sobota 27. augusta 2016

Ako si fixujete make-up?


Nakoľko mám suchú pleť vo všeobecnosti bojujem skôr s tým, aby ma cez deň nepla ako aby nebola mastná. Jasné, že teraz v lete niektoré dni aj ja znášam útrapy žien s mastnou pleťou, ale inokedy je to práve ten úplný opak. Z toho dôvodu môžem ušetriť na všakovakých drahých púdroch, fixačných sprejoch alebo bázach. Aj napriek tomu ma éra alebo ošial okolo fixačných sprejov úplne neobišli a pred pár rokmi som si jeden kúpila. Bola to tuším Balea a bola to jedna veľká katastrofa. Ešte by som ho aj niekde doma našla, ale určite by som sa ho už neodvážila použiť. Balea vo mne nechala takú zlú skúsenosť, že asi aj keby som mala mastnú pleť vyhýbam sa takýmto výrobkom ako čert krížu. A potom sa asi pýtate, o čom bude dnešná recenzia?

O fixačnom spreji! Dostala som totiž fixačný sprej a aj keď som mala v pláne posunúť ho rovno mamine, zvedavosť nedovolila. Predsa len od toho Balea experimentu ubehlo niekoľko rokov a chcela som vedieť čo a ako. Navyše, nedostala som hocijaký sprej, ale pomerne známy a obľúbený od Avonu, takže som si povedala, že uvidíme. 

Sprej môžete použiť pred nanesením make-upu alebo po nanesení púdru na zafixovanie. Ja som skúšala oba spôsoby a jednoznačne mi viac vyhovuje ako fixátor. Keď som ho naniesla pod make-up priznám sa, že som nebadala rozdiel, takže škoda výrobku.


Ak ho nanesiete na púder odporúčam udržať si aspoň 20cm hranicu, aby ste make-up neroztopili ale zafixovali. Takto dosiahnete akoby druhú vrstvu púdru, ktorá navyše dodá pokožke krajší finish.Sprej vonia trochu zvláštne - je to taká nijaká vôňa - určite z nej nebudete blažené, ale ani nespokojné. A poďme na tie plusy:
  1. sprej síce nevysušuje pokožku ale prvých 10 minút môžete mať taký maskový pocit, ten potom odíde a ostane už len klasický make-up, tak sa nenechajte odradiť. Ja som to na 4 deň prestala vnímať a myslím si, že vám sa stane to isté
  2. sprej fixuje pekne make-up - make-up vydrží pekný celý deň, ale s týmto nemám problém aj bez spreja. 
  3. obsahuje vitamíny A,C a E 
Objavila som aj jeden mínus - sprej mi 2x rozpil linku. S tieňmi nerobil nič, ale jedna linka sa s ním nemala rada. Potom som to robila tak, že som si linku naniesla až po nanesení spreja :) 

Ak máte mastnú pleť alebo sa vám počas dňa rozpíja make-up toto je určite iná liga ako Balea. Za tých pár eúr by som to skúsila, možno budete prekvapené. Pozerala som si aj recenzie na nete a vyzerali veľmi pozitívne, takže očividne nie som jediná, koho prekvapil. Niekto s mastnejšou pleťou by bola ale lepšia vzorka tak posuniem mamine a dám vedieť. 
A čo vy a fixačné spreje? Veríte im? Lákajú vás? Máte ich?



10 komentárov:

  1. ja nepoužívam vôbec fixačný sprej, nemám nejak problém s roztekaním makeupu...za celý život som si kúpila fixačný sprej raz,ale nejak mi nechýba :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skúšala som sprej od Avonu a aj youtubom chválený Nyx, no zdá sa mi, že make-up mi drží rovnako ako bez spreja. Raz som mala aj fixačný sprej od Elfu, ale ten akoby zhrčkovatel očné tiene napriek tomu, že som ho striekala na tvár z dostatočnej vzdialenosti. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O fixačných sprejoch som už veľa počula, ale ešte som ho nevyskúšala. Keďže sa príliš nemaľujem, tak mi nejako ani nechýbal, ale občas by sa to hodilo.. rozmýšľam preto, či sa mi oplatí investovať do toho od Nyxu, ktorý všetci chvália, alebo je to fakt zbytočnosť.
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to potom chápem, podľa mňa to má význam, keď si dávaš minimálne make up aby bolo čo fixovať :)

      Odstrániť
  4. Moc se mi ty spreje líbí, ale nikde jsem ho zatím neviděla :)
    http://nicoleshyblog.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja mam oskusany zas len ten z kryolan-u...resp z tej ich dalsej rady Dermacolor...ale pouzivam ho, len ked idem do nejakeho dusnejsieho prostredia (napr tancovat niekam do klubu)..vacsina obsahuje dost alkoholu a tento aj UV filter (co ja nevyuzijem, ale tak budiz - iny som nezohnala vtedy). Inak velke chvaly som pocula na znacku Skindinavia - oni dokonca kedysi mali jeden fixater prave s kryolanom, ale myslim, ze to uz nevyrabaju...a este som tusim raz skusila Avon - jakoze nic extra, ale zas lepsie ako nic...mi to prislo o hodne slabsie ako ten z Kryolanu, co pouzivam beznejsie. J.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne