...ja len to na trhanie a to na holenie....ostatne je pre mna nepotrebne...J.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď práve to si aj ja hovorím, že načo mi to bude a či sa mi chce za to toľko priplácať. Ten môj predošlý Philips bol úplne ok aj keď nič iné ako trhať nerobil :) veď o to ide koniec koncov. Inak mne kábel nevadí, som si za tie roky zvykla a ako hovoríš v sprche (tobôž mojom malom sprchovom kúte :) mi to príde divné :) ďakujem za tip!

      Odstrániť
  12. Já prostě nezvládám epilátory, díky bohu za klasické holící strojky :D Máš můj respekt! <3
    Srdečně zvu tebe i všechny tvé fanoušky na mojí první malou Giveaway o rtěnku Maybelline Color Drama ve výrazném, podzimním odstínu :)
    I am clarella ...

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ja vlastním nejaký starý 5 ročný braun, nedokáže nič iné ako vytrhať chĺpky a som s ním spokojná, neverím na také veci ako "za viac peňazí, menej bolesti"..

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Dobrý den, chtěla bych si přístroj Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 koupit hlavně kvůli odstranění chloupků na genitáliích, ne jen v oblasti bikin, myslím všude a kompletně!! Funguje tak?

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne