piatok 15. apríla 2016

Vedeli ste, že.....?


Vždy ma fascinuje koľko informácii po svete koluje a koľko málo toho vieme. Či si to priznáme alebo nie, každý deň sa učíme niečo nové. Niekedy to môže byť podstatné viac a inokedy menej a super je, keď si na nejakú nepodstatnú zaujímavosť spomenieme vo chvíli, keď nám môže prísť fakt potrebná.  Ja osobne mám rôzne (aj nepodstatné) pikošky veľmi rada a preto som sa rozhodla vytvoriť rubriku ,,vedeli ste", kde vám vždy zopár predstavím. Tak ako iné témy, aj kozmetika je nevyčerpateľný zdroj zaujímavostí, tak dúfam, že sa vám bude rubrika páčiť. 



Priemerná žena zje za život 2-3 kilá rúžu




Sponky (bobby pin) svet pozná od toku 1920 a ich názov bol odvodený od strihu, ktorý bol v tom období veľmi módny a volal sa ,,Bob Cut". Z názvu vyplýva, že išlo o kratučké vlasy, čo sa veľa ženám nepáčilo. Ako to už býva zvykom na všetko sa dá nájsť nejaké riešenie - ženy, ktoré si tak nechceli ostrihať vlasy si ich len jednoducho skryli pod vlasy zafixovali sponkami a mali ,,Bob Cut". 



Človek vie prežiť 38 dní bez pitia vody



Hovorí sa, že najlepšie je farbiť vlasy, ktoré sú dva dni po umytí. Svetom teraz ide nová rada - najlepšie je ževraj farbiť vlasy rovno po umytí. Dôvod? Ak farbíme ,,špinavé" vlasy časť pigmentu z farby sa vpije do mastnoty  a vo výsledku potom nemáme farbu, akú sme čakali.









Na to, aby sme zistili ako funguje ten nový krém, ktorý máme na poličke potrebujeme 30 dní. Toľko trvá kým aktívne látky v kréme začnú zaberať a my spoznáme, či nám sedí alebo nie.

Toľko pikošiek na dnes, ak máte nejaké aj vy, dajte budem len a len rada! A aby som nezabudla - zajtra je tu ďalšie video :)

A čo vy? Máte radi pikošky? Zo sveta celebrít či všeobecne?

11 komentárov:

  1. Já jím pořád balzámy, lesky a rtěnky.. :D jsem snad úchyl, ale když oni tak dobře chutnají.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Asi nie som priemerná žena, na rúž si veľmi nepotrpím :D Ale to info s krémom je veľmi zaujímavé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zajímavý článek, hlavně poslední bod o krému se celkem hodí :) -L

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Toto je super dúfam, že bude pokračovanie :)
    Leekralova

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článok (: mám rada takéto fakty...

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To s tým rúžom, že ho toľko spapáme, to je fakt, možno aj viac, a to nepočítame lesky, balzámy, ktoré aspoň mne neskutočne chutia. :P
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na moju súťaž na blogu:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/04/1-blogove-narodeniny-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak tento článok je pecka a chválim tento nápad! ;-)

    môj blog: heralolstyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Zaujímaavé, teším sa na ďalšie takéto články. :-) u mňa to s tým rúžom asi tka nebude, keďž eich nepoužívam. :-D ale síce, ešte mám pár rokov pred sebou, tak ktovie :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Týjo, tak takovéhle "pikošky" si nechám líbit! Těším se na další :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne