piatok 5. augusta 2016

Skúste na ekzém Weleda nechtíkový krém


Myslím, že to bolo v apríli, keď som vám hovorila o ekzéme môjho manžela. Ešte raz ďakujem za množstvo komentárov, mailov, ktoré ste mi poslali v snahe poradiť a pomôcť neskutočne si to obaja vážime. Ako prvý krok na vyskúšanie sme skúsili nechtíkový krém od Weledy. Ak sa pohybujete v prírodnej kozmetike, máte bábo alebo kožný problém toto by pre vás malo byť známe ako hojivý zázrak od Avonu. Je to taký ten výrobok na ktorý je podľa mňa značka hrdá, pretože im nosí dobré meno a rokmi overenú kvalitu. Nie je to zrovna tento krém, ale iný z nechtíkovej sady ale marí sa mi, že som počula, že v Nemecku ho dávajú ešte bábätkám v nemocnici - čím chcem povedať, že nechtíková sada je mega kvalitná a osvedčená nielen blogermi :)


Nechtíkový krém chráni a ošetruje citlivú pokožku dospelých ako aj najmenších detí. Obsahuje 4 hlavné zložky - mandľový olej, včelí vosk, tuk z ovčej vlny a samozrejme výťažok z nechtíka lekárskeho v bio kvalite. Ak sa vám chce niekedy trochu sa pošťúrať na internete na youtube sú aj videá ako Weleda zbiera nechtík je to celkom zaujímavý proces. Každopádne nechtík je určený aj pre tú najcitlivejšiu pokožku s ekzémom, na ktorý zvykne výborne reagovať. Jednak má tendenciu pokožku ukľudniť a premastiť a jednak aj liečiť.


Samotný krém má príjemnú nechtíkovú vôňu (iný level ako nimbový olej :) a je skôr redšej/stredne hustej konzistencie. Je zaujímavé, že aj napriek tomu, že nie je mega hustý pokožku krásne premastí na niekoľko hodín. Inak tá konzistencia je jednou z jeho najväčších výhod - môžete si ho dať ráno a po troch minútkach sa normálne obliecť. Dať si ráno Excipial je nemožné, lebo si človek premastí oblečenie a uznajte, potom to nevyzerá vážne dobre.

Inak krém neobsahuje žiadne syntetické konzervačné látky, ani farbivá, parfémy či látky na báze minerálnych olejov, ktoré sa vyrábajú z ropy. Naozaj výborný kvalitný produkt, za celkom rozumnú cenu (8€).



Aj keď by som vám rada napísala, že ekzém je preč bohužiaľ to nie je pravda. Krém pokožku premastí, mierne ukľudní ale nevylieči. Nemám mu to za zlé, nie je to ani jeho robota, len viete, niekedy vkladáte nádej do nejakých vecí a ste smutné, ak sa to nesplní. Pokožka je po použití kľudnejšia, upokojenejšia, ale ložiská nemiznú a robia sa nové. My sme obrátili kartu a vyhladali súkromného špecialistu, ktorý človeku venuje na rozdiel od tých štátnych aj čas a pozornosť. Vidno, že namiesto predpisovania nezmyselných kortikoidov má snahu hľadať príčinu a problém a ja dúfam, že ho nájde. Ak bude jeho liečba úspešná určite dám vedieť, tak držte palce :)

A čo vy a Weleda? Máte nejaký obľúbený produkt? Ak áno, ktorý? Počuli ste o nechtíkovej sade?

6 komentárov:

  1. Zaujímavé, na ekzém som krémiky od Weledy ešte neskúšala. Mne vždy zaberá Avéne XeraCalm A.D, je to taký olejček, ktorý stačí naliať do kúpeľa alebo ho použiť ako klasické sprchové gély a pokožku postupom času dá do poriadku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vidis mna nikdy nenapadlo na ekzém avene dakujem za tip ;)

      Odstrániť
  2. My na ekzém používaly krémy speciálně namíchané v lékárně, vím, že měsíčkový krém má skvělé účinky, ale nevěděla jsem, že i na to by mohl pomoct :) chválím článek:)


    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne