streda 30. novembra 2016

Prírodné mydlá Musk


Prírodné mydlá používam na tvár niekoľko rokov a neviem si ich vynachváliť. Jeden taký ten pózerský dôvod je, že konečne môžem aj ja odísť z hipsterských trhov s nejakou taštičkou :) a druhý, čisto praktický je, že sú vcelku lacné a urobia naozaj veľa dobrej roboty. Tieto dve som si výnimočne nekúpila, ale dostala od e-shopu http://musk.sk/ za čo som veľmi rada, pretože som spoznala nejakú ďalšiu slovenskú značku. 

Páči sa mi, že za celou značkou stojí mladá baba Lucia, ktorá je vyštudovaná chemička a preto sú mydielka skvostom nielen vizuálnym ale aj obsahovým. Značka Musk je inak skratkou jej obchodu a to je Mydláreň u slečny Kapláňovej :) Na jej stránke nájdete jej celý príbeh a hovorím vám, že keby bola v Amerike už je milionárka :)


Ja som si z e-shopu vybrala dve mydlá a bol to veru challenge. Na stránke ich je neskutočne veľa, záleží hlavne od vás čo hľadáte. Či mydielko pre seba (potom sú dôležité funkcie) či ako darček (potom to, ako vyzerá) a či ho chcete hlavne na telo alebo na tvár. Hovorím vám! Veľa možností J Po polhodine vyberania som mala finálny výber – Malý Princ a Sladké spomienky.



Malý princ mi prišiel ako mydielko presne stavané pre mňa. Je určené pre citlivú pleť ale zároveň má antiseptické účinky. Výborná kombinácia, ak vás príroda obšťastnila pokožkou, ktorá nie je zďaleka dokonalá. Mydlo obsahuje včelí vosk, kokosový a ricínový olej a citrusové esenciálne oleje. Čo je super je, že mydlo nevysušuje. Ja ho používam na tvár a tú pekné dočistí, ale nevysuší. Žiadne pnutie nehrozí, čo je veľmi žiaduce v tomto ročnom období. Veľmi sa mi páči farebná kombinácia mydla, lepšie ako zvyčajné biele, ktoré sa mi v kúpeľni objavujú J Jediná vec, ktorá mi vŕta hlavou pri oboch mydlách je vôňa – na stránke sa píše, že vonia citrusovo a ja nič necítim. Podľa mňa nemá mydlo žiadnu vôňu, tak aby ste ju možno radšej nečakali než by ste mali byť smutné.





Druhé mydielko sa volá sladké spomienky a podľa mňa vyzerá ako odkrojený koláčik. Mydlo obsahuje kakaové maslo, olivový, kokosový a slnečnicový olej. Okrem toho, obsahuje rumanček, ktorý pôsobí protizápalovo a dezinfekčne – vidíte to, zase vyvážená kombinácia pre pleť – nebude suchá ale bude pekne prečistená. Mydlo nemá pridané farbivá ani vône, takže aj keď vyzerá extrémne chutne voňať ako koláčik nebude J Ten si dáte potom ráno na raňajky J Mydielko má na sebe navrchu poprašok z byliniek ale tie po prvej sprche odpadnú, takže žiadne strachy J Na pokožku pôsobí príjemne, jemne, nevysušuje a opäť len pekne prečistí.



Všetky mydielka na stránke stoja okolo 4€  pričom cena sa odvíja ešte od toho, či ho chcete mať zabalené v sáčku (ako je to prvé) alebo v krabičke (ako je to druhé). Krabička je tuším o 0,20 € drahšia – čo je ok ak chcete mydielko ako darček, ale vám podľa mňa kľudne bude stačiť aj sáčok.
Vidíte inak! Dobrý nápad a darček J Mňa by určite potešil!

A čo vy a tuhé mydlá? Alebo hipsterské trhy v meste? Chodíte? Čo si tam kupujete? 

7 komentárov:

  1. Waa, ďakujem za tip, už som si tam hneď našla favoritou a po výplate objednam :) zaujali ma tie peeling mydlá ako škorica, levanduľa, makovicka ;)
    Teraz mám doma prvý krát od Soaphoria CARBONE ( objednala som zo stranky www.naureus.sk a majú tam fakt super ceny aj na oleje a tak ) a som veľmi spokojná :) k mydlam som sa dostala vďaka bioderme a ich sébium mydlo na tvár :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne inak Sébium vyhovovalo z mydiel najmenej - jednak sa podľa mňa fakt rýchlo minulo a jednak kvôli jeho vyššej cene. Tieto prírodné som si fakt obľúbila a vždy pri nich mám taký ten pocit, že ešte podporím aj niečo dobré :)

      Odstrániť
  2. Vone z prirodnych mydiel velmi rychlo vyprchaju, takze mozno spociatku aj vonalo, len casom sa vona stratila. Ja som z tohto e-shopu mala mydlo V DOLINACH a teraz pouzivam mydlo s nazvom PanBozsky. Pri dalsom vybere by som siahla po mydlach s vcelim voskom. Su k pokozke velmi prijemne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mi vôbec nenapadlo a ďakujem za info :) V Dolinách ma lákalo a určite by som ho rada vyskúšala :)

      Odstrániť
  3. tak ty vypadají dobře, myslím, že paní/slečna měla skvělý nápad :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  4. aha, děkuji, doteď jsem je neznala :/

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne