piatok 2. júna 2017

Nohy von!


Myslím si, že všetky si odsúhlasíme, že tento týždeň začalo obdobie odhalených nôh :) Ja som si cez víkend zobrala z pivnice všetky sandáliky, žabky, šľapky, balerínky a vytešujem sa z ,,nového" prílivu topánok. Sandáliky sú podľa najkrajšie a najnepohodlnejšie topánky z celého roku. Noha v nich podľa mňa vyzerá sexy, ale tá bolesť, odreniny a letné opuchy sú odvrátená tvár tohto pekného trendu. Keďže sme tu vlastne v takej malej kamarátskej skupine tak vám narovinu poviem, že moja zimná manikúra sa podstatne odlišuje od tej letnej. V podstate v októbri si zamávame s pedikérkou a vidíme sa potom až v máji a starostlivosť je v zime na mne. A nie je to nič moc :/ kúpele, zábaly, pestré laky..no to vidím v zimnom období akurát tak vo filmoch a nie u mňa v byte v Ružinove :) Ale! Keďže prišlo leto, pedikúra je už za mnou a na poličku som vytiahla celý môj nožný arzenál :) A tak sa vám dnes pochválim!


Okrem toho, že som v zime lajdák vám poviem ešte dnes jednu TMI vec :) a to, že aj napriek tomu, že zďaleka nie som ideálna žena s kľudom na srdci môžem povedať, že so zápachom nôh naozaj nemám problém. Či mám na nohách silonky, ponožky s menším zložením bavlny ako je dobre alebo len topánky na boso viem, že sa nikde nemusím hanbiť vyzuť. Aspoň niečo :) Deodoranty na nohy teda idú celkom mimo mňa. Čo však mimo mňa nejde sú opúchajúce nohy, boľavé nohy a ťažké nohy. A keď som v nejakom časopise čítala, že Dermacol má za cca 3 € sprej, ktorý obsahuje mentol a uľavuje nohám povedala som si, že vyskúšam. Zvyčajne používam Alga San, ale ten stojí okolo 9€ - čo sú tri tieto. Takže som vyskúšala a viete čo? Úplne super! Sprej má jemnú citrusovú vôňu, úplne skvostne chladí a upokojuje unavené nohy. Používala som ho koncom minulého leta a zobrala som si ho aj do Japonska a úplne super. Nohy sú ráno nabitejšie a môžete začať ďalší deň sandálovej tortúry. 

Podľa toho ako pekne vonia, verím, že pomôže aj so zápachom, ale to (našťastie) odskúšané nemám :) 

Čo v lete míňam na kilá sú krémy na suché päty. Ja som inak absolútne nechápem. Krémujem sa ako blázon, vymáčam si nohy a keď poľavím päty mi zoschnú ako 80 ročnej babke. Môj manžel nerobí absolútne nič z toho a má päty mäkké ako bábätko :( Nefér! 

Komu nepomáha genetika tomu pomáhajú krémiky, ako tento z Dermacolu. Cenovo fakt super (okolo 2€) a výsledok rovnaký ako omnoho drahší kamaráti. Krém má stredne hustú konzistenciu, vonia jemne citrusovo a s pokožkou robí úplné zázraky. Vďaka zloženiu s olivovým olejom, kyselinou salicylovou pokožku regeneruje a upokojí. Ak mávate suché päty tak viete, že okrem toho, že je to vizuálny otras príjemné nie je ani to otravné svrbenie. A tento krém pokožku vďaka pantenolu fakt upokojí a parádne premastí. 


Neviem prečo, ale tým, že je to krém na päty ho nikdy nepoužívam na celé nohy. Predstavujem si ho nejak ,,silno" a nechcela by som si prehýčkať zvyšok nohy aby začala pukať aj ona :) takže v štádiu, keď je päta ok používam na celé nohy klasický zvláčňujúci krém na nohy, ktorý pekne hydratuje a premastí celé chodilo. Vôňa a konzistencia je rovnaká ako v celej sade. Toto je môj jediný celoročný spoločník, ktorého síce v zime zanedbávam, ale z času na čas ho použijem.

Odskúšané mám, že tento krém samotný super suché päty dokopy nedá (aspoň moje). Preto je vždy dobré dať ich dokopy niečím extra výživným a potom ich udržovať. Ten pätový krém inak používam aj vtedy, keď som bola cez deň na extra vysokých opätkoch a viem, že budem potrebovať extra pomoc. 



A telový make-up sa tu dostal úplnou náhodou! Minulý piatok som bola na jednej akcii, kde som mala šaty nad kolená a nebuchnem si deň predtým nohu o stôl? No buchnem :) Na kolene modrina ako keď som chodila do škôlky :) Ale! Keďže môj kozmetický arzenál môže konkurovať aj Lucid našla som tento make-up a šup to použiť ho! Modrina bola preč a ja som bola na seba hrdá, že som tretí krát využila tento výrobok :) Ak teda v lete plánujete svadby, alebo len nechcete vyzerať ako vaše mini-me :) tak radím zaobstarať si :)

Tak aby ste neskončili ako Silvia Lakatošová pred pár rokmi v Smotánke, kde ju ohovárali za popraskané päty radím investovať 2€ do nejakého krémiku a potom minútu každý večer na nanesenie :)

A čo vy? Staráte sa, či ignorujete? Nosíte už sandáliky?

2 komentáre:

  1. Já používám na nohy akorát krémy a to celoročně, jinak zase tak moc o ně nepečuji... což je asi trochu i škoda, nemám je dokonalé. Tyto produkty vypadají dost dobře. :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru veru ja si tiez hovorim, ze celorocna starotlivost by neuskodila :(

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne