štvrtok 12. januára 2017

Zdieľacia dvojka


 Povedala som si, že do Nového roka sa ešte raz pokúsim dať šancu prírodnej vlasovej kozmetike. Aj by som napísala, že poslednýkrát, ale povedzme si pravdu - asi to nebude pravda :) Raz za čas ma chytí také to dúfanie, že možno toto bude lepšie a moje vlasy si len potrebujú zvyknúť. 
Pravidlá sú stále také isté - 4 týždne testovania, produkty sa nezamieňajú a testujem len tie, aby som vylúčila riziko, že vlasy budú inak reagovať po použití nejakého iného produktu. O šampón som sa inak delila s manželom (ktorý používa roky len prírodné výrobky, pretože sú citlivejšie na ekzematickú pleť) takže budete mať dva názory v jednej recenzii :)

Čo myslíte, ako to dopadlo?


Šampón je od mojej obľúbenej značky Sante a je to šampón na objem s bio Goji a melónom. Výnimočne celkom lacná záležitosť 4 €/200ml.  Šampón je určený pre citlivú pokožku a neobjemné vlasy, ktorým dodáva objem a lesk. Čo mi neskutočne sedí je vôňa šampónu - úplne ako čerstvo vytlačený grep. Bohužiaľ žiadny melón, ale klasický svieži červený grep. Šampón je priesvitnej farby a vcelku hustej konzistencie. Tu som sa potešila prvýkrát, pretože veľa prírodných šampónov sa mi doposiaľ vždy roztieklo medzi prsty a vaňa z nich mala viac úžitku ako moje vlasy. Šampón pení naozaj minimálne, ale vlasy pekne očistí a prevonia. 

V tomto bode končí manželova starostlivosť a on si ako človek s citlivou pokožkou šampón naozaj pochvaľuje. Nedráždi ho a voči pokožke je naozaj veľmi jemný a šetrný.

Zloženie šampónu: Aqua (voda), Sodium Coco Sulfate, Lauryl Glucoside, Coco Glucoside, Betaine, Inulin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citric Acid, Sodium Chloride, PCA Glyceryl Oleate, Arginine, Glycerin, Phytic Acid, Alcohol denat., Potassium Sorbate, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (esenciálne oleje), Limonene *suroviny z kontrolovaného biologického pestovania


Moja starostlivosť má ešte krok 2, tentokrát od Logony. Hydratačný kondicionér je určený pre suché a poškodené vlasy, ktoré regeneruje a chráni pred nadmerným vysušovaním. Kondicionér vonia veľmi podobne ako Weleda Ovsený kondicionér pre suché vlasy, čo bude dané asi podobným zložením. Je to akoby bylinková vôňa (trochu ako Fernet len bez alkoholu :) ) Základnými zložkami je Aloe Vera, kyselina hyalurónová a prírodný betaín. Kondicionér má stredne hustú konzistenciu a ja ho na hydratovanie vlasov potrebujem viac. V prípade prírodných výrobkov je pre mňa viac naozaj potrebné, inak vlasy nerozčešem. Priznám sa, že problém mám bohužiaľ ale aj tak. Pri česaní sa trochu natrápim a vlasy mi prídu viac suchšie. Tým, že ich mám veľmi farbené a spodky sú vyslovene namáhané peroxidom bohužiaľ ani táto dvojka sa neodvečila ako môj záchranca a tento víkend nastúpi moja nemilá chémia.

Zloženie si mrknite tu:  Aqua (voda), Alcohol denat.*, Glyceryl Citrate/Lactate/Linoleate/Oleate, Cetearyl Alcohol, Vitis Vinifera (hroznový olej) Seed Oil, Sorbitan Stearate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Brassica Oleracea Italica (brokolicový olej) Seed Oil *, Betaine, Inulin, Butyrospermum Parkii (bambucké maslo) Butter*, Sodium Cetearyl Sulfate, Isoamyl Laurate, Sucrose Cocoate, PCA Glyceryl Oleate, Coco-Glucoside, Arginine, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Punica Granatum Seed Extract*, Bambusa Vulgaris Sap Extract, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Tocopherol, Helianthus Annuus (slnečnicový olej) Seed Oil*, Citric Acid, Rosmarinus Officinalis (rozmarín) Leaf Extract*, Parfum (esenciálne oleje)**, Citral**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**, Coumarin**, Farnesol** *suroviny z kontrolovaného biologického pestovania
 
Ak vaše vlasy tak netrápite farbením alebo máte citlivú pokožku verím, že vám Santé a Logona vlasové výrobky sadnú viac. Ja asi ostanem pri dekoratívke a telovke, ktorá mi sedí omnoho lepšie. Oba výrobky zoženiete na http://www.bior.sk/.

A čo vy a prírodná vlasová kozmetika? Sedí vám? Ktoré značky?

9 komentárov:

  1. Ja som nejak na chuť prírodnej kozmetike na vlasy ešte nedošla, teda okrem olejov...
    Momentálne mi veľmi vypadávajú vlasy, beriem na to aj tabletky a neviem si predstaviť, že by som sa ešte trápila s rozcesavanim, to by mi vypadalo ešte viac ako vypadá aj tak...
    Teraz používam kozmetiku Kaloos a som zatiaľ spokojná, aj keď možno by práve prírodná vyriešila problém s vypadávaním, ale nemám na to nervy ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a co beries? revalid? Velmi velmi drzim palce, nech sa vlasky daju dokopy viem si predstavit ako to musi stvat :(

      Odstrániť
    2. Ďakujem veľmi pekne, si zlatá :)
      Beriem Priorin, kupujem ho v Rakúsku, ale mám pocit, že fakt pomáha, zatiaľ ho mám mesiac a mal by sa užívat tri mesiace tri tabletky a potom jedna na udržanie...
      Začali ma ľudia strašiť, že či nemám problém so štítnou žľazou, tak verim, že nie.. Zmenila som stravovanie, snažím sa vynechať lepok, tak dúfam, že všetko spolu to všetko vylepší :)

      Odstrániť
    3. Mna strasila lekárka so štítnou žľazou na preventivke :/ poslala ma kade tade na vyšetrenia a naštastie jej nic nie je :) dúfam ze sa to tak aj udrží :)
      A bola si na preventivke? Lebo ak nie tak zbehni zoberú ti krv a tam uvidia ci ti len nieco nechýba :) možno ti len staci nejaky vitamín :)
      Aj ked ked zaberá co berieš tak neviem ci by som bola motivovaná na návštevu lekára ;)

      Odstrániť
    4. Zatiaľ som u lekárky nebola, chcem ju vymeniť, vôbec mi nerobí preventívky ani nic, je to ten typ lekárky, ktorá sa pre robotu nepretrhne, ledva pozrie, napíše recept a to je koniec, ale zasa viem, že sú aj také čo riešia veľmi každú blbosť :) Verím, že mám vybranú novu dobre a chcela by som tam od februára, najneskôr marca prejsť a uvidim čo bude :)

      Odstrániť
  2. Ja mam najradsej tie najobycajnejsie zihlavove sampony, zda sa mi, ze di pri nich vlasy tak oddychnu🙂, ale nie je to velmi na dlhe pouzivanie

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na vlasy mám viacero prírodných favoritov, hoci ono ja mám zas problém s lupinami a mastením. Čiže farbím len hennou a používam šampóny proti lupinám, super je tuhý Ponio Orient Chai a tiež klasický tekutý od Annemarie Borlind :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne