streda 3. augusta 2016

Mali by ste určite poznať - Mylo



Pleťové mydlo je pre mňa každodenná a neoddeliteľná súčasť mojej kozmetickej výbavy. Je to taká tá finálna dočisťujúca bodka a navyše ak nemám po ruke nič iné s mydlo si viem pekne doliečiť vyrážku alebo zápal. Kedysi som bola odkázaná len Bupi mydlá (poradil mi ich kožný) ale dnešná doba umožňuje experimentovať pomaly každé tri- štyri mesiace, čo je doba, kým sa mi zvyčajne mydlo minie. Teraz mám na poličke asi jedno z najlepších aké som kedy mala – a to nielen po obsahovej stránke, ale rovnako po vizuálnej a aj cenovej. Mylo mydlo ste mi poradili v komentároch vy a ja vám ďakujem, opäť jedna z tých rád, ktoré prišli vhod. Inak, ak ani vám nič nehovorí značka Mylo, je to pekná slovenská firma, ktorá vyrába kozmetiku pre ľudí a psíkov s prírodnými prísadami a obalmi zo skla alebo recyklovaného papiera. Ja som značku našla na https://www.krasnakazdyden.cz/ , kde majú obrovský sortiment s peknými a prehľadnými popiskami ku každému výrobku.



Ja teraz používam mydlo s priam prozaickým názvom Čierna ovca J Myslela som si, že mydlo bude čierne, ale ,,bohužiaľ“ je šedé J Aj tak pekné, určite zaujímavejšie, ako tie sterilne biele, čo som mala doteraz. Ten názov je skôr odvodený od toho, že mydlo je určené pre problematickú pleť, kde pomáha bojovať s čiernymi bodkami a mastnou pleťou. Mydlo obsahuje dve hlavné zložky – čierne uhlie, ktoré vyťahuje prebytočný maz a toxíny a čajovník, ktorý pôsobí antibakteriálne a antisepticky. 



Mydlo vonia ako čajovníkové výrobky, čiže za mňa príjemná, svieža akoby trávovo/mentolová /dezinfekčná vôňa . Ak ste mali doma nejaké výrobky proti akné, určite tú vôňu poznáte, čajovník sa v takýchto výrobkoch vyskytuje veľmi často. Vôňa nie je výrazná, a keď si mydlo umyjete, je preč. Aj keď to nie je podstatné, mydlo je veľmi pekné vizuálne. Páči sa mi tá farba, názov a logo potlačené na mydle a obdĺžnikový tvar je už len pekný bonus na koniec. Inak ten tvar! Pre mňa to bol celkom nezvyk – 95% mydiel je podľa mňa oblých, takže takéto hranaté mydlo bolo spočiatku ťažké uchopiť. Ale po dvoch týždňoch som si ho zoblila a vymodelovala podľa seba.



A na záver, poďme na to najdôležitejšie. Mydlo na je pokožke neskutočne príjemné a aj keď by som čakala, že bude pokožku vysušovať neplatí to. Pokožka je po použití prečistená, ale nie je vôbec suchá. Za mňa je to palec hore, a veľmi sa teším. Obzvlášť teraz v lete stačí, že pokožku vysušuje slnkom, pri bazéne chlórom, netreba jej robiť zle ešte aj kozmetikou. Mydlo je teda kúpeľňovým pomocníkom a nie škodcom. Mylo má v ponuke mydlá pre každú pokožku, takže verím, že si tam každý nájde toho svojho pomocníka.



Cenovo sa pohybuje okolo 4€ a kde ho kúpiť už viete. Ja som sa rozhodla preskúmať aj ďalšie Mylo výrobky a hrozím sa toho momentu, keď uvidím ich sortiment naživo na nejakých trhoch J


A čo vy? Používate nejaké lokálne slovenské alebo české výrobky? Poznáte Mylo? Páči sa vám ich obal a logo? 

18 komentárov:

  1. Napriek tomu, že mydlá na pleť príliš nepoužívam, toto ma veľmi zaujalo. Väčšinou mi pleť príliš vysušovali, no keďže píšeš, že toto mydlo to nerobí, asi sa po ňom poobzerám.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mýdlo na obličej jsem nikdy nepoužívala, ale toto má opravdu povedený design :)
    MY COZY CORNER

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jj vela ludi podla mna radsej siaha po nejakom čistiacim gély a k tomu mydla su fakt super ;)

      Odstrániť
  3. Ďakujem za tip, zaujalo ma to mydlo :) Ja som vyskúšala https://mannamydla.sk/ a veľmi som bola spokojná s mydlom Eben (je naozaj čierne! :D )a s gáfrovým mydlom. Obe sú čistiace. To čierne na mastnú problematickú pleť a to gáfrové myslím bolo na problematickú ako takú.
    Používala som ich na striedačku asi rok. Najlepšie boli v letných mesiacoch, kedy sa pleť prirodzene viac mastí a potí. V zime ma potom už viac vysušovali. Prestala som ich používať pred pár mesiacmi, kedy sa mi pleť veľmi zhoršila, čo ale nepripisujem mydlám, ale skôr problémom so žalúdkom a celkovo stresovému obdobiu. Stále uvažujem, že sa k tej značke vrátim, pretože za ten rok neskutočne rozšírili sortiment produktov. Takže odporúčam niečo vyskúšať :) Ja pre zmenu skúsim tvoj tip ;) Pekný deň (Peťa K.)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidis mna z manny lákalo vela veci a nemala som nikdy nijaký konkrétny tip takze super vediet co mam vyskúšať. Ide mi to pekne aj do výrobkov ktore sama používam takze urcite skúsim a dam potom vediet na blog ako to dopadlo ;) drzim palce nech nájdeš príčinu problému lebo to je vzdy najdôležitejšie :)

      Odstrániť
  4. Aj ti to pomohlo na čierne bodky ? Celkom ma trápia a stále neviem nájsť niečo, čo by ma ich zbavilo a to sa o pleť starám. Čo sa týka tej stránky tak mňa tam zaujalo sérum na suchú a citlivú pleť a už teraz si šetrím naň peniaze :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja beriem mydlo hlavne ako pomocníka na poriadne prečistenie moc si nemyslím, ze by to vytiahlo čierne bodky- skôr im prechádza:) co mi ich však vytiahlo je himalaya neem maska :)

      Odstrániť
    2. Áno tu som mala a očividne si ju kúpim znova :)

      Odstrániť
    3. Ja som doteraz nic lepsie v pomere cena kvalita nenašla ;)

      Odstrániť
  5. Na tuto značku jsem slyšela samou chválu, ráda bych vyzkoušela :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ som síce skúšala len mydlo ale aj ja plánujem objavovať dalsie výrobky ;)

      Odstrániť
  6. Mňa nejak nezaujalo toto mydlo - značka, skôr ma láka značka slovenská manna alebo česká havlikova prirodni apoteka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Havlickova láka aj mna ale u nas tuším nie je, ci?

      Odstrániť
    2. Majú e-shop čo je aj slovenský a sídlia v Martine, tam je osobný odber zadarmo a inak kuriér okolo 4 eur... www.havlikovaapoteka.sk ... Mňa to láka veľmi, lebo veľa českých youtuberiek a blogeriek to ospevuje - veľmi Kráľovské raňajkypre pleť a Havlikuv prírodný zázrak len tie ceny sú dosť vysoke :-/

      Odstrániť
    3. Idem rovno mrknut! Dakujem za stránku:)

      Odstrániť
  7. Nejsem zvyklá si tvář umývat mýdlem:) ale vypadá fakt dobře, možná bych mohla zkusit někdy v budoucnu :)


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  8. za mna uhlikove mydlo urcite ano! tuto ovcu som uz skusala, ale myslim, ze my viac vyho ine znacky....ale teda urcite lepsejsia volba ako gely...a ze ja som sa nastriedala znaciek...na toto sa ani slavny clinique nechyta :) J.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne