štvrtok 10. novembra 2016

Moja skúsenosť s laserovým odstraňovaním znamienok


Pred dvoma mesiacmi som objavila Ameriku. Sedela som na káve s kamarátkou a tá mi rozprávala, ako si jej kamarátka dala bezbolestne odstrániť znamienka laserom. V tom momente som sa cítila ako vo filme a čas sa okolo mňa spomalil - počula som totiž dve slová znamienka a bezbolestne. Aby ste to chápali, moje znamienka sú večný problém mojej obvodnej lekárky, ktorá by bola najradšej, keby som si dala aspoň 10 vyzerať. Po tatinovi som zdedila tendenciu na veeeeľa znamienok a tak s nimi žijem a nemám ich rada. Roky sa odhodlávam na vyrezanie, ale ja a lekári vážne nejdú k sebe. A ako mi kamarátka povedala, že doba pokročila a znamienka sa nemusia len vyrezať povedala som si, že si dávam záväzok a do konca roka pôjdu preč.

Misia bola nájsť dobrú kliniku a odbremeniť svoje telo od týchto nepriateľov. Tá, s ktorou mala skúsenosť kamarátka bola v Žiline a tam sa mi úprimne fakt ísť nechcelo. Predpokladala som, že v BA ich bude fakt dosť, maximálne budú drahšie. To drahšie je dosť podstatné slovo pretože ono je to fakt dosť drahé. V Bratislave sa cena za jedno znamienko pohybuje okolo 40€ + vstupná konzultácia 15 € + kontrola vyberaných znamienok 10€ kus. A to je veru iná pálka. Mojím prvým favoritom bola ordinácia doktorky Tomekovej v Ružinove, ale úprimne na to som fakt nemala peniaze. U nej jedno znamienko vychádzalo po spočítaní všetkých nákladov na viac ako 50€. Ja som si chcela dať odstrániť cca 7 znamienok, čo by bolo 350 € a to je čisté bláznovstvo. O to väčšie sklamanie bolo, že inde to stálo možno 40 €, čo je stále dosť veľa. Povedala som si, že nevadí (ale vadilo) tak si dám vybrať každý mesiac 2. Problém však bol, že som nemala recenzie na žiadne kliniky a fakt som nevedela kam ísť. Nikto v okolí s tým nemal skúsenosti tak som bola celkom nešťastná.

A potom som si pozerala raz cestou z roboty topky, kde bol nejaký pr článok na IEM kliniku a napadlo mi, že by to mohli robiť aj tam. Tam bolo cena oproti Bratislave absurdne nízka (rozumej v porovnaní s inými klinikami, nie, že by to bolo lacné :) . Za ,,vinu" som to dala tomu, že je to ďalej (v Pezinku) a začala som zisťovať referencie. Dostala som dobré aj zlé a priznám sa, že cena a to, že tam chodia celebrity (u ktorých dúfam, že by nepristúpili na spoluprácu ak by to tam bolo zlé) prevážilo. Aby ste chápali 5 znamienok tam stálo 70 €+ jednorázový vstupný poplatok 15€.
Objednala som sa o mesiac  po výplate (keby cenník zavádzal a ja som tam nechala náhodou 3x toľko) a bola plná očakávaní. Klinika je prekrásna. Vyzerá ako nejaký luxusný salón - krištáľové lustre, krásne tapety, občerstvenie. Personál je neskutočne príjemný a na moje prekvapenie zákazníci úplne bežní ľudia. Normálne ženy, čo čakali na kozmetiku alebo možno znamienka ako ja. Moje znamienka riešila Mudr. Drahovská, ktorá vyzerala ako z nejakej reklamy. Neviem či personál musí spĺnať nejaké výzorové kritéria, ale lekárka vyzerala viac ako herečka ako zdravotný personál. Na zadok ma posadil jej prístup, ktorý by som asi nikdy v štátnej nemocnici nezažila. Neskutočne príjemná žena vďaka ktorej som sa tam cítila príjemne a išla by som tam aj nabudúce.





Samotný zákrok bol pre mňa veľkým sklamaním, pretože väčšina znamienok kvôli ktorým som tam išla nebolo možné odstrániť. Na laser sú vhodné ideálne bradavice alebo iné výrastky a tie znamienka, ktoré ma hnevali boli v kategórii nie :/ Spoločne sme však našli iných adeptov na odstránenie tak sa mohlo ísť na to.
Sestrička znamienko zachladila a lekárka následne odstránila laserom. Nebolo to príjemné, ale dalo sa to prežiť (a to som vážne ultimátny strachopud). Mne to prišlo ako veľmi pálivá ihla. Jedno znamienko trvalo asi 10 sekúnd, čo je naozaj veľmi znesiteľné. Ani som sa nenazdala a bolo potom. Namiesto znamienok boli len chrasty, ktoré som ošetrovala púdrovým framykoinom asi týždeň. Platila som naozaj len toľko, koľko bolo v cenníku (čomu som vážne do poslednej chvíle neverila).

Po týždni a pol chrasty odpadli a ostali len vyblednuté miesta. Neviete si predstaviť ako som strašne vďačná kamarátke, že mi to povedala a ako som na seba hrdá, že som sa dokopala a išla do toho. Ak sa aj vám nepáči nejaká vaša bradavica alebo znamienko a jediné, čo je problém je váš strach tak sa fakt neobmedzujte. Naozaj to dáte a verím, že každé telo je bez bradavíc krajšie :) Tá cena naozaj nie je nízka, ale pre mňa je to lepšie ako keby mi mali niečo rezať a šiť. Aj keď aj tomu sa možno niekedy nevyhnem, ale kým sú tie znamienka OK, tam ma pod nôž nikto nedostane :)

A čo vy? Počuli ste o laserovom odstraňovaní? Máte nejaké znamienko, ktoré vám vadí? Už vám nejaké rezali? Máte skúsenosť s nejakou klinikou blízko BA?

21 komentárov:

  1. Ahoj, moja teta na tom bola uz pred rokmi, tak 4-5, v Malackach. Bola velmi spokojna, ale pamatam si, ze to bolo drahe ako cert, takze ako vidno, moc sa toho stale nezmenilo (;

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Malacky sú tiež vzdialenostne v pohode :) nevieš aká klinika?

      Odstrániť
    2. Popravde si vobec nepamatam, su to roky, ale mozem sa opytat (;

      Odstrániť
    3. ak by sa ti chcelo :) este chce ísť aj mamina po mojej skúsenosti tak nech má na výber :)

      Odstrániť
  2. Vypadá to tam pěkně. Já jsem si nenechávala zatím odstranit nic, ale o jednom uvažuju :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kým ťa nič netrápi o to lepšie :) Držím palce, nech to tak ostane :)

      Odstrániť
  3. Zrovna před 14 dny jsem byla na pihách v Praze, stálo mě to strašných 5,500 Kč a odstranili mi jich hrozněmoc, u asi 5 a víc pih byla sleva jako "mnohočetné útvary". Padla na to výplata, ale stálo to za to. Klinika krásná, personál příjemný, ale bolelo to dost a skoro všechno. Nejdřív mi některé pihy opíchla umrtvovací injekcí, ale ta brzy vyprchala a u těch větších jsem skučela. Nelituju :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jj tu boli tiez všakovaké balíky a mam pocit ze total celé telo stalo okolo 200€ co by mohol byt ekvivalent :) presne ako píšeš je to drahé ale stojí to za to :)

      Odstrániť
  4. Skusala si najst kurz kreativneho pisania? Urovni clankov by to rozhodne pomohlo. Ja so znamienkami skusenost nemam.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak to je super tip, tiež sa chystám ale tie vysoké ceny ma odrádzajú a tiež mám celkom dosť kusov na odstránenie, asi skúsim aj ja ten Pezinok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tam sa to oplatí naozaj čím máš viac tým lacnejšie :)

      Odstrániť
  6. V decembri alebo začiatkom Nového roka si plánujem dať vybrať 2 znamienka a keď ma to nebude bolieť dám si aj ďalšie keďže mám ich neskutočne veľa.

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tak už to máš za sebou? :) tento "náš" inštitút vyzerá naozaj prekrásne! ešte som tam nebola,vždy iba obdivujem tie fotky :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. konečne :) a vyzerá naozaj úžasne, ako v nejakom filme :)

      Odstrániť
  8. s žádným znaménkem zatím problém nemám, takže toto neřeším, ale o laserovém odstranění jsem ještě neslyšela, ségra byla normálně na vyříznutí:) rozhodně je ale lazerové odstranění lepší si myslím :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Za tento clanok som Ti ani nevies ako vdacna, uz ROKY sa odhodlavam k odstraneniu jedneho znamienka na chrbte, ale vzdy sa najdu vyhovorky, pre ktore toto znamienko dodnes mam. Dakujem za referenciu, uz len dufat, ze prave toto znamienko bude z kategorie vhodne na odstranenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak nejako som bola vďačná aj ja ked mi o tom porozprávala kamarátka :) takze sup do toho uvidis aka budes na seba hrdá :)

      Odstrániť
  10. Velmi sa mi paci to prostredie klinik, osobne som navstivila iba klinuku KAMALA v Ziline (inak top sluzby odporucam) a prostredie bolo naozaj strasne moderne a prijemne a rovnako to vyzera podla fotiek aj v IEM :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne