streda 16. septembra 2015

Sprháče na mojej poličke


Možno to poznáte aj vy, že niektoré zvyky, ktoré sa naučíte doma si prenášate aj do vlastnej domácnosti. Kým som ešte bývala u rodičov, vždy sme mali na vani viacero sprchových gélov a na umývadle viacero zubných pást. Viacero zubných pást ma neohúrilo, za to sprcháče sa preniesli aj k nám domov. Neviem si predstaviť, že by som každý večer používala ten istý, takto mi to príde také spestrenie a do sprchového kútu vstupujem s tým, že ,,hm, aký si dám dnes". 5 je maximum čo sa nám tam zmestí (vzhľadom na to, že tam mám ešte šampóny, kondicionéry a čistiace gély na pleť), ale je to bohate dosť. Tým, sa inak vysvetľuje to, že v empties vidíte častejšie odličovacie mlieka ako sprcháče. Odličovač používam vždy len jeden a miniem ho asi za dva mesiace, kým sprchový gél miniem asi za 4 mesiace. Tak, čo by ste videli na mojej poličke dnes?


Dermacol sprchové gély sú trvalý rezidenti v našej kúpeľni. Ich sprcháče ako aj telové mlieka zbožňujem, sú neskutočne voňavé, majú veľký výber a super ceny. Toto je ešte letný pozostatok a hrozím sa, že sa ochvíľu minie. Vôňa mandarínkový sorbet je taká krásna ako znie- akurát ja by som pomenovala sprchový gél skôr mandarínkový cheescake. Je to totiž sladučká ovocná mandarínková vôňa, ktorú by ste najradšej hneď zjedli. Je tam cítiť citrusovú mandarínku, ktorá sprcháču dodáva sviežu vôňu ale aj pekné sladké tóny vanilky. Sprchový gél má príjemnú konzistenciu, dobre sa nanáša a krásne prevonia vaše telo ako aj kúpeľnu. 


Druhým sprcháčom je Ziaja krémový sprchový gél, ktorý vonia úplne inak ako vrchný Dermacol. Keď idem spať neskoro v noci siaham po tomto sprchovom gély, pretože vonia jemne, príjemne, čisto. Je to taký ukľudňujúci sprchový gél, ktorý podľa mňa nemôže vadiť vôňou nikomu. Ak sa potom ešte natriem aj telovým mliekom o dobrý a kľudný spánok mám jednoznačne postarané. 


Posledná trojica bola pridaná na poličku v priebehu posledných dvoch týždňoch, kedy sa mi minuli postupne iné tri sprchové gély. Tento Baleácky ma veľmi potešil, pretože som ho dostala od DM drogérie ako darček. Sprchový gél je totiž limitka a dostávali ho zamestnanci k 20 výročiu DM-ky. Je to inak podľa mňa veľmi pekné ak firma urobí niečo takéto špeciálne pre svojich zamestnancov a dá im to ako darček. Som rada, že ma v DM berú do svojho teamu a sprcháč som mohla vyskúšať aj ja. Na Baleácke sprchové gély má pomerne netradičnú (a málo sladkú vôňu). Vonia skôr jemne, čisto, pekne. Je to dané podľa mňa tým, že sprcháč dostávali aj muži aj ženy a tak ho vymysleli tak, aby sa páčil všetkým. Inak zabralo to, manžel ho používa ešte viac ako ja!


Keď si predstavím, že more uvidím najskôr o 10 mesiacov je mi z toho smutno. Tak som si z nostalgie na moju poličku dala aj Nivea Hawaii Flower&Oil sprchový gél, ktorý vám môže ale aj nemusí pripomínať leto. Mne tam stačí vidieť na obale napísané Hawaii a myšlienkami sa presúvam tisícky kilometrov z mojej kúpeľne :)) Nivea sprchové gély patria k stáliciam hlavne u mojich rodičov, mám pocit, že odkedy som sa odsťahovala mamina iné ani nekupuje. Všetky voňajú veľmi príjemne, čisto a nevysušujú pokožku. Kým moja mamina preferuje krémové sprchové gély ja siaham skôr po tých s olejom a nekrémových. Tento s havajskou kvetinou je jednoznačne top, pretože obsahuje olejové perličky (ktoré môžete aj vidieť na fotke) ktoré jemne hydratujú pokožku. Sprchový gél vonia podľa mňa jemne, kvetinovo tiež dobre na večer ak ste unavené a nechcete sa sprchou prebudiť.


A posledný sprchový gél je najčerstvejšia novinka a zaobstarala som si ho preto, že sa poznám a viem, čo so mnou robí začiatok jesene.  Ráno som ako zombie, nechce sa mi vstávať a som neskutočne spomalená. Riešenie? Nejaký nabudzujúci sprchový gél vďaka ktorému svoje ranné mátoženie skrátim aspoň o 10 minút. A myslím si, že ak sa sprchový gél volá Príliv energie, nič iné ako energiu navyše čakať nemôžete.  Tento je zo stránky http://www.navratkprirode.sk/ a zoženiete ho v štyroch veľkostiach (podľa toho, ako veľmi mátoživé ste).  Sprchový gél má veľmi silnú a výraznú vôňu, s ktorou treba určite počítať ak si ho idete objednať. Cítiť v ňom éterické oleje a je to typ vône ako keby ste zmiešali bylinkovú a eukaliptovú parnú saunu. Vďaka týmto olejom má sprchový gél prehrievajúce účinky a pomáha potlačiť únavu. Na stránke sa dokonca píše, že ,,Posiluje pri nervovej slabosti a úzkosti, obnovuje nadšenie a sebadôveru, dodáva odvahu. Účinne podporuje sebavedomie, rozptyľuje smútok a melanchóliu". Posledné tvrdenie vám síce vyvrátiť neviem, ale naozaj človeka ráno alebo večer zobudí. Niekedy nepotrebujete hektolitre kávy, príroda dokáže pomôcť aj jednoduchším spôsobom.

A čo vy? Koľko sprchových gélov máte zvyčajne na poličke? Mali ste nejaký z týchto? Máte nejaký obľúbený?

20 komentárov:

  1. Aroma Ritual jsou skvělé, Balea má taky fajn sprcháče :) Já obvykle dostanu sprcháče vždycky k něčemu, takže pak je akorát měním v koupelně, když nějaký dojde :) Nějaké spešl si nekupuju :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ich mám doma kopec, ale vždy keď vidím nejaký zaujímavý kupujem :) to je závislosť :)

      Odstrániť
  2. ja ich zase toľko nemám, ale také 2-3 sa vždy nájdu :D teraz tam mám len Fa a Cien :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som FA nemala doma už asi tri roky! Musím po nich zase zaloviť,lebo čo si pamätám boli super :)

      Odstrániť
  3. Máme to stejně, taky mám ráda výběr, sprchových gelů, které používám, mám 6-8 a pak další spoustu v zásobě:-D Jinak mám moc ráda sprcháče od Dermacolu, Balei a pak podle akce se u mně často objevují Fa, Palmolive, Dove a Playboy:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. inak Playboy! Odkedy som ich objavila úplne žasnem! Fakt sú super :)

      Odstrániť
  4. Já mám doma vždy jen jeden sprcháč a jak dochází, tak si kupuju nový (vždy od YR). Sprcháč od Ziaji bych ale strašně ráda vyzkoušela, protože celkově mě tato kozí řada moc láká :) Naopak ten mandarinkový Aroma Rituals mi příšerně smrdí, moc sladký a chemický pro mě. -L

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa je to skôr ako cheescake súhlas, že je veľmi sladučký :) Od YR mám strašne rada ten vanilkový ten som kedysi vždy dostala na vianoce :)

      Odstrániť
  5. Jsem na tom podobně, obyčejně mívám dva až pět gelů naráz. Taky miluji tu možnost výběru pro každý den :) Pro zombie rána aktuálně zázvorový Cien, na večery teď starší limitku Balea s olejovými perličkami a zkouším sprchový olej Grep od Saloos. A už se těším, až ten Cien dopotřebuji a otevřu zase něco nového :)

    kosmeticka-stinadla.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prečo som ani jeden ešte nemala? Musím napraviť! Inak od Cien som mala len dve veci a tak som tak pol na pol. Jedna bol odlakovač, ktorý bol fakt super a druhá bol taký krém, ktorý bol fakt hrozný. Ale sprcháč by som vyskúšať mohla :)

      Odstrániť
  6. Moc ráda bych vyzkoušela ten od Ziaji :)

    SweetElis

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Máš naozaj celkom dosť sprchových gélov :D Ale keď nad tým teraz rozmýšľam, myslím, že aj ja ich mám nejak takto podobne - väčšinou ich dostávam ako darčeky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja mám najradšej sprcháče od Palmolive, ale aj Nivea je skvelá :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Palmolive som už strašne dlho nemala :) musím napraviť, lebo tie Ajurvédske boli super :)

      Odstrániť
  9. Já miluji Balea sprchové gely, moc krásně všechny voní. Jinak jsem úplně stejná, taky nemám na poličce jen jeden otevřený sprcháč. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ja mám rovnakú úchylku, že musím mať na vani viacero sprcháčov :D mama sa na to strašne hnevá, lebo že je tam bordel a že načo mi sú 4 naraz :D Ale som rada, že to má niekto podobne :D
    Original copy blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj mňa to niekedy hnevá, hlavne ak mi padajú na nohy, ale hovorím si čo! Za ten výber to stojí :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne