utorok 19. júla 2016

Letná challenge: samoopaľovák


Pred pár týždňami som vám v tomto videu:klik povedala, že sa toto leto hecnem a vyskúšam nejaký samoopaľovák. Aby som len nehovorila do vetra, tak som to teda urobila a dnes vám ukážem ako to dopadlo. Moje odhodlanie skúšať samoopaľováky bolo spojené s pomerne veľkou nechuťou, pretože mám v hlave moje skúsenosti ešte zo základnej školy, kedy som v decembri hnedá ako umpa lumpa presviedčala maminu, že ma opálilo na školskom dvore. Bože to bolo hrozné. Ruky som mala ako keby som sa sprchovala v espresse, po dvoch dňoch som vyzerala ako keby som mala žltačku a tie hejterské pohľady mojej maminy (samozrejme, že som minula jej mlieko) ma v noci strašia doteraz. Medzitým som mala ešte nejaké pokusy o samoopaľovanie, ale moja pokožka vždy vyzerala viac ako po žltačke ako po dovolenke na Bali, takže tento raz som na to išla s prípravou a odhodlaním.


Neuveríte, ale dala som si dokonca tú námahu, že som si vygooglila ako správne nanášať samoopaľovák. Na youtube proste nájdete fakt všetko :) Takže urobila som si precízny peeling, vysušila telo ako asi ešte nikdy a podľa napozeraných ťahov som naniesla mlieko. Môj prvý večer bol pomerne nekomfortný - bála som sa, aby som si mlieko niekde nezotrela tak som pozerala film v drepe alebo v stoji. Spoiler alert - nie je to potrebné, ďalšie dni som na to nemala nervy a nič sa nestalo.Ak raz zaschne, zaschne. A bodka!

Inak ako samoopaľovák som zvolila Dove Derma Spa Summer Revived v odtieni Light. Samoopaľovák má konzistenciu ako telové mliečko trochu namiešané s gélom a preto sa veľmi ľahko a dobre nanáša. Povedala by som, že pri nanášaní je menej viac a preto si mlieko radšej pridávajte akoby ste ho mali dať na jedenkrát veľa a potom by ste boli náhodou fľakaté. Mlieko vonia jemne, čisto - pach slepačej polievky sa rokmi z produktov očividne vytratil. Schne rýchlo a čo veľmi veľmi oceňujem je, že pokožku nielen zafarbí ale aj hydratuje. Ak by to bol len farbič, bol by to pre mňa problém, lebo v lete fakt nepotrebujem mať šupinaté nohy hoc by boli aj hnedé. A pozrite ako to dopadlo:




Keď sa pozriete pozorne na fotky uvidíte, že pokožka nie je absolútne oranžová akurát získala jemný bronzový nádych. Vyzerá pekne žiarivo, jemne opálene - presne ako funguje svetlá pokožka. Žiadna neprirodzená tmavá farba, ktorú vám nikto neuverí, len pekné jemné zjednotenie pleti, ktoré vyzerá krajšie ako vaša farba.

Príde mi to presne, ako teraz hit s vlasmi - snažíme sa farbiť si vlasy tak, aby vyzerali ako vytiahnuté od mora a hlavne, aby boli prirodzené. A presne takéto je to ,,opálenie" je prirodzené, nefľakaté a uveriteľné. Thumbs up Dove, zmenili ste moje ponímanie a hlavne strach zo samoopalovákov.


Ak by ste chceli výraznejšiu farbu, alebo ste samé tmavšie existuje ešte verzia pre tmavšiu pokožku, takže žiadne strachy, nezabudli na vás. Každému proste podľa svojho gusta - svetlá pokožka dostane prirodzene peknú farbu a tmavá pokožka serióznejšie opálenie. 


Čo je asi ešte dôležité povedať na záver je to, že farba sa z pokožky jemne stráca a ani počas ,,odchodu" nerobí žiadne fľaky ani šarapaty. Raz za týždeň si dajte peeling, ktorým krém zmažete a potom začnete stavať farbu odznova. Takto bude stále pekná a prirodzená.

Tak nebuďte bojazlivé ako som bola a ja dôverujte rokom vývoja :) Takto sa možno prestanem o pár rokov báť aj domácich farieb na obočie, ale o tom zase inokedy. 

A čo vy? Máte strach z nejakého kozmetického výrobku? Používate samoopaľováky? Aké? Tiež ste s nimi niekedy nedopadli dobre?

11 komentárov:

  1. Já jsem jednou zkusila samoopalovací sprej od Avonu. Akorát jsem to nějak špatně rozmazala a další den jsem měla na nohách fleky. Sice to nešlo zas tak moc vidět, ale měla jsem špatný pocit z toho, že vypadám jako žirafa. Ale mamka zkusila tento a taky s ním byla spokojená :)

    For a healthy life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono podľa mňa všetky samoopaľováky treba nanášať vcelku precízne inak to môže skončiť zle nedobre :/

      Odstrániť
  2. Ahoj Bianca. Vdaka za typ :). Mam ale otazocku. Nenechava tento samooopalovak flaky na obleceni ci na postelnych oblieckach? Vdaka za odpoved. Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Bianca. Vdaka za typ :). Mam ale otazocku. Nenechava tento samooopalovak flaky na obleceni ci na postelnych oblieckach? Vdaka za odpoved. Romana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ani ani - ale dávam si ho vzdy cca hodinu pred spaním. Teraz mam inak bielo zelene obliečky a nemajú žiadne fľaky. A co sa týka oblečenia biele nosím minimálne ale na ostatnom som nevidela nikde fľaky a neobmedzujem sa kvôli tomu ;)

      Odstrániť
  4. Mám ho doma a mne veľmi pomohol pri mojích bielych nohách. ;D

    Pozývam teba a tvoje čitateľky na súťaž:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/07/zmen-svoj-zivot-s-fitlist.html?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento vyzerá fakt skvelo! :)
    Ja mám ten problém, že ma príliš neopáli a keď už, tak mi to rýchlo zmizne :/ Po minulé roky som vyskúšala viacero samoopaľovacích krémov, ale výsledok bol buď oranžový alebo žiaden, tak som sa na to vykašľala a povedala si, že to nemá cenu a radšej budem bledá :D
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Inak aj ja som to tak inak brala vela rokov ze uz som zlomila palicu nad samoopalovakmi a tento bol po vela rokoch výnimka a fakt super :) som rada ze som vyskúšala :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne