utorok 2. mája 2017

Prečo majú mydlá obdĺžnikový tvar?


Viete čo sa mi strašne páči? Ponuka ručne robených prírodných mydiel. To je hádam najzaujímavejší sortiment, aký si človek dokáže z kozmetiky vybrať. Jednak existujú hádam všetky tipy vôní, aké si dokážete predstaviť (kokos, čokoláda, vanilka, pistácia, mandľa, jahoda, čerešňa a potom také tie divné mixy kafé latté, čučoriedkový sen..:) a potom to vizuálne kráľovstvo! Jednofarebné mydlá, viacfarebné, so vsadenými trblietkami, vsadenou škoricou, peelingové s makom.. Proste ak máte radi mydlá – určite si to svoje nájdete. A nielen to svoje ale ešte aj jedno pre každého člena rodiny, ktoré bude na mieru a presne podľa jeho chuti.


Môj posledný úlovok je zo stránky https://quirkysense.sk/ ktorú ste už na mojom blogu mohli vidieť pri recenzii najsamúžasnejšej sviečky, ktorá bola tu:klik. Tentokrát to teda nie je sviečka ale ručne robené mydielko od spoločnosti Vintage Candella, ktorá pochádza z Lotyšska. Na stránke ponúkali 6 vôní a ja som si vybrala mne srdcu najbližší kokos.

Keď je niekde kokos, proste nie je o čom a víťaz je vždy jasný. Tento kokos bol navyše zmiešaný s vanilkou takže to bol jednoznačný win win. Čo uznáte na diaľku aj vy je to, ako mydlo krásne vyzerá. Páči sa mi tá popretkávaná hnedá, vyzerá to pekne a elegantne.

Čo absolútne nikdy nechápem je, prečo robia tie mydlá obdĺžnikové. Keď už je niečo hand-made mohlo by to byť robené aj prakticky a tak aby sa to človeku dobre používalo. Také tie klasické socialistické mydlá sú ,,tvarované“ a sedia v ruke úplne super a pohodlne. Tieto štvorcové sú síce pekné na oko, ale držia sa neprakticky a človek čaká, kým sa vyoblia do požadovaného tvaru. Mydlo sa mi našťastie zaoblilo do týždňa, takže potom išlo frfľanie bokom a ostala len radosť z dobrého výrobku.




Okrem vizuálnej a voňavej stránky sa mi na mydielku strašne páči ešte jedna vec a to výsledný efekt na pokožke. Pokožka je po použití jemná a hladká, taká nafufňaná. Zvyčajne totiž bývam po mydlách suchá a pokožka je jemne pnúca ale po tomto mydle cítite, že je prečistená a zároveň hladká. Pekný výsledok :) Ja aj pleť sme spokojné :)



Mydielko zoženiete na stránke https://quirkysense.sk/ za cenu okolo 4 €. Keď už na stránke budete vrelo radím popozerať si tie sviečky, lebo za mňa stále platí, že sú to najlepšie sviečky aké som kedy mala a ich pálenie je úplne iný level :)

A čo vy? Čo hovoríte na obdĺžnikové tvary mydla? Je vám to jedno alebo tiež máte radi tie socialisticky oblé? 

4 komentáre:

  1. Jééj! Ja mám všelijaké takéto výrobky veľmi rada. Kokos je pre mňa takisto jasná voľba (a taká kombo kokosu a čokolády, ooo mňam). A s tým tvarom mydla naozaj súhlasím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeeej toto je vážne pekné :) tiež mám rada rôzne mydlá, naša známa vyrába domáce z kozieho mlieka (iba to znie zle, ale voňajú nádherne), takže u nás rozhodne vedú tie :) no a s tvarom súhlasím aj nie - nemusím mať vyslovene socialistickú lodičku, ale zaoblené hrany rozhodne áno - potom je jedno či je obdĺžnik alebo srdiečko :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kozie mydla podla mna môžu byt uplne super! Ja zbožňujem kozie výrobky takze tvoje mydielko musí byt super :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne