streda 18. mája 2016

strašidelný názov XHEKPON


Trvalo asi rok, kým som sa odvážila vyskúšať krém značky XHEKPON. Presne si pamätám, ako som mala vzorku (aj keď vcelku veľkú) v Ladyboxe a nejak sa mi proste nepáčila. Ten značka mi z nejakého dôvodu pripomínala niečo ruské, a neviem, nezaujala ma proste na prvý pohľad. Tak som mala vzorku hodenú medzi ostatnými vzorkami až som išla minulý rok do Barcelony a prišla mi ako fajn veľkosť na vyskúšanie. Tak som si ju spolu s inými vzorkami zobrala a povedala som si, že keď bude zlá proste si kúpim nejaký krém. Paradoxne vôbec zlá nebola a to, ako pekne mi pracovala s make-upom ma fascinovalo natoľko že som si o nej rozhodla niečo vygoogliť.

Paradoxne som až po príchode z Barcelony zistila, že ide o španielsku značku, ktorá má dokonca hlavné sídlo v Barcelone (to som si inak mohla kúpiť celé balenie zrovna tam :) XHEKPON patrí medzi najpredávanejšie krémy v španielskych lekárňach a teraz ako píšem tento príspevok rozmýšľam nad tým, či ten divný názov nebude z katalánčiny, čo by mohlo vysvetľovať to x.


Keďže mi krém sadol používam ho momentálne v overenej plnej verzii ako svoj denný krém, na ktorý nanášam make-up. Vo večernej rutine stále vedie olej, aj keď mám pocit, že sa pekne začína míňať. Kým sa dostanem k mojim pocitom ohľadom krému, zišlo by sa trochu vám ho predstaviť. Krém obsahuje kolagén, extrakt z pupečníka ázijského (rastlinka, ktorá má liečivé vlastnosti a rýchlo sa vstrebáva,  napomáha vylučovať škodlivé látky von z tela a podieľa sa na tvorbe kolagénu a bráni predčasnému starnutiu pleti) a aloe vera. Vďaka tejto kombinácii má super regeneračné účinky pričom predchádza tvorbe vrások, spomaľuje starnutie a pokožku spevňuje.



Krém sa odporúča používať aj ráno aj večer, avšak ako som spomínala, ja ho používam len ráno. Testujem ho viac ako mesiac a za ten čas vo mne vzniklo opäť vzplanúť nadšenie z leta. Je totiž neskutočné ako rýchlo sa vstrebe a akú hebučkú nechá pleť. Neskutočne dobre teda spolupracuje s make-upom, s ktorým splynie raz dva a hlavne zanechá fakt krásny výsledok.
Krém konzistenciou môže pripomínať indulonu - je to obyčajný neparfumovaný biely krém v hliníkovej tube, ktorý si nanesiete na tvár a vmasírujete. Má stredne hustú konzistenciu a povedala by som, že je  super pre každú pleť. Veľmi dobre totiž hydratuje (čo ocení suchá pleť) a necháva matný finish (čo ocení mastná pleť).

Krémik stojí okolo 8€/40ml a zoženiete ho na www.xhekpon.sk alebo česká verzia .cz. Tajomstvo pleti španielok bolo teda odhalené, už len zistiť, čo používajú na vlasy :)

A čo vy? Aj vás niekedy odradil nejaký názov produktu? Aký? Počuli ste niekedy o tejto značke? Znie vám španielsky?

9 komentárov:

  1. Téééda, ten názov je odstrašujúci, ale ak je taký skvelý ako hovoríš... asi si ho kúpim.

    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som ho videla v CR v nejakej lekarni ale ten nazov ma odradil :/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. snad žádnou španělskou výrobu jsem ještě nezkoušela a tenhle produkt absolutně neznám. Já spíš znám Sudocream či Havlíkův zázrak.
    www.plesatazpevacka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa strašne mrzí že u nás Havlík nie je, niečo by som vyskúšala :)

      Odstrániť
  4. Vsak sa da objednať :) ma svoju stránku s výrobkami :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne