streda 4. mája 2016

Prvýkrát u mňa v kúpeľni - Dove vlasová kozmetika


Presne si pamätám moju prvú skúsenosť s Dove vlasovými výrobkami - bolo to niekedy v lete v roku 2011 kedy mi nejaká hosteska (tuším v Auparku) dala do ruky vzorku nejakého šampónu alebo kondicionéru a doma som skoro padla na zadok. Ten výrobok bol tak dobrý, že som nechápala, že výrobok z drogérie môže s vlasmi urobiť tak veľa. Na moju smolu v čase, keď som ho dostala ešte nebol k dostaniu v drogérii a potom som na neho nejak zabudla. Tak či onak táto jedna malá skúsenosť mi zakorenila vlasovú kozmetiku Dove ako dobrú, ku ktorej sa budem chcieť vrátiť. A teraz 5 rokov potom mám Dove vlasovú kozmetiku doma a nad jej kvalitou sa nestačím čudovať presne tak isto ako pred piatimi rokmi.
 
Ak ste pozerali moje víkendové video o 5 minútovom účese, klik tu, mohli ste vidieť, že moje vlasy sú viac vlnité ako rovné. Ak by som si ich ráno 5 minút nečesala tak by boli vyslovene vlnité, tobôž keď som na dovolenke, kde je vlhko. Tento fakt sa snažím už niekoľko rokov ignorovať a v zrkadle si predstavujem rovné vlasy, ktoré som mala pred 16 rokmi. Neviem, prečo došlo k tejto zmene a úprimne, stále som sa s ňou nestotožnila. Moje pretrvávajúca ignorácia spôsobila, že som nikdy do rúk nechytala výrobky pre kučeravé vlasy a difúzer vždy išiel bokom, veď to nie je pre mňa. Pred pár mesiacmi som však čítala v nejakom časopise článok, kde sa vyjadrovala nejaká kaderníčka, ktorá povedala, vlnité vlasy potrebujú omnoho viac hydratácie a výživy,pretože sú viac namáhané. Ak k tomu pridáte v mojom prípade ešte aj niekoľkoročné farbenie vlasov, bolo to minimálne na zamyslenie. No a tak sme teraz tu a na poličke mi pribudli šampón, kondicionér a maska od Dove a neuveríte - pre vlnité vlasy. 

U nás som nejak kampane na šampóny pre kučeravé vlasy nepostrehla, ale v Amerike -to je už iný level. Bude to dané asi tým, že černošky majú kučeravé vlasy a je ich tam pomerne veľa. V drogérke som dokonca videla aj farby na vlasy na kučeravé vlasy -ak sú aj u nás dajte vedieť, možno som len slepá. No a poďme späť k výrobkom. Dove rada Quench Absolute pre kučeravé vlasy je iná v tom, že obsahuje 4x viac výživných látok ako bežné šampóny. Obsahuje Omega 9 a Buriti olej, ktorý vlasy vyživuje a dáva im lesk. Kým sa pustím do jednotlivých recenzií, napadlo mi ešte spomenúť, že celý rad má podľa mňa krásne obaly. Vyzerajú luxusne a určite patria k najkrajším v drogérii. Navyše, tým, že sú z mäkkého plastu a uzáverom dole z nich vytrieskate naozaj všetko (obal ľahko prestrihnete).

Spomedzi všetkých výrobkov v tejto sade má  najväčší hype, resp. najlepšie hodnotená je maska na vlasy. Maska je extra vyživujúca a je určená pre dehydratované vlasy. Môže sa používať aj ako náhrada kondicionéru s tým rozdielom, že sa nanáša od polovice vlasov smerom ku končekom. Tak vlasy vyživí, ale nezaťaží. Nanáša sa na 5 minút po umytí šampónom a následne sa zmýva. Maska má klasickú konzistenciu ale netradičnú farbu. Je akoby žlto-zelená čo nič nemení na účinkoch, len mi to napadlo spomenúť. Vonia najsilnejšie zo všetkých výrobkov a je v nej cítiť vanilku.



Pred maskou ide šampón, ktorý vlasy nielen čistí ale aj zjemňuje.Má peknú zlatistú farbu a jemnú čistú vôňu. Povedala by som, že má klasickú šampónovú konzistenciu - nič na nej neprekvapí ale ani nesklame.



Čo oceňujem je aj sila kondicionéra, ktorý veľmi pekne zastúpi masku v prípade, že ju nemáte. Aj po jeho použití sú vlasy krásne rozčesateľné a veľmi dobre upravovateľné. Vonia tiež jemne a čisto, pričom konzistencia je veľmi podobná šampónu. Okrem bežných kondicionérových vlastností má tento ešte jednu navyše - stará sa o to aby boli vlny ľahké a nie zaťažené. Čo inak oceňujem je rovnaká veľkosť šampónu a kondicionéru - oba 250ml.

Po použití tejto trojice sa ma nezávisle opýtali dvaja ľudia či mám niečo nové z vlasmi, pretože vyzerajú inak - a ja som úplne chápala, načo narážajú. Vlasy sú krajšie, lesklejšie a vyzerajú omnoho zdravšie. Všetky výrobky stoja okolo 4-5 € a za mňa momentálne z toho, čo som za poslednú dobu skúšala z drogérie určite najlepšie. 

A čo vy a Dove? Ostávate pri sprchových géloch či siahate aj po vlasovej kozmetike? Ak máte kučeravé vlasy hľadáte výrobky pre váš typ vlasov?

17 komentárov:

  1. Na Dove výrobky na vlasy uz dlho pokukujem, ale este stále som verna Elseve :) L'Oréal je pre mna stále top 👍

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Elseve je podľa mňa fajn, pre mňa to bol dlhú dobu v podstate jediná alternatíva šampónu a jediné čo som menila boli farby, ale teraz ako skúšam viac je podľa mňa Elseve priemer a v niektorých farbách až podpriemer :/

      Odstrániť
  2. Ja som dávnejšie mala šampón a kondicionér od Dove ale hrôza :D Mastné, úlízané vlasy už pár hodín po umytí..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam velmi rada Niveu a to všetko od nej :) tento Dove vyzerá zaujimavo, ale ja mam rovne vlasy, takze ked tak iny druh...
    Ale uz by si nam mohla recenznut nejakú novinku z NY a nebol by zlý uz aj vlog :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak Nivea vlasovky sú super, súhlasím! Dove a Nivea sú také utláčané značky oproti Lorealu a je to škoda! Povedala by som, že 100% obe lepšie ako Elseve :)

      Odstrániť
    2. A ozaj :) vlog už cez víkend :)

      Odstrániť
  4. dove vlasovú starostlivosť milujem :) a tiež som mala cca do 11-12 rokov krásne rovné vlasy, no ako som sa raz dala ostrihať úplne nakrátko, tak sa začali brčatiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som rada, že som nepodľahla jediná :) Inak teraz rozmýšľam, že aj u mňa sa to možno zmenilo po ostrihaní :/ dosť, že som oplakala to ostrihanie a ono to ešte prinieslo aj kučery :D

      Odstrániť
  5. Na vlasy jsem od Dove nic neměla, ale něco bych ráda zkusila :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, aké sú ostatné ale ak len spolovice tak dobré ako sú tieto tak nebudeš ľutovať :)

      Odstrániť
  6. S těmito přípravky ještě zkušenost nemám, vypadají skvěle! :)

    Everythin Kate

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Dove sa zlepšuje :)ja som zatial len vyskúšala ich sprcháče ale vlasova starostlivosť vyzerá lákavo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám ich sprcháče vždy doma, tak som si to nejak odniesla z domu a pokračujem v tom :)

      Odstrániť
  8. Ja mám teraz od Dove masku, kúru a kondicionér na poškodené vlasy. No ja neviem, použila som radu len párkrát, ale na zadok som nepadla. Mám aj šampón, ale ten poputuje niekomu inému, silikóny v šampónoch nemám rada. Uvidím ,čo výrobky urobia s vlasmi po dlhšom používaní :)

    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  9. já mám vlnité vlasy, ale spíš hledám šampony a tak dále na poškozené vlasy, barvy a žehličky na vlasy mi je hodně zničili... Řada od Dove vypadá moc hezky a poslední dobou přemýšlím, že kromě mých milovaných Gliss kuru, by to i něco jiného, abych mohla šampony střídat.


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne