piatok 20. novembra 2015

5 výrobkov z iného kúta



V poslednej dobe som si našla doma zopár obľúbencov, ktorý nie sú z kozmetického sveta ale fakt stoja za to. Povedala som si, že to nemusí byť vždy len o kozmetike, tak tu teda dnes sú, pripravení inšpirovať vás.


Prvá vec, ktorú mám asi najradšej sú zošity Pigna. Musím sa priznať, že v momente, ako som sa prihlásila na španielčinu jedna z prvých vecí, na čo som sa tešila bolo, že si konečne môžem kúpiť nejaký zošit. Ubehol rok od školy a už mi to začalo chýbať. Pigna zošity sú krásne farebné, hravé a je radosť učiť sa z nich. V triede ich veru nemám jediná, čo len svedčí o ich obľúbenosti. Ďalšou super vecou, ktorú som objavila sú ceruzky zvýrazňovačky. Sú to ceruzky, ktoré vyzerajú ako obyčajné ceruzky, ale farbou pripomínajú zvýrazňovačky. Je to praktické, lebo sa nerozpíjajú akurát ich treba strúhať.


Dve vychytávky mám z domácnosti, ale verím, že ak doma upratujete prídu vám vhod. Prvá je úplne top najlepšia na svete a dala by som za ňu ruku do ohňa. Je to tento Maxi univerzálny čistič z Lidlu, ktorý stojí 0,99 €. Podľa mňa neexituje fľak v domácnosti, ktorý tento čistič nevyčistí. Doma máme sprchový kút ktorý nejde vyčistiť s ničím iným ako touto vecičkou a odkedy som ju objavila prestala som ho neznášať. Neviem akú chémiu obsahuje, ale je to diamant medzi čistiacimi prostriedkami a konkuruje aj 6 eurovým Cifom, Ajaxom a ja neviem čomu inému.



Druhá vec je Fixinela na plasty – tú som objavila pred týmto čističom a musím povedať, že je rovnako dobrá. Krásne vyčistí rámy plastových okien, plastové vane. Stojí okolo dvoch eúr a zase s prehľadom vám nahradí drahé značkové produkty.


A teraz poďme do kuchyne – neviem ako vy, ale ja zbožňujem indické a ázijské jedlá. Väčšina z týchto jedál obsahuje kary pastu – ktorá sa síce dá vyrobiť, ale ja rada využijem vymoženosti našej doby a kúpim si ju. Odporúčam túto v zelenom aj červenom prevedení. Je silná, takže jej stačí máličko a s jedlom urobí zázraky. S jej pomocou ľahko ukuchtíte všakovaké pochúťky, ktoré si dávate v reštike. Zoženiete ju napríklad v Tescu za cenu okolo 3€.



Tzv. ľadový sprej som si pôvodne zaobstarala ešte v lete na prekonanie tých horúčav, ale kým som sa k nemu dostala, leto skončilo. Bolo mi to aj trochu ľúto, ale potom som našla ďalšie využitie. Sprej obsahuje mentol a gáfor, ktoré pôsobia nielen chladivo ale aj analgeticky. Dá sa teda používať ešte dvoma ďalšími spôsobmi: pôsobí super pri fyzickej záťaži alebo pri zranení. Za posledný mesiac pomohol hneď dvakrát – raz, keď som mala svalovicu z ktorej som mala až horúčky a druhýkrát mamine, ktorej sa podvrtol členok. Hlavné využitie pre mňa bude mať asi v lete, ale aj tak je to super pomocník, ktorý nie je úplne na škodu mať doma. Kúpite ho na http://www.navratkprirode.sk/.

Niekedy nekozmetické veci potešia rovnako ako kozmetické, tak verím, že niekoho tipy potešia J

A čo vy? Máte nejaké nekozmetické tipy? 

9 komentárov:

  1. Mne sa tento článok veľmi páčil a je to milé ozvlášnenie blogu ;-) Mňa to určite bavilo čítať :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. daj kludne i viac takýchto tipov,zaujíma ma to.tá gáfrová voda nesmrdí?raz som mala čosi s gafrom a vôňa nič moc veru.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tie zošity sú závislosť :D poznáme

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super. Sama jsem do článků o spotřebovaných produktech začala zařazovat nekosmetické věci a čtenářkám se to líbí :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne