piatok 15. júla 2016

Ako proti cholesterolu


Ja a cholesterol sme dvaja veľký nepriatelia. V zásade spolu zápasíme už 10 rokov a miestami úspešne miestami menej. Minulý týždeň som zase u lekárky zistila, že mám cholesterol vo výšinách a po rokoch to budem musieť riešiť trochu radikálnejšie. Môj môj najhorší strach bol začať užívať lieky proti vysokému cholesterolu, pretože sa hovorí, že ak ich začnete raz používať nikdy už neprestanete. Neviem, ako to presne je, ale ževraj ak si organizmus navykne, tak potom si od nich veľmi ťažko odvyká. S lekárkou som sa dohodla, že si dáme dva mesiace na to, aby sme jednak odhalili príčinu tohto neduhu a jednak na to, aby som sa pokúsila sama o nejakú nápravu. Takže momentálne silno rozmýšľam ako si upraviť jedálniček a po diskusiách na nete sa idem zase vrhnúť na užívanie bio Chlorely a Spirulíny a prvýkrát k nej pridám aj zelený jačmeň. Z toho mám inak celkom rešpekt, ževraj to chutí veľmi zle tak vám dám vedieť, keď mi dojde.


Chlorelu mám od značky Empower Supplements BIO Chlorella + Spirulina , zdá sa mi, že som ju už predtým mala, ale možno aj nie (všetky majú veľmi podobné obaly). Keď som ju používala naposledy poriadne mala som naozaj nižší cholesterol (aj keď vtedy som mala hodnoty o polovicu nižšie) tak uvidíme, aký zázrak urobí teraz. Chlorela sa berie 6 tabletiek 2x denne a odporúča sa vybrať jedno balenie a potom si dať dva mesiace pauzu. Samotné tabletky by mali znížiť cholesterol, obsahujú veľa antioxidantov, bojujú proti únave, majú veľa železa, vitamínu B6 ako aj B12. V zásade je to taká imunitná bomba v zelenej tabletke. Okrem toho som si kúpila rybí olej, ktorý rovnako napomáha znižovať cholesterol a zvažujem ešte jednu vec.


Všade sa píše ako je prospešné telu ak sa očistí od mäsa, tak mám teraz chrobáka v hlave. Viete aká som mäsová, burgre absolútne zbožňujem a slanina je pre mňa drahocennejšia ako môj snubný prsteň. Ale zdravie máme len jedno, všakže. Tak teraz rozmýšľam, či to skúsiť, či sa hecnúť a vyskúšať aspoň tie dva mesiace bez mäsa aby som videla, či to má nejaký efekt.

Ak máte nejaké rady dajte vedieť :) či ho o vzdaní sa mäsa, alebo o tom ako bojujete vy s vysokým cholesterolom (ak máte). Alebo sa kľudne posťažujte, trápi nejaká ,,choroba" ak vás?

6 komentárov:

  1. No úprimne si myslím,ze sa tu roztrhne vrece s odporúčaniami,tak začnem prvá :) ja osobne som užívala chlorelu, pomohla mi čo sa týka trávenie,ale keďže som ju užívala trikrát denne 4 tabletky,zabudala som na ňu.. keďže mám nadváhu a už dosť veľkú(nerada píšem obezitu už) začala som radikálne meniť svoju stravu, pridala veľa zelených potravín a vyradila prílohy- áno dám si aj ryžu,ale celozrnnú alebo len dva tri zemiaky...no ale začinam ráno so zeleným jacmenom 1lyzicka, citrón 1/2, aloe vera gél 1lyzicka a to všetko do 2 deci vody... Miešam si to do malej fľašky od fresh drinku,cez ktorú nevidím obsah...uzavrieme, "zasejkujem" a vypijem a potom si dám ešte 2 deci čistej vody.. takto si idem už tri týždne ráno a včera som začala dávku dávať už aj večer...po troch týždňoch pociťujem menej únavy a zlepšenie pleti, stolice a celkovo sa cítim lepšie... Vyberiem jačmeň a dám si zasa kuru s chlorelou, ale určite by som to nekombinovala tak ako plánuješ, že aj chlorelu so spirulou, k tomu aj jačmeň a ešte aj rybi olej...na tvojom mieste by som dala len tieto tabletky a skusila výsledok u lekárky po dvoch mesiacoch a až potom dala jačmeň alebo rybi olej a tak...to máš to isté ako by si si dala na tvár krém na suchú pokožku, na to na zmiešanú a na to pre istotu aj na mastnú a v konečnom dôsledku nebudeš vedieť čo ti pomôže poprípade uškodí...
    A čo sa týka toho mäsa, NIE NEVZDAJ SA HO! ja by som to určite nerobila, nie že by som to nezvládla, ale podľa mňa cholesterol nie je len vďaka masu... Ľudia majú zvýšený cholesterol v poslednej dobe hlavne zo stresu, to je najväčši skodec... Ale to len moja rada samozrejme záleží na tebe ako sa rozhodnes ;) ja len držím palce aby to pomohlo a tabletky na cholesterol nidky v živote neber!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, ja som tiež mala pred rokom mierne zvýšený cholesterol a teraz pôjdem na ďalšie testy, aby som zistila, či sa to upravilo. Neužívala som nič špeciálne, ale snažila som sa aspoň trochu obmedziť nezdravé veci (hlavne vyprážané), používanie smotany a tak podobne. Tiež som sa niekde dočítala, že čerstvý hrášok a grep sú super potraviny na boj proti cholesterolu, tak som zvýšila konzumáciu. Nad vzdaním sa mäsa som veľmi nerozmýšľala (milovníci burgrov a slaniny spojte sa :D ), ale predsa len jedávam menej hovädzie mäso alebo tučnejšie mäso tak celkovo - namiesto toho sa snažím jesť divinu, zajace, alebo mäso z dvora, ktoré viem, že nebolo ničím napichané. V každom prípade telo potrebuje určité množstvo cholesterolu a úplne drasticky zmeniť stravu podľa mňa viac uškodí ako pomôže. V každom prípade daj vedieť, ako dopadneš a držím palce, aby sa ti to rýchlo upravilo a nemusela si sa vzdať všetkého, čo máš rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S cholesterolem problémy nemám (tedy snad), ale dříve jsem právě pila ten ječmen v prášku. Jinak já bych nedokázala být vegetarián a ani nechci :D :))

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten jacmen je hnusnyyy! drzim palce nech ho vydrzis pit dlhsie ako ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vemi vam dakujem za vsetky vase rady, vela z nich som si poznacila a su mi napomocne. Uvidime, ako to dopadne, dufam, ze sa tabletkam fakt vyhnem a ze pomoze trochu zelensia strava :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Myslím že najlepším riešením bude zmena stravy, osobne by som do toho šla oveľa radšej ako do tabletiek. S cholesterolom problémy nemám, chvalabohu, ale stravovať zdravo ma zatiaľ baví. Musíš sa naladiť na to, že to robíš lebo chceš a nie že musíš. Držím ti veľmi veľmi palce. :)

    Simona | liveinfoxworld.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne