štvrtok 20. apríla 2017

Vyslovene jedlá zásielka!



Niekedy si hovorím, že niektoré veci sú vážne medzi nebom a zemou. Ako táto zásielka! Pred pár týždňami ma rozbolelo ďasno. Len tak z ničoho nič a ako každá bolesť na hlave aj táto bola nesmierne otravná a nepríjemná. Fakt fakt nemusím zubárov, takže som si povedala, že vyčkám pár dní a keď to neprejde pôjdem k zubárke nech sa mi na to pre istotu pozrie. Počas mojej bolesti mi došiel domov balíček Meridol výrobkov - ktoré, ako som zistila sú mimo iného určené aj pre zapálené ďasná. Uznajte! Ako keby som si to privolala (ten balíček, nie ten zápal :) V podstate som nemala čo stratiť, buď mi v niečom mohli pomôcť alebo nie :) Toto bolo inak asi najrýchlejšie testovanie zásielky aké som kedy robila - šup v deň kedy balíček došiel. 



Meridol pre mňa nie je neznáma značka a aj keď po nej nesiahnem nikdy ako prvej z času na čas sa u nás doma objaví. Výrobky, ktoré mi došli boli určené na pomoc pre zdravé ďasná a ja som mohla testovať okrem chute aj reálne účinky :)

Ihneď som rozbalila kefku, pastu a vodu položila na umývadlo a testovanie sa mohlo začať. Výrobky obsahujú aminfluorid a fluorid cínatý, ktoré podporujú regeneráciu podráždených a zápalom postihnutých ďasien. 

Čo sa mi zapáčilo hneď bola kefka, ktorá je príjemne mäkká a nedráždi ani keď máte problém. Má jemné kónické vlákna, ktoré efektívne vyčistia sklovinu a sú extrémne šetrné. Bola som rada za jemnosť, ktorú som vtedy fakt ocenila. Ja som dostala kefku v modrej farbe, ale videla som, že je aj ružová, tak si to môžete doma rozdeliť :)

Čo sa týka pasty - tá obsahuje vyššiu koncentráciu antibakteriálnych zložiek, vďaka čomu má antibakteriálny a hojivý účinok. Mne sa páčili dve veci - krásna modrá šmolkovská farba :) a to, že pasta má chuť ako klasická mentolová pasta. Ako som spomínala viackrát, nemám rada trpkosť Lacalutu, takže mentol v každej forme je u mňa viac ako vítaný. 

Celé čistenie zubov dokončujem ústnou vodou, ktorá je nielen príjemný perlička na záver ale rovnako chráni pred zápalom ďasien (vďaka antibakteriálnemu obsahu). Ústna voda neštípe, má mentolovú chuť (mierne nasládlu) a zanechá naozaj super svieži pocit.



Asi vás zaujíma, aký bol výsledok. Ďasná ma reálne po dvoch dňoch prestali bolieť! Neviem, či to bolo tým Meridolom, alebo by bolesť prešla tak či ona, ale ja som bola spokojnejšia, pretože som vedela, že zubárku uvidím až v novembri (klop, klop, klop). Úprimne si myslím, že to bolo tou pastou, pretože keď je pasta na zapálené ďasno a to moje asi zapálené bolo, tak produkt jednoducho splnil účinok aký sľúbil. 

Chcela by som akurát vedieť, z čoho sa mi bolesť prihodila aby som jej vedela nabudúce predísť. Čo som si pozerala tak ďasná sa zapaľujú zo stresu (tam si asi moc nepomôžem), často pri tehotenstve (to nie som), z fajčenia (nefajčiarka) alebo pri vysokom krvnom tlaku či cukrovke (nemám). Inak okrem pasty mi pribalili aj úžasný sladký balíček, ktorý by mi mal zaručiť 100% zdravé ďasná!
Vysokopercentná čokoláda je proti stresu, škorica ovplyvňuje hladinu cukru v krvi, chia semienka sú výborné v tehotenstve, kustovnica znižuje krvný tlak a následne fajčenia pomáhajú odbúravať brusnice! 



Ak vás niekedy potrápi ďasno skúste Meridol, keď nič iné budete mať svieži dych a dobre vyčistené zuby. Pasta sa odporúča aj pri krvácaní ďasien, ale to vás dúfam nikoho netrápi!

Nakoľko je momentálne po polnoci, idem si zmixovať avokádo s mandľovým mliekom, dám do toho chia semienka a budem mať dobréo raňajky :) Čo človek môže urobiť pred spaním, nemusí odkladať na ráno :)

A čo vy? Čo ste dnes raňajkovali? Ak vás niečo bolí utekáte hneď k lekárovi alebo sa tvárite, že vám nič nie je?

8 komentárov:

  1. Záleží, čeho to bolest je. Pokud se týká zubů, většinou to neodkládám, poněvadž mám sklony k zánětům v této dutině, neústálé opakujících se aft. Takže na většinu už mám osvědčené tipy, které mi bolest zpříjemní.
    Pokud mě ale začne bolet zub, návštěvu dentisty neodkládám. Já jsem kvůli rovnátkům ale u zubařů jako doma. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. škoda, že si nedala vedieť nejaké tipy, iste by nejedného z nás potešili :)

      Odstrániť
  2. Značku poznám no ešte som od nej nič neskúsila. :) Vďaka za tip.

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vcera som bola 1x na dentalnej hygiene a zistila mi, ze mam dost zapalene dasna :( tak mi vycistila kamen a povlak a tiez odporucila par pripravkov ktore asi tiez zacnem pouzivat..zatial je to elmex pasta ale skusim urcite aj ten meridol lebo mi odporucila striedat znacky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj striedať je určite super nápad, nech si ďasná nezvyknú :)

      Odstrániť
  4. hodila som si ho do kosika tak uvidime :) dakujem!

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne